Home PDC World Grand Prix dag 3: Jones, Lewis, Taylor en Anderson naar de...

World Grand Prix dag 3: Jones, Lewis, Taylor en Anderson naar de kwartfinale

De eerste vier wedstrijden in ronde twee zitten erop, Phil Taylor wist zich wederom vrij eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinale, Wayne Jones wist ook vrij eenvoudig de kwartfinale te bereiken maar zowel Adrian Lewis als Gary Anderson hadden hun handjes vol aan hun tegenstanders.

World Grand Prix dag 3 (best of 5 sets)

Wayne Jones – Steve Brown 3-0
De openingswedstrijd van de avond is gewonnen door Wayne Jones. Nadat hij de eerste set naar zich had toegetrokken kwam het in de tweede set aan op de beslissende leg. Bij een 2-2 stand was de laatste leg besteed aan Jones en dus werd het 2-0 in sets. Steve Brown nam in de derde set een 2-1 voorsprong maar liet deze alsnog uit handen glippen. Mede door het falen in het gooien van de openingsdubbel. Wayne Jones profiteerde en boekte een 3-0 overwinning.

Terry Jenkins – Adrian Lewis 2-3
In de eerste set nam Adrian Lewis een 2-0 voorsprong maar zag Jenkins alsnog op gelijke hoogte komen tot 2-2. De laatste leg was wel besteed aan The Jackpot die daarmee de eerste set pakte. Beide heren kwamen beter in de wedstrijd en Terry Jenkins wist zich wederom op gelijke hoogte te brengen tot een 2-2 tussenstand in sets. In de beslissende set ging de eerste leg naar Lewis waarna Jenkins de tweede pakte en de derde van groot belang werd. Beide heren beseften dit en misten daardoor meerderde pijlen op de dubbels. Lewis was uiteindelijk degene die zijn zenuwen het best onder controle hield en de dubbel raakte. De daaropvolgende leg werd ook gepakt door Adrian Lewis waardoor hij een 3-2 overwinning boekte en zich plaatste voor de kwartfinale.

Phil Taylor – Andy Smith 3-0
Beide heren beginnen rustig aan hun 2e ronde partij, maar ook onder de druk van Smith komt Taylor toch met 1-0 voor. Het vervolg is slordig van Taylor, waar Smith constant blijft gooien. Terwijl Taylor nog op 341 staat zet Smith hem netjes weg op 45 en dat is genoeg om zijn eigen leg te houden voor 1-1. Taylor lijkt kwetsbaar en begint met 40, maar Smith maakt er geen gebruik van. Niets is wat het lijkt bij Taylor en de eerste set gaat dan ook met 3-1 naar de regerend kampioen. Na de pauze weet Taylor meteen het initiatief te pakken in het begin van de 2e set en met een 2e pijl op dubbel 8 is het direct 1-0. Taylor lijkt het gaspedaal even in te trappen en met een prachtige 153 finish is het al snel 2-0 in de 2e set. Smith geeft zich niet gewonnen en sleept er toch een leg uit om de score terug te brengen tot 2-1. De volgende leg gaat met ruime voorsprong naar Taylor die daarmee met 2-0 in sets aan de leiding gaat. Smith kan in het vervolg onmogelijk verweer bieden tegen het geweld van Taylor en het wordt uiteindelijk een 3-0 overwinning in sets voor Phil Taylor.

Gary Anderson – Kevin Painter 3-2
Anderson gaat meteen als een vliegende Schot van start met een ruime voorsprong en 108 finish voor 1-0 in de 1e set. Painter kan in het vervolg van de 1e set weinig inbrengen tegen het ontketenende spel van de Schot en met 3-0 in legs gaat de eerste set naar Anderson. Na de pauze beginnen beide heren rustig en de eerste leg gaat naar Painter. De 2e leg brengt met vuurwerk als beide heren de ene na de andere 180 gooien. Uiteindelijk wordt de set met 1-1 weer gelijk getrokken door Anderson. Als Painter op tops staat krijgt Anderson een kans met 135 maar hij mist de bull en Painter laat de kans op een 2-1 voorsprong in de 2e set niet liggen. In het vervolg krijgt Painter een kleine kans op 158, maar hij mist de 2e tripple 20. Anderson mist 3 pijlen op dubbel 10 en hierdoor wint Painter met een 60 finish de 2e set met 3-1 en ligt de wedstrijd weer helemaal open. Met dubbel 14 komt Painter in de 1e leg van de 3e set met 1-0 voor. Beide heren spelen fantastisch maar de 3e set gaat uiteindelijk naar Kevin Painter die hiermee met 2-1 in sets op voorsprong komt. De eerste leg van de 4e set is een prooi voor Anderson die hierna matig vervolgt met 60. Painter gooit nog slechter met een beginscore van 0. De Schot vervolgt prima met o.a. 140 en 177 en komt met 2-0 voor in de 4e set. Terwijl Painter op een 153 finish staat zet Anderson de leg weg op dubbel 8. Hij heeft maar 1 pijl nodig en sleept hiermee een 5e en beslissende set uit de wedstrijd. Anderson begint slecht aan de laatste set en hoewel hij dichterbij komt gaat de eerste leg uiteindelijk naar Painter. De Engelsman lijkt de zenuwen het beste in bedwang te houden en komt als eerste op een finish van 167 terwijl Anderson 140 achter heeft gelaten. De Schot mist en laat 46 over maar een prachtige bull finish op 83 van Painter brengt de score op 2-0 in de beslissende set. Anderson geeft zich niet gewonnen en brengt de stand terug tot 2-1. Beide heren staan onder druk en beginnen matig zonder score van Painter en met 36 van Anderson. In het vervolg hebben beide heren het weer gevonden maar Anderson mist een kans om terug te komen op 125, terwijl Painter 121 mist voor een plaats in de kwartfinale. Anderson bergt de pijlen al op omdat 25 niet te missen lijkt voor Painter. Hij mag ze weer uit zijn zak halen en sleept er een laatste en beslissende leg uit. Painter is kwijt in de laatste en beslissende leg en de thriller van de avond wordt gewonnen door Gary Anderson.