Home PDC Sterke Van Gerwen door naar halve finale World Grand Prix

Sterke Van Gerwen door naar halve finale World Grand Prix

foto credit Kieran Cleeves/PDC

Tot nu toe stelde de World Grand Prix 2022 zeker niet teleur en ook deze avond was het weer een mooi avondje darts. Met Van den Bergh en Van Gerwen die nog in de race waren én grote verrassing Razma. Madars Razma wist dit toernooi al Ryan Searle en Daryl Gurney uit te schakelen en stond dus in de halve finale tegen Gerwyn Price. Zij namen het tegen elkaar op na het duel tussen Nathan Aspinall en Martin Lukeman, die tegen elkaar streden om de eerste plek in de halve finale.

De derde wedstrijd van de avond ging tussen Wright en Van den Bergh. Wright zette dit toernooi al goede cijfers neer en schakelde al een Belg uit dit toernooi, in de persoon van Kim Huybrechts. Dimitri van den Bergh won gisteren met 3-2 van Jonny Clayton en probeerde er vanavond dus alles aan te doen om weer een grote speler uit te schakelen. De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Van Gerwen en Dobey. De Nederlander schakelde in een spectaculaire wedstrijd Bunting uit met 3-2. Chris Dobey versloeg Adrian Lewis om zo in de kwartfinale te komen. Lees hieronder de wedstrijdverslagen.

De wedstrijden in de kwartfinale:
Aspinall – Lukeman 3-2
Price – Razma 3-0
Van den Bergh – Wright 2-3
Van Gerwen – Dobey 3-2

Nathan Aspinall (90.03) 3-2 Martin Lukeman (80.08) Sets: 3-1, 2-3, 3-0, 2-3, 3-1
De eerste set zagen we een sterke Aspinall maar ook een zwakke Lukeman. Deze set eindigde dan ook in een 3-1 winst voor Aspinall. Na deze voorsprong voor Aspinall begon Lukeman ook wat beter te gooien. Na een beslissende leg in de tweede set maakte hij 1-1 gelijk en het spel ging echt gelijkop. Beide heren werkten erg hard om op voorsprong te komen en dat lukte Aspinall uiteindelijk, mede dankzij een erg knappe 138-finish kwam hij met 2-1 in sets voor.
In de vierde set speelde Lukeman echt heel erg goed en kwam hij al snel met 2-0 voor. Dit bleek echter nog geen zekerheidje want door geweldig finishen van Aspinall werd het 2-2 in deze set. De beslissende leg werd wel gewonnen door Lukeman en dus werd het 2-2 in sets. In de vijfde set begon Aspinall erg goed en Lukeman een stuk minder. Aspinall kwam 1-0 voor door zijn eigen leg te pakken. Uiteindelijk bleek Aspinall in deze set ook beter dan Lukeman en won hij de set en daarmee de wedstrijd.

Gerwyn Price (91.28) 3-0 Madars Razma (74.45) Sets: 3-1, 3-0, 3-1
In de eerste set van het duel begon Price goed, hij kwam snel met 2-0 voor en leek makkelijk de eerste set te pakken. Toch kwam ook Razma met een goede leg weer terug in de set en werd het 2-1. Toch was Price wel sterker en pakte hij dus de eerste set. De tweede set leek een eitje voor Price, die weer 2-0 voor kwam en in de derde leg ver voor stond. Hij miste een paar dubbels en dus kreeg Razma de kans op de leg, hij miste ook en uiteindelijk won Price de set met 3-0. 
In de derde set kwam Razma voor het eerst in een set op voorsprong. Maar deze voorsprong werd door Price vakkundig omgebogen, dankzij een zwakke tweede leg van Razma werd het 1-1 en dankzij een 107-finish van Price kwam de Welshmen op voorsprong in de set. Door ook nog eens even 116 uit te gooien besliste Price de wedstrijd met een 12-darter en hem zien we dus terug in de halve finale.

Dimitri van den Bergh (88.55) 2-3 Peter Wright (84.59) 0-3, 3-2, 3-2, 1-3, 2-3
Wright was subliem in de eerste set, met een hoog gemiddelde en met een 130-finish pakte hij de eerste set overtuigend met 3-0. In de tweede set begon Van den Bergh beter door de eerste leg te pakken. Hierna ging het met de darts mee, bij een stand van 2-2 mocht Van den Bergh beginnen aan de leg om de set te winnen. Met pijn en moeite kon de Belg deze winnen en werd het 1-1 in sets. Ook de derde set werd weer spannend, er was weer een beslissende leg nodig. Bij een stand van 2-2 was Van den Bergh in 15 darts uit en dus kwam hij 2-1 voor in sets. De daaropvolgende set begon Van den Bergh iets minder goed, hij kwam snel met 2-0 achter en verloor de leg uiteindelijk met 3-1 en dus werd het 2-2 in sets.
Ook in de vijfde set kwam Van den Bergh met 2-0 achter. Maar deze keer kwam de Belg terug tot 2-2 en dus werd het heel spannend voor de winst. Wright miste twee matchdarts op tops en zodoende kreeg Van den Bergh drie pijlen op dubbel 12, die ook allemaal mis gingen. Wright kreeg dus nog een kans en maakte het dit keer wel af. Hij zal dus naar de halve finale. 

Michael van Gerwen (99.33) 3-1 Chris Dobey (88.62) 3-2, 2-3, 3-1, 3-1
Onze landgenoot schoot uit de startblokken, hij pakte de eerste leg en de tweede leg won hij door 104 uit te gooien. Maar Dobey kwam terug tot 2-2 en dus was een vijfde leg nodig in de eerste set. Hierin won Van Gerwen en dus kwam hij op 1-0 voor. Maar in de tweede set begon Dobey juist goed, hij pakte de eerste twee legs. Dit keer wist Van Gerwen juist terug te komen tot 2-2 en dus was het weer spannend. Een erg knappe 122-finish bezorgde Dobey deze leg uiteindelijk. In de derde set ging het goed voor Van Gerwen, met een 109-finish won hij deze met 3-1. Van Gerwen was ijzersterk en kwam in de vierde set niet in de problemen. Door 105 uit te gooien via 2x tops, besliste hij de wedstrijd met 3-1 in legs en 3-2 in sets.