Home PDC Van Gerwen sloopt Wright met 4-0 en staat in finale World Grand...

Van Gerwen sloopt Wright met 4-0 en staat in finale World Grand Prix

Zaterdagavond was het tijd voor de halve finales van de World Grand Prix. Michael van Gerwen mocht zich hierin melden en nam het op tegen Peter Wright. In de andere halve finale zagen we Nathan Aspinall en Gerwyn Price tegen elkaar spelen.

Ook deze avond werd de uitzending verzorgd door Viaplay en verzorgden wij uiteraard updates. Voor informatie, prijzengeld, link naar Viaplay, de TV gids, het prijzengeld en meer kunt u een kijkje nemen in ons toernooicenter

Hieronder de resultaten van de halve finales met bijbehorend verslag:

Uitslagen halve finales:
Gerwyn Price v Nathan Aspinall 4-2
Peter Wright v Michael van Gerwen 0-4

Nathan Aspinall (87.11) 4-2 Gerwyn Price (84.57) Sets: 3-1, 1-3, 3-1, 3-2, 2-3, 3-2
Aspinall begon sterk aan het duel en pakte de eerste set van de wedstrijd met 3-1. In de tweede set was het juist omgedraaid en was Price iets sterker en met onder andere een 121-finish en een 12-darter liet hij zijn spierballen zien. Maar vanaf de 1-1 in sets zagen we een ijzersterke Aspinall en met een 13-darter pakte hij dan ook deze set. Ook de set daarop ging naar The Asp, dit was zeker niet moeiteloos maar maakte het niet minder belangrijk. Price kwam terug tot 3-2 en maakte het dus spannend, en die spanning was er ook in de uiteindelijk laatste set. Price leek gelijk te maken, maar Aspinall pakte uiteindelijk de winst en is dus de eerste finalist.

Michael van Gerwen (91.84) 4-0 Peter Wright (82.03) 3-0, 3-0, 3-1, 3-0
Door 167 uit te gooien begon Van Gerwen geweldig aan de wedstrijd en deze lijn zette hij in de eerste set ook door. Hij won deze set dan ook met 3-0. Ook in de tweede set was Van Gerwen erg sterk en Wright pakte zijn kansen niet. Hierdoor werd het weer 3-0 voor de Nederlander en dat was voor Wright reden om zijn pijlen te wisselen in de pauze. Ook de derde set begon goed voor Van Gerwen, hij stond al snel weer op een 2-0 voorsprong. Bijna alles ging uit binnen 15 darts en dus stond hij goed te gooien. Door de 2-1 te maken kwam Wright ook voor het eerst op het scorebord te staan. En de Schot was ook erg dicht bij de 2-2, maar miste veel dubbels en dus maakte Van Gerwen er 3-0 in sets van. Met een 111-finish begon Van Gerwen ook nog eens geweldig aan de vierde set en pakte hij dus direct de eerste leg. Ondertussen miste Wright erg veel dubbels waardoor Van Gerwen steeds weer kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn tweede matchdart ging raak en dus staat hij in de finale tegen Aspinall.