Home PDC World Grand Prix dag 2: van Barneveld door, Stompe uitgeschakeld

World Grand Prix dag 2: van Barneveld door, Stompe uitgeschakeld

Barneveld9

Dinsdag werden de laatste eerste ronde partijen gespeeld. Hierin moesten Co Stompé en Raymond van Barneveld proberen de Nederlandse eer hoog te houden, nadat Vincent van der Voort maandag te kort kwam tegen Terry Jenkins. Co Stompé kwam met 2-1 te kort tegen Colin Osborne, maar hier had meer ingezeten, terwijl Raymond van Barneveld deed wat er van hem verwacht werd; hij won met 2-0 van John MaGowan. Verder won Andy Hamilton met 2-0 van Dennis Priestley. Mark Walsh vond de dubbel 20 wel erg gemakkelijk en mede daardoor won hij 2-0 van Denis Ovens. Wes Newton speelde goed en was met 2-0 te sterk voor Colin Lloyd. James Wade versloeg Mick McGowan met 2-0. Simon Whitlock won het Australische onderonsje met 2-0 van Paul Nicholson. Barrie Bates won met 2-0 van de jonge, getalenteerde Ier William O’Connor die helaas wat moeite had om de dubbel aan het einde van de leg te gooien.

World Grand Prix dag 2 (best of 3 sets)

Dennis Priestley – Andy Hamilton 0-2(1-3, 2-3)
De eerste leg van de wedstrijd ging naar tweevoudig wereldkampioen Dennis Priestley, maar Andy Hamilton kende een goede set en won de set alsnog met 3-1 met een gemiddelde van boven de 100. Het leek op een beslissende set aan te komen, aangezien Priestley in de tweede set met 2-0 voor kwam. Door een 100 finish via singel 20, dubbel 20, dubbel 20, nadat Hamilton hem op Tops had weggezet met een 180’er. De tweede leg gooide Priestley weliswaar pas met zijn zevende pijl de dubbel om van 501 af te komen, maar gooide wel 160 en 180 achter elkaar en wist mede daardoor de leg te pakken. Maar helaas voor Dennis kon hij een comebackje van Hamilton, die de volgende drie legs en daarmee de wedstrijd pakte niet tegen houden. Andy miste 170 op de bull’s eye voor de wedstrijd.


Denis Ovens – Mark Walsh 0-2(0-3, 2-3)
Walsh breekt direct met tweemaal 140 en 100 % op de dubbels in de eerste leg. Walsh is dodelijk op Tops en finisht 101 om de eerste set met 3-0 te winnen. In de tweede set pakt Ovens de eerste leg. Walsh finisht 62 om er 1-1 van te maken. Nadat Walsh drie matchdarts miste, gooit Ovens 60 uit met twee pijlen en brengt de stand op 2-2 in de tweede set. Met zijn achtste matchdart pakt Walsh dan toch de wedstrijd.


Colin Osborne – Co Stompe 2-1 (3-2, 0-3, 3-1)

Co pakt meteen een break en komt 1-0 voor. Co komt ook 2-0 voor in de eerste set.  Helaas gaat de set alsnog naar Osborne. Co was veel aan het nee schudden. Ook in de tweede set neemt Co een 1-0 voorsprong. Co finisht 110 om 2-0 voor te komen in de tweede set. Co pakt de tweede set met 3-0. Osborne komt in de beslissende set 2-0 voor. Co komt terug tot 1-2. Osborne wint uiteindelijk met 3-1 de derde set en beslist daarmee de wedstrijd in zijn voordeel.


Colin Lloyd – Wes Newton 0-2 (0-3, 1-3)
De eerste set gaat met 3-0 tegen de darts in naar Newton. Newton pakt ook in de tweede set een 1-0 voorsprong. Lloyd pakt met wat moeite de tweede leg. Newton pakt de tweede set met 3-1.


James Wade – Mick McGowan 2-0 (3-1, 3-1)
Wade pakt de eerste twee legs. McGowan breekt meteen terug en komt terug tot 1-2. Wade zorgt voor nog een break en pakt de eerste set met 3-1. McGowan komt in de tweede set 1-0 voor. Wade pakt de drie daaropvolgende legs en daarmee de set en wedstrijd.


Raymond van Barneveld – John Magowan 2-0 (3-0, 3-1)

MaGowan mist een 145 op Tops om meteen te breken, waarop van Barneveld de eerste leg binnen haalt. De tweede leg gaat tegen de darts in naar van Barneveld. Met de nodige moeite gaat ook de derde leg, en dus de set, naar van Barneveld. In de tweede set pakt van Barneveld meteen een break en daarmee de vierde opeenvolgende leg. Maar de 69-jarige MaGowan breekt meteen terug en blijft daardoor in de wedstrijd. Van Barneveld straft een rekenfout van MaGowan, die 39 finishte terwijl hij op 49 stond, af door 64 te finishen. Vervolgens houdt van Barneveld zijn eigen leg, waardoor hij met 3-1 de tweede set en daarmee de wedstrijd wint.


Simon Whitlock – Paul Nicholson 2-0 (3-1, 3-1)
Nicholson finisht 72 om meteen een break te forceren. Whitlock breekt direct terug. Whitlock mist net de bull’s eye voor een 164 finish, maar pakt alsnog de leg en 2-1 voorsprong. Whitlock pakt de eerste set met 3-1. Nicholson gooit een 11-darter om zijn eigen leg te houden. Whitlock komt door een break 2-1 voor. Whitlock finisht de wedstrijd met een 170 finish.


William O’ Connor – Barrie Bates 0-2 (1-3, 0-3)
Bates pakt via een 72-finish meteen een break. O’Connor krijgt de dubbel om de leg binnen te halen niet gevonden en hierdoor weet Bates 2-0 voor te komen. Uiteindelijk pakt O’Connor dan toch een leg. Bates pakt de eerste set met 3-1. Bates houdt zijn eigen leg en komt 1-0 voor. Bates finisht 84 in twee pijlen om een leg van de zege te komen. Bates mist 132 op de bull’s eye voor de wedstrijd, maar pakt alsnog de set met 3-0.