WMP 1/2 finales: Lewis houdt Mike van de finale af, ook Taylor wint PDC
PDC

WMP 1/2 finales: Lewis houdt Mike van de finale af, ook Taylor wint

WMP 1/2 finales: Lewis houdt Mike van de finale af, ook Taylor wint

Vanavond stonden de vier beste spelers van de wereld op het programma van de World Matchplay halve finales. Michael van Gerwen opende de avond tegen Adrian Lewis. In een hoogstaande partij waarin de maximale scores om de oren vlogen en die lange tijd gelijk op ging, met Lewis die het initiatief de hele tijd had, leek Van Gerwen even de voorsprong te pakken. Twee gemiste pijlen op dubbel 8 om de break te verzilveren deden dit initiatief verdwijnen en zo was het uiteindelijk Lewis die de bloedstollende wedstrijd nipt wist te winnen met 17-15.

Als tweede traden Phil Taylor en James Wade aan. Een echte partij leek er in het begin niet van te komen nadat Taylor 6-1 voorkwam en Wade in geen velden of wegen te bekennen was. Een fantastische middensprint van The Machine zorgde ervoor dat hij 9 van de daaropvolgende 13 legs won en terugkwam tot 10-10. Even leek het alsof er misschien toch een verrassing mogelijk was, maar The Power nam de touwtjes toch weer in handen en won met 17-12. Zo zal Phil Taylor morgen in de finale tegen Adrian Lewis spelen.

De 20e editie van de World Matchplay wordt van 20 tot en met 28 juli in de gebruikelijke Winter Gardens te Blackpool gehouden. Voor de winnaar ligt £100.000,- klaar. Het negen dagen durende toernooi zal via RTL 7 en via de livestream van rtl7darts.nl te zien zijn. Klik hier voor het uitzendschema. Alle uitslagen komen in ons World Matchplay 2013 toernooicenter te staan. De partijen in de halve finale worden gespeeld over best of 33 legs.

Zaterdag 27 juli vanaf 20:00 uur
Michael van Gerwen - Adrian Lewis
Phil Taylor - James Wade

Michael van Gerwen (100.54) 15-17 Adrian Lewis (102.28)
Beide heren beginnen goed aan de partij en de triple wordt makkelijk gevonden, met name in de eigen legs en zo staat het na 3 legs 2-1 voor Adrian Lewis. In de vierde leg gooien beide heren 180 maar Jackpot krijgt de eerste kans om te breken en doet dit via 121. Het verzilveren van de break lukt opnieuw via een 100+ finish als Lewis 119 uitgooit voor 4-1.

In de pauze lijkt de Nederlander het ritme te hebben teruggevonden en in no-time staat zijn tweede leg op het bord. Ook de rebreak wordt onder grote druk gegooid via een 84-finish op dubbel 11 met Lewis wachtend op tops. Ook in de drie daaropvolgende legs wordt gebroken, terwijl beide heren veelvuldig 180 gooien, en zo staat het 6-4 voor Jackpot bij de tweede break in een hoogstaande partij.

De eerste twee legs na de tweede pauze gaan naar de tweevoudige wereldkampioen en zo komt hij op een dubbele break voorsprong, nadat de Nederlander pijlen op de dubbel heeft gemist en zo een tik heeft gekregen. Gebroken lijkt hij niet, want de eerstvolgende leg wordt zonder aarzeling gepakt. Ook leg 14 gaat naar de Nederlander, die snel herstelt en in leg 15 wordt via een indrukwekkende 167 finish nog een break teruggepakt en Van Gerwen komt terug tot 8-7.

Via dubbel 18 brengt Mighty Mike de stand in evenwicht na de pauze: 8-8. De volgende drie legs gaan opnieuw met de darts mee zodat Lewis op 10-9 staat. In de laatste leg voor de pauze weet Jackpot Mighty Mike opnieuw te breken en behoudt zo zijn voorsprong: 11-9 voor de Engelsman.

Van Gerwen blijft moeizaam spelen en de eigen legs worden met moeite gehouden maar de Nederlander komt er dikwijls niet aan te pas in Lewis zijn legs. In leg 23 wordt dit ritme gebroken: Van Gerwen gooit 84 uit via bullseye en komt in breaks wederom gelijk: 12-12. Een eerste voorsprong zit er voor de Nederlander nog steeds niet in want Lewis blijft goed spelen en de maximale scores vliegen Van Gerwen om de oren. Via dubbel 10 haalt Jackpot leg 25 binnen.

Op zoek naar de eerste voorsprong gooit de Nederlander zijn eigen leg sterk en trekt de stand opnieuw gelijk. In Lewis zijn leg komt hij er nog steeds niet aan te pas. De eerste voorsprong wordt behaald in leg 29: Lewis mist dubbel 10 voor een 90-finish en Van Gerwen gooit 121 uit. De voorsprong ziet de Nederlander echter ook snel uit handen glippen want hij mist tweemaal dubbel 8 in leg 30 en Lewis profiteert via dubbel 7. In de 32e leg krijgt Lewis voor het eerst matchdarts vanaf een 28-finish en de tweede pijl gaat in de dubbel 7 en Lewis is de eerste finalist op de World Matchplay 2013.

Phil Taylor (107.61) 17-12 James Wade (98.58)
The Power begint sterk aan de openingsleg met onder andere 180 en 140. De wereldkampioen laat sterk spel zien en Wade lijkt absoluut niet wakker te zijn de eerste drie legs. In de vierde leg gooit The Machine zijn eerste 180 score en daarna meteen nog een 180 en hengelt even later zijn eerste leg binnen via dubbel 10. Een break zit er voor The Machine nog niet in want na opnieuw een sterke staat het 4-1 voor The Power.

In Wade zijn leg is het opnieuw Taylor die op ruime voorsprong komt en via tops wordt Wade opnieuw gebroken. De zevende leg gaat opnieuw naar The Power maar na missers van beide mannen is het Wade die de achtste leg via dubbel 16 wint. De daaropvolgende twee legs gaan relatief eenvoudig naar degene die deze is begonnen en zo staat het 7-3 voor de wereldkampioen.

In leg 11 plaatst Wade de eerste break via 124 op bullseye na een misser van de titelverdediger. De volgende leg mist Taylor opnieuw een dubbel en Wade weet opnieuw te profiteren voor 7-5. Taylor mist niet opnieuw in zijn eigen leg en komt op 8-5. Wade krijgt twee pijlen op dubbel 15 in leg 15 om terug te komen tot 8-7 maar raakt de eerste aan de binnenkant en zo staat het na 15 legs 9-6 voor Phil Taylor.

Na de derde pauze krijgt The Machine meteen een boost in de vorm van een 146-finish. Ook leg 17 en 18 gaan met de darts mee, maar in de negentiende leg komt Wade eindelijk gelijk met Taylor in aantal breaks. Taylor mist tops om terug te breken en James Wade raakt tops wel en komt vanaf 6-1 terug tot 10-10 en zo komt er toch nog een wedstrijd.

Wade begint sterker en overtuigender te spelen terwijl Phil Taylor langzaam gaat twijfelen. Toch weet hij zijn eigen legs na de pauze nog te houden en staat toch weer voor op 12-11. In de vierentwintigste leg krijgt de nummer 1 van de wereld toch weer de kans om te breken via 63 en aarzelt niet en zo herpakt hij toch de break voorsprong. Maar Wade laat het er niet op zitten en straft een misser van Taylor af en komt toch terug tot 13-12.

In leg 26 wordt Wade meteen weer teruggebroken en kan zo toch nog steeds niet helemaal terug komen bij Taylor. De daaropvolgende twee legs gaan ook naar The Power die missers van Wade in de 28e leg afstraft en komt op één leg van de overwinning. De laatste leg komt ook moeiteloos richting The Power via tops en zo wordt hij de tweede finalist.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws