Home PDC World Cup of Darts dag 2: Nederland en Australië in de halve...

World Cup of Darts dag 2: Nederland en Australië in de halve finale

nicholson_paul_2010

De 1e en 2e ronde zijn gespeeld en de groepen zijn bekend. Er zaten toch een paar verassingen in de 1e dag van de Cash Converters World Cup of Darts. Canada had al in de 2e ronde erg veel moeite met België en ging maar op het nippertje door. Onverwacht kreeg het team uit Wales met toch een sterke bezetting van Mark Webster en Barrie Bates een zware partij te verweken tegen Nieuw Zeeland. Team Oostenrijk wist enorm te verassen door het goede spel van Mensur Suljovic en Maik Langendorf. Het team bereikte de groepsfase via overwinningen op Denemarken en Noord Ierland. De grootste schok kwamen we bij de avondsessie tegen. Team Spanje met Carlos Rodriguez & Antonio Alcinas moest het in de laatste partij van de avond tegen de torenhoge favoriet en het als 1e geplaatste team van Engeland opnemen met James Wade & Phil Taylor. Vanaf het begin van de wedstrijd kon Spanje goed mee en in de beslissende leg stuurde Spanje het Engelse team naar huis en was de chaos compleet.

Vandaag gaat de Cash Converters World Cup of Darts de groepsfase in. Tijdens de middagsessie zullen de teams in groep B de strijd met elkaar aangaan om te beslissen welke 2 teams er door zullen gaan naar de halve finales die zondagmiddag worden gespeeld. Ieder team speelt 1x tegen elkaar in wedstrijd over 2 best of 5 legs enkelspel en een best of 5 legs dubbelspel. De hoogstgeplaatste speler van ieder land speelt tegen de 2e geplaatste speler en andersom, daarna wordt het dubbelspel gespeeld. Per enkelspel is er 1 punt te verdienen en voor het dubbelspel zijn 2 punten te winnen. Alle punten worden bij elkaar opgeteld. De verliezer moet beginnen en bij een gelijk aantal punten is het leg saldo bepalend. Indien zowel het aantal punten als het legsaldo hetzelfde is zal het gemiddelde van de 3 groepswedstrijden samen de beslissing brengen. Tijdens de avondsessie wordt er volgens hetzelfde systeem gespeeld, alleen dan in groep B.

Speelschema/Uitslagen groepsfase Cash Converters World Cup of Darts (14.00-18.00 uur): 

Groep A

1. Nederland
2. Canada
3. Oostenrijk
4. Australië

Wedstrijdvolgorde:

1. Nederland – Canada 3-1
Raymond van Barneveld – Ken MacNeil 3-0
Co Stompe – John Part 2-3
Van Barneveld/Stompé – Part/MacNeil 3-2

2. Oostenrijk – Australië 0-4
Mensur Suljovic – Paul Nicholson 2-3
Maik Langendorf – Simon Whitlock 1-3
Suljovic/Langendorf – Whitlock/Nicholson 2-3

3. Nederland – Oostenrijk 3-1 
Raymond van Barneveld – Maik Langendorf 3-2
Co Stompé – Mensur Suljovic 2-3
Van Barneveld/Stompé – Suljovic/Langendorf 3-2

De eerste wedstrijd tussen Van Barneveld en Langendorf is een moeizame pot. Vooral de dubbels laten van Barneveld in de steek. Uiteindelijk weet de Hagenees de partij en een puntje toch binnen te slepen. Door goed spel van Suljovic wordt de wedstrijd van Stompé een echte kraker. Beide heren gaan gelijk op tot 1-1 en dan produceert Suljovic een fantastische finish via bull voor 2-1. Maar Stompé pakt een ruime voorsprong in de 4e leg en maakt er 2-2 van. In de 5e leg is het precies andersom: 3-2 voor Oostenrijk. En weer ook nog een puntje voor de wedstrijd. Bij een stand van 2-1 in de dubbelwedstrijd tussen Oostenrijk en Nederland krijgt Oostenrijk een kans om terug te komen tot 2-2 en dat wordt het ook. Stompé zet hem in de beslissende leg vanaf 170 weg op 92 met de Oostenrijkers nog op afstand. Van Barneveld mist dubbel 18 voor de winst als Suljovic het voor 170 mag proberen die mist en Stompé pakt de kans en de dubbele punten wel.

4. Canada – Australië 1-3
John Part – Paul Nicholson 2-3
Ken MacNeil – Simon Whitlock 3-1
Part/MacNeil – Whitlock/Nicholson

5. Netherlands – Australië 3-1
Raymond van Barneveld – Paul Nicholson 3-1
Co Stompé – Simon Whitlock 0-3
Van Barneveld/Stompé – Whitlock/Nicholson 3-2

De openingsleg tussen Nicholson en Van Barneveld is een prooi voor de Australiër. Maar dan trekt Van Barneveld de stand weer gelijk tot 1-1. In het vervolg gaan Australië en Nederland gelijk op, tot Van Barneveld via dubbel 8 op een 2-1 voorsprong komt. Van Barneveld mist namens Nederland een 107 finish met Nicholson namens Australië in zijn nek. De kleine man mist ook en de Hagenees maakt het af op 3-1. Hiermee heeft het Nederlandse team het laatste puntje gehaald dat nodig was om de halve finale te bereiken. Het daarna Whitlock die de openingsleg tegen Stompé pakt. Het wordt ondanks een kans voor Nederland toch 2-0 voor Australië. Via tops is er een 3-0 verwinning voor Whitlock en zal het dubbelspel de beslissing moeten brengen.

6. Canada – Oostenrijk 3-1
John Part – Maik Langendorf 3-0
Ken MacNeil – Mensur Suljovic 1-3
Part/MacNeil – Suljovic/Langendorf 3-1