WMP 2e ronde dag 4: Van Barneveld exit, Taylor wint kraker Jenkins PDC
PDC

WMP 2e ronde dag 4: Van Barneveld exit, Taylor wint kraker Jenkins

WMP 2e ronde dag 4: Van Barneveld exit, Taylor wint kraker Jenkins

Vanavond staan de eerste wedstrijden van de tweede ronde op het programma. Hierin zal Raymond van Barneveld aftrappen tegen Justin Pipe. Simon Whitlock en Kevin Painter spelen de tweede partij van de avond en Phil Taylor en Terry Jenkins zullen trachten een kraker van een partij op de mat te leggen in de derde wedstrijd. Tot slot staat er een ontmoeting tussen James Wade en Gary Anderson op het programma.

De 20e editie van de World Matchplay wordt van 20 tot en met 28 juli in de gebruikelijke Winter Gardens te Blackpool gehouden. Voor de winnaar ligt £100.000,- klaar. Het negen dagen durende toernooi zal via RTL 7 en via de livestream van rtl7darts.nl te zien zijn. Klik hier voor het uitzendschema. Alle uitslagen komen in ons World Matchplay 2013 toernooicenter te staan. De partijen in de eerste ronde worden gespeeld over best of 19 legs.

In de tweede ronde zal er worden gespeeld volgens een best of 25 legs. Voor het uitgebreide toernooicenter klik hier.

Dinsdag 23 juli vanaf 20:00 uur
Tweede ronde
Raymond van Barneveld v Justin Pipe 9-13
Pipe pakt de kansen die Barney verliest, en wint in stijl van onze landgenoot

Pipe komt goed uit de startblokken en met o.a. een break op de Nederlander komt hij op 2-0. Barney herstelt de schade en komt terug tot 2-2 waarna Justin Pipe een 170-finish noteert om met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in te gaan. Na de onderbreking trekt Raymond de stand weer gelijk maar in plaats van de voorsprong vervolgens te pakken is het toch weer Pipe. Barney weet daarna een prachtige 117-finish te gooien waarna The Force weer de voorsprong pakt. Om weer gelijk te komen dient Raymond hetzelfde kunstje te flikken zoals Pipe deed vlak voor de eerste break, namelijk een 170-finish gooien. Raymond gooit triple 20, triple 20 maar mist de bulls-eye nipt. The Force slaat toe vanaf een 129-finish op de bulls-eye en deelt daarmee een grote klap uit aan de Nederlander.

Vanaf 90 weet Justin weer een finish op de bulls-eye te raken waarna The Force mag aanleggen voor een 8-4 voorsprong. Hier slaagt hij niet in en Barney profiteert met een 100-finish. De partij lijkt te keren en Van Barneveld weet het zelfs klaar te spelen om in deze merkwaardige partij met een 8-7 voorsprong de derde onderbreking in te gaan. Maar zoals het deze vreemde partij betaamd keert de wedstrijd in een oogwenk weer om en is het Pipe die uitloopt naar een 11-9 voorsprong. Van Barneveld raakt het geloof in deze partij kwijt en begint zijn pijlen weg te gooien. De partij wordt dan ook gewonnen met 13-9 door Justin Pipe.

Simon Whitlock v Kevin Painter 13-10
Painter verliest een zeer spannende wedstrijd tegen 'The Wizard' Simon Whitlock

De heren houden elkaar in het begin van de partij in balans. Whitlock weet indruk te maken met een hele aparte 96-finish welke hij gooit via single 20 en twee keer dubbel 19. Painter is daarentegen niet onder de indruk en na 10 gespeelde legs staat het 5-5 en is de partij volledig in balans. The Wizard of Oz is de persoon die als eerste de benen weet te nemen en bij een stand van 9-6 ziet het er rooskleurig uit voor de Australiër. Painter is echter niet van plan zich al gewonnen te geven en blijft aanzetten. Whitlock blijft de hete adem van Painter in zijn nek voelen maar met een strakke 91-finish besluit Whitlock de partij met een 13-10 overwinning.

Phil Taylor v Terry Jenkins 14-12
Phil Taylor wint maar nipt van een zeer sterke Jenkins in een zeer prachtige en mooie partij

Op Phil Taylor staat geen maat, maar weet 'Bully' Terry Jenkins 'The Power' Phil Taylor de winnaars reeks te verstaan? We gaan beginnen! Ga er lekker voor zitten.

Terry Jenkins is de wedstrijd begonnen en begint sterk met scores. Taylor onderschept met een 18 score, 2x een score van +100 voor Jenkins. De eerste leg wordt via dubbel 4 beslist in het voordeel van Taylor, die Jenkins gelijk breekt en op een 1-0 voorsprong komt. Taylor begint de tweede leg, en via tops lijkt het 2-0 te worden voor Taylor, maar 4 darts worden gemist. Het foutje wordt niet afgestrapt door Jenkins, die 2 darts op dubbel 19 mist. Taylor blijft zeer koelbloedig en gooit precies midden in de dubbel 19 raak, 2-0. Via tops doet Jenkins wat terug, en de stand is momenteel 2-1. In een vierde, zeer goede leg van Taylor waarin hij twee keer 180 gooit, is het Taylor die finisht op 56, enkele 16 en tops. De stand wordt uitgebreid naar 3-1. We beginnen aan de vijfde leg, en gaan hierna even kort pauzeren. Via tops, dubbel 20 is het Jenkins die iets terug doet voor de pauze. 3-2.

Phil Taylor mag de zesde, en eerste openingsleg openen van de tweede sessie. Via dubbel 4 is het Taylor die zonder echt in de problemen te komen, op een 4-2 voorsprong weet te komen. In de zevende leg wordt er maarliefst 3x 180 gegooid, twee keer voor Jenkins en één voor Taylor. Het is Taylor die als sluipschutter op 92 finisht, via uiteindelijk dubbel 16 en er 5-2 van maakt. Taylor gooit na acht legs een gemiddelde dat rond de 109 ligt. In dertien darts is het Taylor die zijn eigen achtste leg weet te houden en er 6-2 van maakt. In de negende leg is het Jenkins die via dubbel 18 wat terug doet en er 6-3 van weet te maken. De tiende leg die wordt geopend door Taylor is ook de laatste leg voor de tweede korte pauze onderbreking.

Na de pauze is het Jenkins die de klok slaat, want van de 3 gespeelde legs is het van 7-3, nu 7-5. Weet Jenkins er nog een echte wedstrijd van te maken. Het gemiddeld van Taylor is 107, en Jenkins 98. Jenkins gooit maar weer eens een 180, zijn vijfde tot nu toe in de partij. Het is Jenkins die zijn eigen leg houdt, en er 7-6 van weet te maken en weer helemaal bijsluit, maar met 6 darts voor een comeback is het niet genoeg. Via tops is het Taylor die er 8-5 van weet te maken. Via dubbel 10 is het Jenkins die terug weet te komen tot 9-6. We gaan de derde korte pauze onderbreking in. Tot zo!

Na de derde korte pauze onderbreking is het Jenkins die doorstoomt, van van een 9-6 is het nu 9-8. Jenkins finisht 88 met bullseye. De achtiende leg wordt door Jenkins geopend met 1x 180 en 1x 140, Jenkins lijkt het initiatief meer in handen te nemen. Wordt het 9-9 of 10-8? Het antwoord komt op naam van Jenkins, want via dubbel 4 is het 9-9 en het is weer helemaal gelijk! Jenkins komt terug van 7-3 tot 9-9. Jenkins begint met uitstekend, met een 180 aan de negentiende leg. Taylor mist 131 voor een 10-9 voorsprong, hierop mist Jenkins ook 55, om voor de eerste keer in de partij voor te komen, en juist op dit moment mist Jenkins. Taylor mist hierop ook 3 darts voor tops. Wordt het 9-10 voor Jenkins? Het antwoord is ja, via dubbel 10. Wat een wedstrijd!

Phil Taylor mist 5 matchdarts voor de partij, en Jenkins maakt er via tops 12-12 van. We gaan verlengen! Wat een geweldige partij, blijf allemaal op, ook na 0:30 uur want het is smullen geblazen. Tussenstand op dit moment is 12-12 we gaan door tot dat er één speler een verschil heeft van 2 legs in het voordeel. Bijvoorbeeld 14-12. Bij 14-14 gaan we nog één leg spelen, want we gaan minimaal tot 2 legs verschil en maximaal tot de 15e leg. Matchdart nummer 17 is via dubbel 20 uit voor Phil Taylor, en Taylor stoomt door ten koste van Jenkins in een prachtige en geweldige wedstrijd. Alle lof voor Jenkins, de strijd en vechtlust. Twee keer terugkomen in de wedstrijd, wat is Jenkins mentaal.

James Wade v Gary Anderson 13-9
The Machine maakt comeback en verslaat de Schot Gary Anderson

Foto: Lawrence Lustig/PDC
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws