Home PDC WMP 1e ronde dag 2 middag: Kim Huybrechts verlaat het strijdtoneel

WMP 1e ronde dag 2 middag: Kim Huybrechts verlaat het strijdtoneel

Huybrechts 2 Euro Tour 3

Vanmiddag ging de eerste ronde van de World Matchplay verder. Met de middagsessie ging het Dartsspektakel vandaag van start, er stonden vier prachtige partijen op het programma. Om te beginnen met de heren Justin Pipe en Mark Webster. De geblesseerde Mark Webster was niet opgewassen tegen ‘The Fox’ Justin Pipe, want Pipe won vanmiddag met maarliefst 10 tegen 4. Hierna was het de beurt aan ‘The Artist’ Kevin Painter die het moest opnemen tegen Jamie Lewis, de Welshman. In een zeer spannende en gelijkopgaande wedstrijd was het uiteindelijk Kevin Painter die aan het langste eind trok door met 10-7 door te stomen naar de tweede ronde.

De derde wedstrijd van de middag, en op papier de kraker van de middag ging tussen de Belg Kim Huybrechts en de Schot Peter Wright. Het spel van Huybrechts begon goed, en effectief vooral op de dubbels, maar het was Wright die en er toch wel vrij makkelijk met de winst vandoor wist te gaan, namelijk met 4-10. De laatste wedstrijd van de middagsessie ging tussen de Noord-Ier, Brendan Dolan en de Engelsman Steve Beaton. In een partij die de kant op leek te gaan van Beaton, was het toch Dolan die terugkwam van 2-3 tot 5-5. Na de tweede pauze onderbreking golfde het spel op en neer. Het was Dolan die er uiteindelijk 10-8 van wist te maken en zo is ook hij door naar de tweede ronde.

De 20ste editie van de World Matchplay wordt van 20 tot en met 28 juli in de gebruikelijke Winter Gardens te Blackpool gehouden. Voor de winnaar ligt £100.000,- klaar. Het negen dagen durende toernooi zal via RTL 7 en via de livestream van rtl7darts.nl te zien zijn. Klik hier voor het uitzendschema. Alle uitslagen komen in ons World Matchplay 2013 toernooicenter te staan. De partijen in de eerste ronde worden gespeeld over best of 19 legs.

Onder andere Michael van Gerwen komt vanavond in actie. Hij neemt het in de laatste partij op tegen Colin Lloyd. Zie speelschema van vanavond onderaan.

Speelschema 1e ronde dag 2 middag:
Justin Pipe v Mark Webster
Kevin Painter v Jamie Lewis
Kim Huybrechts v Peter Wright
Brendan Dolan v Steve Beaton

Justin Pipe (99.24) 10-4 Mark Webster (86.39)
Mark Webster ook op de Matchplay niet in vorm
Een geblesseerde Mark Webster mag aan de partij beginnen. Webster, die  geblesseerd is geraakt bij het spelen van een partij voetbal, kan daardoor niet zo makkelijk lopen. Via tops haalt The Spider zijn eerste leg binnen en begint de tweede leg met een 180. Dankzij een 101 finish weet The Spider de eerste break ook te plaatsen en komt op 2-0. Via dubbel 7 weet The Force ook weer terug te breken in de derde leg en mist in de vierde leg tops voor 160 maar weet bij de herkansing alsnog terug te komen tot 2-2. Dankzij een finish van 76 op de bullseye weet Webster op voorsprong te komen bij de eerste pauze: 3-2. Via dubbel 12 brengt Pipe de stand weer in evenwicht na de pauze.

Via een 68 finish op dubbel 14 plaatst The Force opnieuw een break en komt 4-3 voor.  Ook de achtste en negende leg gaan naar Justin Pipe. In de tiende leg begint de Engelsman ook nog met 180 en via dubbel 6 wint hij ook de vijfde leg van de tweede sessie en leidt met 7-3. Via dubbel 3 zet Pipe zijn goede ritme voort en komt op  twee legs van de overwinning. Terwijl het spel van Pipe er steeds comfortabeler uit ziet lijkt bij Webster steeds minder te lukken. Ook de twaalfde leg gaat naar The Force. The Spider begint de dertiende leg nog wel met zijn derde 180. Pipe mist 123 op de bullseye en Webster straft dit af door 56 uit te gooien. Het is echter al te laat voor de linkshandige Welshman, want Justin Pipe gooit 80 uit en boekt zijn plek in de tweede ronde.

Kevin Painter 10-7 Jamie Lewis
Painter neemt wraak op de verloren partij tegen Lewis op de European Championship
Kevin Painter begint aan de eerste leg maar mist een paar dubbels om op een voorsprong te komen en Jamie Lewis maakt hier gebruik van en gooit 54 uit om The Artist te breken en op 1-0 te komen. In de tweede leg mist Painter niet en gooit 96 uit om terug te breken. The Artist mist dubbel 12 nipt voor 138 in de derde leg maar bij de herkansing weet hij alsnog de 2-1 voorsprong te pakken. Ook de laatste twee legs voor de pauze gaan naar degene die deze  begonnen is en zo staat het 3-2 voor Kevin Painter bij de eerste pauze. Na de pauze mist de jonge Welshman 127 op bullseye en The Artist straft dit meteen af met een 167 finish en begint de zevende leg met een maximale score. Via een 80 finish komt Painter ook op een 5-2 voorsprong. Via dubbel 8 komt Jamie Lewis terug tot 5-3.

Ook de laatste twee legs voor de pauze gaan naar degene die hem begon en zo staat het 6-4 voor Kevin Painter na twee sessies. Painter gooit in de elfde leg 180 om 26 over te laten, maar ziet voor zijn ogen hoe Jamie Lewis 104 via tops uitgooit. De break wordt echter niet verzilverd want Painter breekt terug en komt op drie legs van de overwinning. The Artist mist bullseye nog nipt voor 170 in de dertiende leg, maar met ‘Rasta’ nog op grote achterstand kan hij de leg bij de herkansing alsnog pakken en op 8-5 komen. De veertiende leg gaat via een 72 finish naar de Welshman. Via tops komt the Artist op één leg van de overwinning. Rasta is nog niet van plan op te geven en komt via dubbel 8 terug tot 9-7. Beide mannen gooien nog een 180 in de zeventiende leg. Painter mist 72 via tops, maar Lewis weet 158 niet uit te gooien en bij de herkansing gooit the Artist dubbel 10 voor de tweede ronde.

Kim Huybrechts (91.59) 4-10 Peter Wright (96.06)
Ook Wright neemt wraak op de verloren partij tegen Huybrechts op de European Championship
Een kraker op papier blijkt ook in de praktijk, want de Schot Peter Wright begint sterk aan de wedstrijd en weet via dubbel 16 zijn eerste leg, die hij zelf is begonnen ook te behouden. In de tweede leg missen beide heren 3 dubbels om de leg te behouden, Wright miste op een haar na bullseye voor een 161 finish. Huybrechts weet via een 56 finish zijn eigen leg te houden. Ook na de derde leg gaat alles met de darts mee, want via een 85 finish is het Wright die knap zijn eigen leg weet te houden. In de vierde leg mist Wright bullseye voor een 121 finish, en mist dus ook de kans om Huybrechts te breken. Via dubbel 9 is het Huybrechts die de misser meteen afstrapt en er 2-2 van maakt. In de vijfde en laatste leg voor de eerste pauze is het Wright die via dubbel 8 toeslaat, en zo gaan voor de eerste korte onderbreking alle legs met de darts mee.

Na de pauze en tot dusver gebleken op het gehele toernooien de beslissende sessie te zijn tot aan de volgende pauze, na 10 legs begint Kim Huybrechts aan de zesde leg. Deze leg ligt dicht bij elkaar, Huybrechts houdt via tops wederom zijn eigen leg, en maakt er 3-3 van. Dubbel 9 is raak voor Wright en het is 3-4, het ligt erg dicht bij elkaar. De doublepercentages liggen tevens ook dit bij elkaar, Huybrechts met 60% en Wright met 33%. Wright voert de druk op met een 180 en Huybrechts mist tops en dubbel tien om er 4-4 van te maken. Wat er een tijdje aan stond te komen is nu waarheid geworden, want Wright komt met een enkele twee en dubbel acht op een 3-5 voorsprong. Peter Wright verzilverd zijn break zojuist op Huybrechts want met een 16 finish, dubbel 8 komt de Schot op een voorsprong. Wright wint ook de tiende leg, door dubbel vier met twee pijlen te finishen. De Schot wint de tweede sessie met maarliefst 1-4 en komt in totaal op een 3-7 voorsprong. Zo dadelijk het vervolg, maar we gaan eerst even kort pauzeren.

Na de tweede pauze is het Huybrechts die sterk begint, want met een finish van 62 is het voor de Belg die voor de eerste keer in de wedstrijd zijn tegenstander weet te breken: 4-7. Huybrechts mist in de twaalfde leg 2 pijlen voor tops om zijn break te verzilveren. Wright blijft hierop koel en met 1 pijl is tops voor de Schot een feit, wat het verschil brengt tot 4 legs met een tussenstand van 4-8. In de twaalfde opvolgende leg, waarin Huybrechts sterk toewerkt naar een finish met scores van 180 en 162 is het Huybrechts die 3 legs darts mist, wat een break had kunnen opleveren voor de Belg. Wright mist vervolgens ook 3 legs op dubbel 10. Huybrechts mist hierop 2 darts voor dubbel 8, en 1 voor dubbel 4. Wright straft dit zeer koelbloedig af, want via tops is het 4-9. Peter Wright beslist de wedstrijd, want via dubbel 20 is de eindstand 4-10. Huybrechts gaat naar huis en Wright is door naar de tweede ronde. Voor de Huybrechts fans, niet getreurd want morgen komt broer Ronny Huybrechts in actie, tegen ‘The Jackpot’ Adrian Lewis.

Bredan Dolan 10 – 8 Steve Beaton
In een ware strijd moet Beaton zijn meerdere in Dolan erkennen
Steve Beaton mist twee dubbels, respectievelijk dubbel 6 en dubbel 3, en geeft Dolan de kans om meteen vanaf 112 te breken, via tops verzilverd Dolan de missers van Beaton wat de stand 1-0 maakt in het voordeel van de Noord-Ier. Dolan begint de tweede leg zelf, en heeft het initiatief. Steve Beaton slaat meteen terug want met een 118 finish en de dubbel 19 die knap uitgaat voor de ervaren Engelsman is het alweer 1-1. In de derde leg missen beide mannen respectivelijk 6 en 5 darts om de leg naar zich toe te eisen, uiteindelijk is het Beaton die via dubbel 8 er een 1-2 voorsprong van maakt. In de vierde leg is één pijl voor dubbel 18 voor Beaton genoeg om Dolan te breken, en de stand verder opschoeft naar 1-3. Dolan doet voor de korte onderbreking iets terug door tops te gooien, en terugkomt tot 2-3. De eerste pauze is het Beaton die 2-3 voorstaat.

Na de pauze is het Dolan die de zesde leg mag beginnen, 124 wordt door Dolan nog niet uitgegooid waarop Beaton met een 42 finish toeslaat en er 2-4 van weet te maken. In de zevende leg is het Beaton die via dubbel 20 de break weet te verzilveren. Het lijkt dus de kant op te gaan van de 49-jarige Engelsman. Dolan weet de schade te beperken en houdt via dubbel 16 zijn eigen leg, wat hem terugbrengt naar 3-5. En Dolan doet weer iets terug, want via dubbel 4 is het de Noord-Ier die knap terugkomt van 2-3 naar 4-5. De wedstrijd is aan het kantelen. Dolan maakt op 32, dubbel 16 geen fout en maakt er 5-5 van. Knap want de Noord-Ier stond bij de vorige onderbreking met 2-3 achter, nu is het 5-5 en gaan we even kort pauzeren voordat de derde sessie van start gaat.

Na de tweede korte onderbreking is het Dolan die doorgaat waar hij voor de pauze mee bezig was, en dat is triples en dubbels gooien, want met een 88 finish, eindigt op dubbel 14 is het Dolan die 6-5 voorkomt en Beaton weet te breken. Dolan maakt geen fouten, en heeft de wedstrijd in eigen hand, want via dubbel 8 is het de Noord-Ier die uitloopt naar 7-5. Steve Beaton doet met een 117 finish iets terug, hij houdt zijn eigen leg en komt terug tot 7-6. Dubbel 8 is in de viertiende leg een makkelijke prooi voor Steve Beaton, wat hem niet alleen terugbrengt naar 7-7, hij heeft ook Dolan weten te breken. Het is open, de partij ligt erg dicht bij elkaar. Dolan komt op een 9-8 voorsprong, in de zeventiende leg waarin beide heren weer veel dubbels missen, is het de Noord-Ier die via dubbel 16 de winst voor het grijpen heeft liggen.

Avondsessie (20:00-0:00)
Eerste ronde
Mervyn King v Gary Anderson
Dave Chisnall v Paul Nicholson
Phil Taylor v Stuart Kellett
Michael van Gerwen v Colin Lloyd