Home PDC PDC World Cup dag 1 – updates middagsessie

PDC World Cup dag 1 – updates middagsessie

RaymondEnVincent

Titelfavoriet Engeland treft Canada in de achtste finale van de PDC World Cup of Darts in Hamburg. De Canadezen John Part en Ken MacNeil waren vrijdag in de openingswedstrijd bepaald niet in vorm, maar wonnen wel van Hongarije: 5-3.

Hongarije, dat met Nandor Bezzeg en Krisztian Kaufmann aantrad, kreeg handenvol kansen om de eerste leg te winnen, maar de dubbels werkten niet mee. Canada won dat spelletje uiteindelijk, maar vervolgens hielden de Hongaren tot en met de zesde leg gelijke tred met de Canadezen. Daarna maakten Part en MacNeil het verschil. Met een 117-finish haalde Part de overwinning binnen.

Live kijken

Update 15.02 uur: Ierland heeft Maleisië met 5-2 verslagen. De Aziaten kwamen mede door een 120-finish van Lee Choon Peng twee keer op voorsprong, maar de daaropvolgende vier legs waren voor de Ieren. William O’Connor stelde de winst veilig met een 60-uitworp.

Update 15.36 uur: Het is de Filipijnen evenmin gelukt de Aziatische eer hoog te houden. Christian Perez en Lourence Ilagan moesten met 5-3 hun meerdere erkennen in de VS van Darin Young en Gary Mawson. Perez kreeg vanaf 120 één pijl op tops voor een beslissende negende leg, maar miste. Daarna gooide Mawson 52 uit voor de zege.

Update 16.10 uur: Voor Nederland begint de World Cup met een ontmoeting met Oostenrijk. Mensur Suljovic en Dietmar Burger zegevierden met 5-3 over Warren French en Preston Ridd uit Nieuw-Zeeland. De Alpenbewoners maakten indruk met onder meer een 126- en 112-finish.

Update 16.45 uur: Magnus Caris met zijn Zweedse koppelpartner Dennis Nilsson hebben Japan verslagen met 5-2. Pokerface verloor tijdens het afgelopen PDC WK nog nipt van Steve Beaton 2-3.

Update 17.00 uur: Voor Spanje is het over en uit, met 2-5 viel het doek voor Antonio Alcinas & Carlos Rodriguez. Vorig jaar wisten deze Spanjaarden nog voor een sensatie te zorgen door Wade en Taylor naar huis te gooien.

Update 17.45 uur: Kantele en Korte uit Finland zijn er niet in geslaagd om Kroatië te stoppen, met 4-5 ging de overwinning naar Boris Krcmar & Tonci Restovic uit Kroatië.

PDC World Cup of Darts dag 1- middagsessie
Canada (John Part & Ken MacNeil)- Hongarije (Nandor Bezzeg & Kristian Kaufmann) 5-3
Ierland (William O’Connor & Mick McGowan)- Maleisië (Lee Choon Peng & Amin Bin Abdul Ghani) 5-2
VS (Darin Young & Gary Mawson)- Filipijnen (Christian Perez & Lourence Ilagan) 5-3
Oostenrijk (Mensur Suljovic & Dietmar Burger)- Nieuw-Zeeland (Warren French & Preston Ridd) 5-3
Zweden (Magnus Caris & Dennis Nilsson)- Japan (Haruki Muramatsu & Morihiro Hashimoto) 5-2
Spanje (Antonio Alcinas & Carlos Rodriguez)- Zuid-Afrika (Devon Petersen & Shawn Hogan) 2-5
Finland (Petri Korte & Marko Kantele)- Kroatië (Boris Krcmar & Tonci Restovic) 4-5
Gibraltar (Dylan Duo & Dyson Parody)- Denemarken (Per Laursen & Jann Hoffmann) 4-5

Speelschema tweede ronde (vrijdagavond en zaterdagmiddag)
Engeland (1)- Canada
Duitsland (8)- VS
Wales (5)- Finland/Kroatië
Schotland (4)- Spanje- Zuid-Afrika
Australië (2)- Ierland
België (7)- Zweden/Japan
Noord-Ierland (6)- Gibraltar/Denemarken
Nederland (3)- Oostenrijk

[Vergeet niet om ook gratis deel te nemen aan de nieuwe en unieke Dartfreakz Premier League Dartpoule]
.

Update 15.36 uur: Het is de Filipijnen evenmin gelukt de Aziatische eer hoog te houden. Christian Perez en Lourence Ilagan moesten met 5-3 hun meerdere erkennen in de VS van Darin Young en Gary Mawson. Perez kreeg vanaf 120 één pijl op tops voor een beslissende negende leg, maar miste. Daarna gooide Young 52 uit voor de zege.