WMP kwartfinales dag 7: Top vier wereldranglijst in de halve finale PDC
PDC

WMP kwartfinales dag 7: Top vier wereldranglijst in de halve finale

WMP kwartfinales dag 7: Top vier wereldranglijst in de halve finale

Adrian Lewis en Michael van Gerwen zijn erin geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de World Matchplay 2013. Lewis won in een klasse en bloedstollende partij met 19-17 van Andy Hamilton, van Gerwen was met 16-11 te sterk voor Dave Chisnall. Aangezien Phil Taylor en James Wade zich donderdag ook al voor de laatste 4 wisten te plaatsen, staan voor het eerst in de geschiedenis van de World Matchplay de top 4 spelers van de wereldranglijst ook daadwerkelijk bij de laatste 4.

Het schema van morgen ziet er als volgt uit. Michael van Gerwen zal het vanaf 20:00 uur opnemen tegen Adrian Lewis, waarna Phil Taylor en James Wade zullen gaan uitmaken wie de tegenstander in de finale zal worden.

De 20e editie van de World Matchplay wordt van 20 tot en met 28 juli in de gebruikelijke Winter Gardens te Blackpool gehouden. Voor de winnaar ligt £100.000,- klaar. Het negen dagen durende toernooi zal via RTL 7 en via de livestream van rtl7darts.nl te zien zijn. Klik hier voor het uitzendschema. Alle uitslagen komen in ons World Matchplay 2013 toernooicenter te staan.

Kwartfinales
Andy Hamilton v Adrian Lewis tussenstand 17-19
Vuurwerk werd verwacht en vuurwerk werd het. Beide heren openen grandioos en de 180-ers vliegt het publiek in de Winter Gardens om de oren. Hamilton en Lewis breken elkaar over en weer en zodra ze het podium verlaten voor een korte onderbreking staat er 3-2 op het scorebord in het voordeel van The Hammer. Het spektakel gaat door na de pauze en in leg 8 gooit Hamilton als derde speler dit toernooi de hoogst mogelijke finish van 170 om deze in leg 9 te vervolgen met een ongekende 127-finish. Lewis laat zien dat ook hij een 100+ finish kan gooien en doet dit in de tiende leg via single 20 en twee keer dubbel 20 en maakt daarmee 5-5.

De plaatsgenoten blijven elkaar in balans houden in deze partij en lopen uit naar een 7-7 tussenstand waarna het altijd tijd is voor de laatste leg voor de tweede onderbreking. The Hammer weet deze leg op een aparte manier naar zijn hand te zetten. Hij gooit een single 20 in het kleine vak onder de triple 20 om vervolgens één pijl buiten het bord te werpen waarna hij de dubbel 20 raakt. Hiermee staat hij 8-7 voor op The Jackpot. Ook na deze korte onderbreking zetten de heren hun sterke spel voort. Hamilton weet zich deze keer echter wel los te weken van Lewis en bouwt een voorsprong op van 11-9 alvorens de commercials weer voorbij komen.

Lewis maakt een inhaalslag en weet de achterstand terug te brengen tot slechts 12-13. Met het einde van de wedstrijd in zicht begint het publiek de naam van Michael van Gerwen al te scanderen. De partij waar ze op dat moment naar zitten te kijken is toch echt de moeite waard wan het aard uit in een ware thriller. The Jackpot gooit een 161-finish om weer gelijk te maken tot 16-16. Alles lijkt erop dat het op een sudden death leg uit gaat komen maar Lewis slaat op het juiste moment toe en forceert een break in de 35e leg. Met een 86-finish in twee darts gooit Lewis de partij in het slot.

Michael van Gerwen v Dave Chisnall 16-11
Mighty Mike weet in de eerste legs 3 180-ers en een 105-finish te gooien tegen 1 keer 180 voor Chisnall. Toch weet de Engelsman de schade te beperken en gaat hij met slechts een 2-3 achterstand rusten voor de eerste pauze. Chisnall weet vriend en vijand te verrassen door met een 11-darter de zesde leg te pakken en daarna de break te forceren bij de Nederlander om vervolgens zijn leg te behouden met een 112-finish. Hij kreeg zelfs de kans om nog een break te pakken maar vanaf 110 behoudt alsnog Van Gerwen zijn leg. De Nederlander pakt ook leg 10 en dus staat het 5-5.

Van Gerwen weet in zijn spel te komen en pakt een break om zijn voorsprong uit te bouwen maar Chisnall weet hem ware tegenstand te bieden en maakt de break weer ongedaan waardoor de stand op 7-8 komt te staan en waarbij Chizzy na de onderbreking als eerste mag gaan aanleggen. Maar dan is het moment daar dat Van Gerwen toesluit en afstand neemt van zijn gele oponnent. Het groene mannetje loopt uit naar een voorsprong van 11-8 en het lijkt gespeelt maar op de valreep van de volgende pauze gooit Chisnall nog een 144-finish en dus staat het 9-11.

Mighty Mike opent na de onderbreking met een 11-darter, 11-darter en een 12-darter waarna Chisnall weer een leg wordt gegund. De 25e leg is weer een prooi voor de Nederlander en met een verplichte laatste pauze kan hij comfortabel gaan rusten met de wetenschap dat hij nog slechts 1 leg nodig heeft voor een plek in de halve finale van morgen. Chizzy weet nog een leg te pakken na de pauze maar daarna was het over. Van Gerwen wint met 16-11 van Chisnall en mag het morgen in de halve finale gaan opnemen tegen Adrian Lewis waarbij hij uit zal zijn op revanche.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws