Home PDC The Ferret overklast Price en wint de World Grand Prix

The Ferret overklast Price en wint de World Grand Prix

Jonny Clayton kwam tot deze editie nooit verder dan de tweede ronde van de World Grand Prix. The Ferret wist via Callan Rydz, Jose de Sousa, Krzysztof Ratajski en Danny Noppert in de finale te komen. Tegenstander van de Welshman was The Iceman Gerwyn Price.

Price eveneens afkomstig uit Wales won vorig jaar de World Grand Prix. De 35-jarige Price won met 5-2 van Dirk van Duijvenbode in de Ricoh Arena. 2020 was de eerste Grand Prix finale voor de Welshman, Phil Taylor is de Grand Prix master, The Power wist dit toernooi elf keer te winnen. Michael van Gerwen verloor dit jaar de veelbesproken openingsronde van Danny Noppert. De Brabander won het toernooi vijf keer.

Price kwam in de finale na overwinningen op Michael Smith, Mervyn King, Dave Chisnall en. Stephen Bunting.

Het is de negende PDC titel voor de Welshman die de Premier League, Masters, World Cup met Price, Euro Tour en 4x Players Championships won. The Ferret wint op een geweldig niveau en stijgt naar de zevende plek op de wereldranglijst.

De finale
Gerwyn Price (92.47) – Jonny Clayton (94.44) 1-5 (1-3; 2-3; 2-3; 3-2; 1-3)
In de openingsset pakt Price de eerste leg waarna The Ferret Price geen leg meer weet te pakken. In de tweede set komt Clayton 0-2 voor, The Iceman vecht zich terug naar 2-2 waarna een 14-darter de set brengt voor Clayton.

Als Price na 12-darts op een dubbel staat te wachten gooit Clayton zijn tweede 170-finish van het toernooi voor 1-1 in set drie. In de derde leg van set drie gooit Clayton ook nog een 164-finish terwijl Price na 9-pijlen op de dubbel stond en met lege handen overblijft. Leg vier gaat vervolgens wel naar Price die overigens goed staat te gooien waarna Clayton ook set drie naar zich toe trekt.

Set vier is de Price set, Clayton komt 0-2 voor waarna Price zich terug vecht naar 2-2. Vijf darts missen doel om de leg te openen maar de nummer één van de wereld weet toch de set te pakken.

Clayton gooit ook nog even 152 uit in set zes en weet 116 te landen voor de winst.