Home PDC World Cup of Darts dag 2: Spanje stunt weer en speelt halve...

World Cup of Darts dag 2: Spanje stunt weer en speelt halve finale tegen Nederland

van_barneveld_2010

Vandaag gaat de Cash Converters World Cup of Darts de groepsfase in. Tijdens de middagsessie hebben de teams van Nederland en Australië zich als beste 2 teams geplaatst voor de halve finales die zondagmiddag worden gespeeld. Ieder team speelt 1x tegen elkaar in wedstrijd over 2 best of 5 legs enkelspel en een best of 5 legs dubbelspel. De hoogstgeplaatste speler van ieder land speelt tegen de 2e geplaatste speler en andersom, daarna wordt het dubbelspel gespeeld. Per enkelspel is er 1 punt te verdienen en voor het dubbelspel zijn 2 punten te winnen. Alle punten worden bij elkaar opgeteld. De verliezer moet beginnen en bij een gelijk aantal punten is het leg saldo bepalend. Indien zowel het aantal punten als het legsaldo hetzelfde is zal het gemiddelde van de 3 groepswedstrijden samen de beslissing brengen. Tijdens de avondsessie wordt er volgens hetzelfde systeem gespeeld, alleen dan in groep B. Vanavond komt de grote surprise van gisteren in actie. Spanje, dat verantwoordelijke was voor de uitschakeling van het als 1e geplaatste Engelse team komt in actie in groep B en zal het opnemen tegen de VS, Wales en Schotland. 

Speelschema/Uitslagen groepsfase Cash Converters World Cup of Darts (14.00-18.00 uur):

Groep B

1. Spanje
2. VS 
3. Wales
4. Schotland

Wedstrijdvolgorde:

1. Spanje – VS 3-1
Carlos Rodriguez – Bill Davis 3-2
Antonio Alcinas – Darin Young 1-3
Rodriguez/Alcinas – Young/Davis 3-1

2. Wales – Schotland 3-1
Mark Webster – Robert Thornton 3-0

Barrie Bates – Gary Anderson 2-3

De mannen zijn aan elkaar gewaagd maar het is Bates die namens Wales op een 2-1 voorsprong komt. De kleine man uit Wales krijgt wedstrijdpijlen tegen Anderson maar kan het niet afmaken op de dubbels. Anderson pakt zijn kans op dubbel 5 en laat zien hoe taai Schotten kunnen zijn. Bij 2-2 krijgt Anderson 1 pijl op dubbel 18 voor een 111 maar hij mist met Wales op 181 en mag ervoor terugkomen. De Schot heeft in de volgende beurt aan 1 pijl voldoende om Schotland de overwinning te brengen.

Webster/Bates – Anderson/Thornton 3-2

De openingsleg is voor het team van Wales waarvan beide mannen al snel het initiatief te pakken hebben. Bates & Webster krijgen een kans om vanaf 72 via tops op 2-0 te komen maar laten het liggen. Anderson mikt koeltjes de eerste pijl raak op tops en brengt team Schotland terug tot 1-1. Anderson kan dan de leiding pakken namens de Schotten via een 132 finish maar hij mist met Wales op een dubbel. Die wordt meteen geraakt en Wales gaat met 2-1 aan de leiding. Team Schotland loopt ruim uit op Wales in de 4e leg en komt dan ook terug tot 2-2 via tops van Thornton. Wales mag met de darts mee beginnen aan de beslissende leg en zowel Webster als Bates weten de triple te vinden. Via dubbel 14 wint team Wales met 3-2.

3. Spanje – Wales 1-3
Carlos Rodriguez – Barrie Bates 3-1
Antonio Alcinas – Mark Webster 1-3
Rodriguez/Alcinas – Webster/Bates 0-3

4. VS – Schotland 0-4
Darin Young – Robert Thornton 2-3
Bill Davis – Gary Anderson 0-3
Young/Davis – Anderson/Thornton 2-3

5. Spanje -Schotland 3-1
Carlos Rodriguez – Robert Thornton 0-3

De Spanjaard Rodriguez heeft meteen een vliegende start tegen Robert Thornton en loopt uit, maar weet de dubbels niet raken waardoor de Schot terugkomt en de dubbel wel pakt voor de openingsleg. In de 2e leg komt Spanje er niet aan te pas en komt Schotland via een 62 finish op 2-0. De wedstrijd wordt kort en krachtig via 180 en een 80 finish is Thornton namens Schotland helemaal los en komt de score op 3-0.  

Antonio Alcinas – Gary Anderson 3-2

Alcinas komt 1-0 voor en dan gaan beide heren gelijk op. Beide heren staan op 121 en Anderson mag het eerst proberen maar hij mist bull. Alcinas doet het goed en is voor Spanje 2 pijlen op weg maar mist de laatste als Anderson op 38 staat. De Schot maakt het af en komt op gelijke hoogte met Alcinas. Het lijkt de Spanjaard niet te deren en hij brengt Spanje weer op een voorsprong. Schotland mist 2 pijlen op dubbel 18 maar de laatste pijl is toch raak voor 2-2. Alcinas laat niets van druk zien en loopt dik uit op Anderson. De Spanjaard mist dubbel 4 voor de wedstrijd maar via dubbel 2 is de winst en het verdiende punt daar voor team Spanje.

Rodriguez/Alcinas – Anderson/Thornton 3-1

Weer zijn de Spanjaarden goed weg en via een briljante 115 finish komt team Spanje met 1-0 voor tegen Schotland. In de 2 leg mist Schotland kansen om 1-1 gelijk te komen en Spanje pakt de kans wel om 2-0 voor te komen. De druk wordt opgevoerd door Alcinas en Anderson mist de 50 finish, maar Thornton mag namens Schotland terugkomen voor 2-1 en zal alsnog een break af moeten dwingen. Enorme druk via 180 van Spanje op de 133 finish van Thornton. De Schot mist en via een 71 finish staat Spanje in de halve finale in plaats van Schotland. Weer een stunt van Spanje.

6. VS – Wales 3-1
Darin Young – Barrie Bates 3-2
Bill Davis – Mark Webster 1-3
Young/Davis – Webster/Bates 3-1