Home PDC PDC WK The Iceman eindstation voor Van Duijvenbode, Smith wint absolute kraker

PDC WK The Iceman eindstation voor Van Duijvenbode, Smith wint absolute kraker

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND2 DIRK VAN DUIJVENBODE V BORIS KOLTSOV DIRK VAN DUIJVENBODE IN ACTION

Woensdagavond speelde Dirk van Duijvenbode zijn vierde ronde wedstrijd tegen Gerwyn Price. De Nederlander speelde dertien keer eerder tegen de regerend wereldkampioen maar wist slechts één duel te winnen van de Welshman. Price kan er wederom een winst aan toevoegen gezien Van Duijvenbode goed begon door de eerste set te pakken maar daarna het gaspedaal langzaam naar beneden werd gedrukt door de nummer één van de wereld.

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson blijkt de Houdini van dit WK, de Schot kwam 3-0 in sets achter tegen zijn vriend Ian White maar weet als Houdini te ontsnappen en de wedstrijd volledig te draaien.

De avond werd afgesloten door Michael Smith die de man in vorm trof Jonny Clayton. Het werd een titanen strijd die tot het gaatje ging. Clayton kwam 2-0 in sets voor waarna Smith zich terug vocht in de wedstrijd. Uiteindelijk waren er tien legs nodig in de beslissende zevende set die Smith naar zich toe trok. 

Vergeet niet een kijkje te nemen in onze dartsveiling voor KIKA door hier te klikken.

De wedstrijd verslagen:
Gary Anderson (87.64) 4-3 Ian White​ (91.76) (2-3; 0-3; 2-3; 3-1; 3-0; 3-2; 3-1)
De openingsset is niet van het verwachte niveau, beide titanen hebben met name moeite met de dubbel. Alle legs gaan met de darts mee met de vijfde leg als beste leg in 13-darts door White. De 51-jarige Diamond weet in set twee de matig spelende Anderson direct te breaken met een 15-darter, via een 14-darter weet de Engelsman zijn break te verzilveren. De derde leg van set twee gaat vervolgens in 12-darts naar White waarmee hij de set zonder leg verlies pakt. De eveneens 51-jarige Anderson begint set drie goed met een 111-finish break, de Schot weet echter zijn leg niet binnen de vijf beurten uit te gooien waardoor White terug weet te breaken. Dit keer weet White zijn leg niet te houden en kan Anderson in 20-darts breaken. Geheel in stijl van set drie weet White in de vierde leg wederom te breaken en begint aan de beslissende leg die hij met een 124-finish afmaakt om 0-3 in sets voor te komen. In set vier gaan de eerste drie darts met de darts mee de vierde leg die White begint gooit hij een ‘pudding’ beurt maar Anderson kan scorend niet antwoorden. Als vervolgens White een hand vol pijlen op de dubbel mist gooit de Schot 80 uit voor set winst. Terwijl White in set vijf weg zakt weet Anderson via een 18- en 12-darter op 2-0 te komen. The Flying Scotsman gooit vervolgens 78 uit voor een 3-0 set winst en komt terug naar 2-3 in sets.

In de zesde set weet de 51-jarige inwoner van Stoke-on-Trent 0-2 voor te komen. Anderson gooit een bijzonder matige wedstrijd, pas twee keer eerder speelde de Schot onder de 90 gemiddeld op een WK wedstrijd in zijn imposante carrière. Anderson weet de derde leg die hij begon in 14-darts via zijn geliefde tops binnen te harken. White mist vervolgens tops door dubbel vijf te gooien vanaf 79 waardoor Anderson de matchdarts genadeloos afstraft en met een tweede 14-darter 2-2 maakt. White gooit vervolgens een pudding leg en Anderson gooit voor de tweede keer 111 uit om de set te pakken. In de beslissende set begint White die de eigen leg binnen houdt  waarna hij een 143-finish mist op de dubbel en Anderson alsnog zijn leg binnen kan houden. Met wederom een pudding leg weet White de leg af te staan aan Anderson die breakt. De tweevoudig wereldkampioen mag de vierde leg beginnen en gooit een paar triples meer dan White waarna hij een matchdart mist op tops. De Engelsman nog niet op een finish moet toekijken hij Anderson dubbel 10 uitgooit voor een plek bij de laatste 16 in Londen. 

Gerwyn Price (96.66) 4-1 Dirk van Duijvenbode (83.22) (2-3; 3-0; 3-0; 3-0; 3-0)
De eerste leg is een loterij geworden die Aubergenius niet wist te winnen, Price begon de leg en wist deze ook te winnen in 23-darts.. De Nederlander gooit zijn eerste max in de tweede leg die hij mocht beginnen en finisht deze ook via tops voor 1-1. Price weet de derde leg te pakken in 18-darts met een mooie 97-finish. De 29-jarige Nederlander mist 150 op dubbel 18 en weet ook in de herkansing het niet af te maken, omdat Price niet thuis geeft weet Van Duijvenbode via dubbel twee in 19-darts 2-2 te maken. De Welshman begint de beslissende leg die van Duijvenbode in 12-darts weet te breaken en de set naar zich toe te treken.  In de tweede set weet Van Duijvenbode geen leg te pakken. Met twee 15- en een 14-darter valt set twee ten prooi aan de Welshman. Set drie begint Price die via een 15- en 14-darter op 2-0 komt, ook in de derde leg laat Price geen ruimte hij gooit in 11-darts de set op slot. In de vierde set gunt Price de Nederlander voor de derde set op rij geen leg. Met twee 14-darters en een 12-darter met een 132-finish doet de Welshman Duijvenbode pijn. 

Met een 164-finish gaat Price van start in set vijf, Aubergenius krijgt een kans in de tweede leg maar mist waardoor Price in 17-darts 2-0 maakt. De Nederlander had veel van dit duel verwacht maar het komt er op het podium van Ally Pally niet uit. Van Duijvenbode heeft niet zijn beste vorm meegenomen naar het Alexanbdra Palace waardoor de wereldkampioen zich plaatst voor de kwartfinale via een 136-finish voor de wedstrijd.

Jonny Clayton (103.53) 3-4 Michael Smith (101.75) (3-2; 3-1; 1-3; 2-3; 1-3; 3-1; 4-6)
De eerste set wordt begonnen door The Ferret waarbij de eerste vier legs met de darts meegaan en de Welshman begint met twee maximale 180-scores maar de zevende pijl mist doel. Uiteindelijk weet The Ferret via dubbel acht de set wel te winnen. De 31-jarige Bully Boy mag set twee beginnen, de eerste twee legs gaan met de darts mee waarna in leg drie Clayton een ijzersterke 11-darter gooit voor 2-1 en in 14-darts ook de set pakt. In set drie begint de Welshman maar Bully Boy gooit een 12-darter waarmee hij kan breaken. Met een 72-finish weet Smith de break te verzilveren en 0-2 voor te komen. De derde leg gaat vervolgens weer naar Clayton die de leg ook was begonnen waarna Smith het moet afmaken in zijn leg. De Engelsman perst er een goede leg uit en pakt de set met een 14-darter. De vierde set begint Michael Smith, alle legs gaan met de darts mee. In de vijfde leg krijgt Clayton een kans op de break vanaf 121 maar hij mist doel waarna Smith het in 13-darts af maakt.

De 47-jarige Stukadoor begint de vijfde set maar bully boy weet de leg af te snoepen met een 75-finish op dubbel 12. Smith gooit zijn zesde 180-score van de wedstrijd terwijl zijn opponent twee maximale scores gooit terwijl Smith 61 uitgooit om zijn break te verzilveren. Clayton gooit nog een 14-darter voor 1-2 waarna Smith tops gooit voor de set. 161 is de finish die Clayton de break brengt in de zesde set die Smith was begonnen. Het is de eerste 100+ finish van dit mooie duel. Bully Boy voorkomt dat Clayton zijn break verzilverd met een 121-finish op de bull om een 12-darter te gooien voor 1-1. De derde 100+ finish op rij gaat naar Clayton. die via een 105-finish op 2-1 weet te komen in de zesde set. 92 gaat niet uit voor Smith waardoor Clayton een kans krijgt op dubbel 12 en doel weet te vinden om de set te pakken met 3-1. De zevende set moet de beslissing brengen in dit spectaculaire duel waarin de eerste twee legs met de darts meegaan en Smith via een 112-finish de break weet te gooien. In leg vier van set zeven gooien beide minder triples maar de Welshman weet er wel een 120-finish break uit te halen om een verlenging te forceren. 

Het is The Ferret die de verlenging mag beginnen en opent met een 14-darter terwijl Smith de triple in de eerste drie beurten niet kon vinden. Smith gooit vervolgens tops om 72 uit te gooien en weer gelijk te komen 3-3. Clayton gooit weer een super leg en staan na negen pijlen op dubbel acht, hij mist maar maakt het toch af in 13-darts. Smith gaat weer op jacht naar de gelijkmaker maar ziet in een super leg Clayton aanleggen op 121 die niet uitgaat waardoor de Engelsman 4-4 maakt. De negende leg brengt de zo gewenste break voor Smith via tops. Bully Boy begint de tiende leg waarin Clayton 162 overlaat en Smith de wedstrijd beslist via dubbel 10.