WGP dag 2: Van Gerwen naar de 2e ronde, Van Barneveld onderuit PDC
PDC

WGP dag 2: Van Gerwen naar de 2e ronde, Van Barneveld onderuit

WGP dag 2: Van Gerwen naar de 2e ronde, Van Barneveld onderuit

De World Grand Prix 2012 werd voortgezet met de tweede helft van de eerste ronde. Vanavond werden de laatste acht partijen in de eerste ronde gespeeld op het bijzondere dubbel-in, dubbel-uit toernooi. Maandagavond wisten Robert Thornton, Dave Chisnall, Justin Pipe, Mervyn King, Brendan Dolan, Phil Taylor, Kevin Painter en Vincent van der Voort langs de eerste helft van de eerste ronde te komen. Vanavond kwamen onder andere Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie. Mighty Mike trof World Grand Prix 2004 winnaar Colin 'Jaws' Lloyd, Barney verscheen met Ian '' Diamond' White aan de oche. Steve Beaton en Andy Smith beten het spits af.

Het toernooi is live te zien via de RTL7 darts livestream. Zie hier ons toernooicenter.

We hebben een bijzondere avond achter de rug. We zagen Steve Beaton weer op zijn oude manier spelen. De oud wereldkampioen liet goed spel zien en won met een whitewash van Andy 'The Pieman' Smith. In de volgende partij trakteerde Andy Hamilton ons op ijzersterk spel. Ook hij won met een whitewash van Lakeside 2008 kampioen Mark Webster. Michael van Gerwen kwam na een moeizame start steeds meer in het spel en slaagde er in om Colin Lloyd, die vanaf het begin heel overtuigend overkwam, toch nog achter zich te laten. Wes Newton ging de pauze in met een 1-0 achterstand in sets (3-0 in legs), maar maakte na de pauze een knappe comeback en trok de partij alsnog naar zich toe. James Wade had de partij vanaf het begin in handen maar liet het liggen waardoor Colin Osborne, die een zwakke partij speelde, er toch nog met de zege vandoor kon gaan. Opmerkelijk feit is dat James Wade zich plotseling niet lekker voelde tjijdens de partij. Dat gebeurde na de "comeback" van Osborne.

Adrian Lewis speelde een wisselvallige partij. De wereldkampioen begon sterk, zakte even weg in de partij waardoor Burnett de tweede set naar zich toe kon trekken. Maar de nummer twee van de wereld herstelde zich en kon zich van een plek in de tweede ronde verzekeren. We zagen Raymond van Barneveld die de afgelopen periode toch best zijn vorm terug scheen te hebben, niet zijn beste partij spelen. De Nederlander begon sterk aan de eerste twee legs, maar leek het na de prachtige 144 finish van Ian White in de derde leg van de eerste set kwijt te zijn. De dubbels liepen niet bij van Barneveld en hij moest zijn meerdere in zijn tegenstander erkennen. Michael Mansell sloot de avond in een niet hoogstaande partij af tegen Paul Nicholson, die een maatje te groot was voor de speler uit Noord-Ierland.

Het speelschema van de tweede helft eerste ronde:
Steve Beaton 2-0 Andy Smith
Andy Hamilton 2-0 Mark Webster
Michael van Gerwen 2-1 Colin Lloyd
Wes Newton 2-1 Ronnie Baxter
James Wade 1-2 Colin Osborne
Adrian Lewis 2-1 Richie Burnett
Raymond van Barneveld 0-2 Ian White
Michael Mansell 0-2 Paul Nicholson

Hieronder zijn de samenvattingen van de vanavond gespeelde eerste ronde partijen te zien.

Steve Beaton 2-0 Andy Smith
Beaton begon wat matig aan de eerste leg. Dit wordt door Andy afgestraft met dubbel1. Beaton herstelt zich in de tweede leg. Hij begint met 160, voegt er een 140 aan toe en pakt de leg met een 74 finish. Met een 180 en zijn 60 finish weet hij Smith ook nog te breken in de derde leg. The Bronze Adonis maakt weer een sterke indruk in d ederde leg. Hij gooit twee keer 180 en wint de leg met een rake dubbel 8. Met dubbel 8 weet Beaton ook de volgende leg naar zich toe te trekken. De oud wereldkampioen leidt met 1-0 in sets. Steve wint de eerste leg in de tweed eset met dubbel 18. Als Beaton de bull mist, kan Andy in leven blijven met zijn 40 finish via tops. In de volgene leg gooit Smith 177, maar Beaton beantwoordt met zijn vierde 180 van de partij en houdt 124 over. De triple 18 gaat er niet in en vervolgens houdt hij dubbel 16 over. Smith benut zijn 105 finish niet en Beaton straft dit af door zijn 32 finish uit te gooien. The Bronze Adonis heeft slechts 1 leg nodig voor de tweede ronde. Met zijn 104 finish via dubbel 16 maakt Beaton het dan ook af.

Andy Hamilton 2-0 Mark Webster
Andy mag zijn pijlen als eerste laten spreken. Met dubbel 12 weet The Hammer een break te voorkomen. In de tweede leg houdt de runner-up van het wereldkampioen 2012 veertig over, maar ziet de leg aan zijn neus voorbij gaan doordat zijn tegenstander hem verrast met een 140 finish. De Lakeside kampioen van 2008 pakt de leg met triple 20 en dubbel tops. In leg 3 mist Webster tops maar krijgt de gelegenheid terug te komen en er 2-1 in legs van te maken. In leg vier is het Webster die dit keer met 40 staat te wachten. Hamilton pakt hem terug en met zijn 90 finish trekt hij de stand gelijk in de eerste set. Hamilton komt in de volgende leg op een 96 finish te staan. Deze benut hij via triple 1, triple 19 en dubbel 18. Hamilton heeft de tik uitgedeeld en Webster kan alleen maar toekijken. De heren gaan met een 1-0 voorsprong in sets voor Hamilton de pauze in. Na de pauze komt Andy ook sterk terug. Hij begint met een score van 152 en met tops wint hij de oepningsleg in de tweede set. Beide mannen gooien 180. Hamilton mist op enkele dubbels maar krijgt de gelegenheid van Webster om terug te komen. Met dubbel 5 is The hammer heel dicht bij de zege. In leg 3 gooit Hamilton zijn tweede 180 van de partij maar mist vier pijlen voor de leg en voor de overwinning. Met dubbel 10 kan Mark in leven blijven. Met weer een 180 stevent Hamilton op de overwinning af. Met dubbel 16 maakt Andy Hamilton het af. De runner-up van het Ladbrokes wereldkampioenschap heeft heel sterk spel laten zien.

Michael van Gerwen 2-1 Colin Lloyd
Met dubbel vier wint de jonge Nederlander de openingsleg. Hierdoor kan hij een break voorkomen. Met tops maakt Jaws de stand gelijk. Beide spelers gooien een 180. Lloyd mist tops maar doordat van Gerwen drie keer mist op dubbel 12, 6 en 3, kan hij profiteren met dubbel 5. LLoyd gaat sterk verder. Hij begint de volgende leg met een 160, Michael beantwoordt met een 180. Maar Colin staat als eerste op een finish. Hij mist een paar keer voor de leg maar kan terugkomen en de leg alsnog naar zich toetrekken. Met tops pakt Lloyds de eerste leg in de tweede set. Met een prachtige 110 finish trekt de Nederlander de stand gelijk. Van Gerwen begint leg 3 met 174. Lloyd komt op 16 te staan. Met dubbel top is van Gerwen goed voor een 14-dart leg. Lloyd gooit zijn tweede 180 van de partij en met dubbel 18 maakt hij er 2-2 van. Jaws heeft nog 1 leg nodig voor de tweede ronde. Van Gerwen maakt zich op voor een potentiele 9-darter om net als Brendan Dolan geschiedenis te schrijven. Hij begint bde vijfde leg met scores van 160,171 maar mist zijn 7e pijl voor de 170 finish. Hij weet de leg wel te winnen met dubbel 10 en maakt er 1-1 van in sets. Met dubbel 18 pakt Michael de voorsprong in de laatste set. De tweede leg in de laatste set is een drama voor Colin LLoyd. Hij mist eerst dubbel 13 voor zijn 146 finish en daarna maar liefst 5 pijlen voor de leg. Met dubbel 4 straft van Gerwen de missers af en heeft nog 1 leg nodig voor de zege. In de volgende leg laat Lloyd het weer liggen, hij mist 2 pijlen op tops om in de partij te blijven. Met een 101 finish trekt Mighty MIke de partij in stijl naar zich toe.

Wes Newton 2-1 Ronnie Baxter
Newton opent met een 152 score maar mist tops om meteen te breken. Met dubbel 6 kan Baxter zijn eiegn leg behouden. Newton zet zijn zwakke start voort. Hij benut zijn dubbel niet voor de leg en zijn tegenstander kan zijn voorsprong via tops verdubbelen. Met een rake dubbel vier maakt Baxter er 3-0 van en gaat met een voorsprong van 1-0 in sets de pauze in. Het is Newton nog niet gelukt een leg te winnen. Ook na de pauze komt Ronnie sterk voor de dag. HIj gooit een 180 en met dubbel 6 wint hij de eerste leg van de tweede set. Met dubbel tops stevent Baxter op zijn tweede whitewash overwinning in sets af. Newton laat het niet zover komen en raakt tops voor zijn eerste leg in de partij. Deze gelegenheid kreeg hij nadat zijn tegenstander de bull miste voor een 88 finish. Met dubbel 16 knokt Newton verder en maakt er 2-2 in legs van in de tweede set. Newton heeft het nu te pakken en bezig met een comeback. Met zijn 109 finish via dubbel 16 geeft hij een andere wending aan de partij. Met dubbel 16 wint The Warrior zijn vierde leg tevens de eerste leg van de derde set. Newton mist dubbel 16 voor een 149 finsih in de tweede leg van de laatste set maar kan terugkomen en met een rake dubbel 2 is hij nog 1 leg verwijderd van de overwinning. Baxter vecht terug en met dubbel 14 heeft hij eindelijk weer een leg te pakken. Newton scoort 180 en 140 en met dubbel 8 maakt hij een mooie comeback compleet.

James Wade 1-2 Colin Osborne
Colin begint en met zijn 129 finish via de bull behoudt hij zijn openingsleg. Wade kon breken, maar miste tops. Met zijn 45 finish brengt James Wade de stand in evenwicht. Osborne gooit een 180 in de derde leg maar profiteert niet van de misser van zijn tegenstander. Hij mist namelijk drie pijlen op tops, waardoor de tweevoudig Grand Prix kampioen de leg alsnog op zijn naam kan schrijven met een rake dubbel 5. Ook de vierde leg komt op naam van Wade te staan. De nummer drie van de wereld gaat met een voorsprong van 3-1 de pauze in. Met een 96 finish via dubbel 18 wint James Wade zijn vierde leg op rij. Met dubbel 10 doet Wade er een schepje bovenop en is nog 1 leg verwijderd van de zege. Osborne mist vier pijlen op dubbel tops en de 10, maar door twee gemiste pijlen op tops van Wade, krijgt hij de gelegenheid terug te komen. Ozzy gooit dubbel 10 en blijft in de partij. Osborne zet zijn vechtpartij voort. Hij opent met 160 in leg 4 en ondanks Wade de maximale score gooit, kan hij er 2-2 van maken. Wade krijgt weer een tik te verwerken. Hij staat op 40 maar Osborne pakt de leg met een 108 finsih via dubbel 16. Osborne gooit tops en leidt voor de eerste keer in de partij. De nummer drie van de wereld is het helemaal kwijt. Osborne die eerder in de partij matig stong te gooien, gooit een 180 en houdt 41 over. Hij benut deze finsh nadat Wade tops mist om in de partij te blijven. Tegen alle verwachtingen in, heeft Osborne nog 1 leg nodig voor de tweede ronde. Met dubbel 10 wint Colin zijn zesde leg op rij en de overwinning is een verrassend feit.

Adrian Lewis 2-1 Richie Burnett
Lewis maakt een zelfverzekerde start. Hij landt zijn pijl in de dubbel 16 en behoudt zijn openingsleg. Burnett gooit een 180 in leg 2 maar de regerend wereldkampioen verdubbelt zijn voorsprong met zijn 26 finish. Ook de derde leg is voor de nummer twee van de wereld geen probleem. Burnett gaat zonder een leg-winst de pauze in. Na de pauze komt Burnett beter terug. Hij gooit zijn tweed e180 en wint de eerste leg in de tweede set. Met tops zit Lewis hem achterna. Richie knokt verder. Met dubbel 18 maakt hij er 2-1 van. Lewis gooit 171 en houdt 36 over. De dubbel 18 is raak voor de 2-2 en Adrian is nog 1 leg verwijderd van de tweede ronde. Burnett mist twee pijlen op tops maar krijgt de gelegenheid terug te komen en de stand gelijk te maken in sets. Lewis begint de eerste leg in de laatste set met een 160 en 180 en maakt zich klaar voor de 9-darter. Die komt er echter niet. De zevende pijl is namelijk niet raak voor de perfecte leg. Hij houdt 24 over. Burnett gooit de maximale score en Lewis gooit dubbel 12 voor de 1-0. Lewis is heel dichbij de overwinning. Burnett kan in de partij blijven maar mist enkele dubbels. Hierdoor geeft hij zijn tegenstander de gelegenheid verder uit te lopen met zijn rake dubbel 10. Maar Burnett geeft het niet op. Hij gooit een 180 en pakt de derde leg in de laatste set. Lewis is in deze leg niet in staat een dubbel te raken. Burnett knokt verder met zijn vijfde 180 maar faalt op zijn 148 finish. Via tops maakt Lewis een eind an de strijd.

Raymond van Barneveld 0-2 Ian White
Barney wint de bull en mag als eerste beginnen. Met dubbel 8 pakt van Barneveld de eerste leg. White gooit 180 maar mist tops. De Nederlander straft dit af met een prachtige 121 finish. Na een sterke start leidt van Barneveld met 2-0. Van Barneveld is het dan weer even kwijt in de volgende leg. Hij mist vier pijlen om de eerste set met een whitewash naar zich toe te trekken. Voor deze missers krijgt hij een briljante 144 finish van White om de oren. Barney mist 12 pijlen om openingsdubbel te raken. White loopt uit en pakt de leg via dubbel 4. De Engelsman brengt de stand in evenwicht. Ian komt knap van een 2-0 achterstand terug. Hij gooit 177 en houdt 132 over, die hij via de bull benut. White gaat met de voorsprong de pauze in. White komt ook na de pauze sterk voor de dag. Met een sterke 112 finish via dubbel 8, leidt hij met 1-0 in legs in de tweede set. Van Barneveld scoort 162 en houdt 16 over. Met dubbel 8 heeft de Nederlander eindelijk weer een leg te pakken. Barney mist pijlen op dubbel tops en 10 voor een 85 finish, White gooit tops raak. De Engelsman heeft nog 1 leg nodig voor een plek in de tweede ronde. Met tops wordt de Nederlander uit het toernooi gegooid.

Michael Mansell 0-2 Paul Nicholson
Nicholson pakt de eerste leg met een 67 finish op dubbel 16. Hij breekt zijn tegenstander in de tweede leg. De Australiër faalt op zijn 93 finish en is ook niet in staat zijn dubbels te raken. Met tops straft de Noord-Ier deze misser af. Met zijn 80 finish via dubbel 10 brengt Mansell de stand in evenwicht. Met een briljante 156 finish gaat Nicholson met een 3-2 voorsprong de pauze in. Met onder andere een 180 en met dubbel 8 breekt de Australiër in de openingsleg van de tweede set. The Asset dendert verder en Mansell heeft niets te zeggen. Met dubbel 16 staat Paul al met één been in de tweede ronde. Hij pakt de zege eveneens met dubbel 16. De vierde whitewash van de avond is een feit. In de volgende ronde komt de Australiër uit tegen Colin Osborne.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws