Home PDC World Matchplay: Lloyd geeft ruime voorsprong uit handen

World Matchplay: Lloyd geeft ruime voorsprong uit handen

Vandaag werden de laatste 1e ronde partijen gespeeld. In de 1e partij van de avond wist Colin Lloyd het karwei niet af te maken, Painter kon hierdoor een comeback maken om zo alsnog te winnen. Hierna stelde Mark Walsh in een spannende partij zijn plek in de 2e ronde veilig. Dudbridge vocht nog sterk terug maar uiteindelijk wist Walsh de partij dan toch in zijn voordeel te beslissen. In de 3e partij van de avond wist Phil Taylor te winnen van Barrie Bates, Bates wist lange tijd tegenstand te geven maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in ‘The Power’.

Speelschema dag 4:

Colin Lloyd – Kevin Painter 9-11
Op voorhand beloofde dit een erg spannende wedstrijd te worden. Eenmaal onderrweg leek dit niet het geval aangezien Colin Lloyd al snel wist uit te lopen naar een 8-2 voorsprong, dit kwam voornamelijk door de vele gemiste dubbels van Kevin Painter. De wedstrijd leek hiermee gespeeld maar Painter bleef vechten en dit bleek niet voor niks. Hij wist de wedstrijd compleet om te draaien door o.a. een 104 en 105 check-out om hierna zijn eigen leg te behouden voor de 10-9 voorsprong. In de beslissende leg die Lloyd mocht beginnen kwam ‘Jaws’ scorend vooral te kort, Painter profiteerde hiervan en wist de break te forceren om zo een geweldige comeback af te maken.

Mark Dudbridge – Mark Walsh 10-12
In een super spannende partij heeft Mark Walsh uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Walsh kwam ook vlammend uit de startblokken en wist daardoor al snel op een ruime voorsprong te komen. Het was binnen no time 5-0, mede door een 160 check-out. Hierna kwam Mark Dudbridge steeds beter in de partij. Hij noteerde een 144 check-out om ook zijn 1e leg te pakken. ‘Flash’ ging hierna goed door en wist de achterstand volledig weg te poetsen, bij een stand van 6-5 wist ook Walsh eindelijk weer een leg te pakken om zo op een 7-5 voorsprong te komen. Dudbrige bleef vechten en trok de stand weer gelijk om hierna 121 te finishen om zo voor het eerste in de partij op voorsprong te komen. Beide heren hielden het spannend en bleven aan mekaar gewaagd. Bij een 8-8 stand noteerde Mark Dudbridge een 11-darter om zo op één leg van de overwinning te komen. Hierna leek het ook lange tijd de kant van ‘Flash’ op te gaan maar Walsh gaf niet op en wist in de 21e leg de break te forceren om hierna zijn eigen leg te behouden. Hij stelde hiermee zijn plaats in de 2e ronde veilig.

Phil Taylor – Barrie Bates 10-6
Titelverdediger Phil Taylor was favoriet in deze partij maar Barrie Bates wist het hem lang moeilijk te maken. Taylor wist al snel op 2-0 te komen maar zag daarna Bates terug komen tot 2-1 nadat hij zelf een 164 check-out op de bullseye gemist had. Taylor liep uit naar 3-1 maar wederom vocht Bates terug, deze keer door een 96 check-out. Hierna ging het lange tijd gelijk op, Taylor vergrote zijn voorsprong naar 4-2, Bates behield hierna zijn leg en wist ook de break te forceren om zo op gelijke hoogte te komen. Door vele gemiste dubbels van de Engelsman wist Bates zelfs op 5-4 voor te komen. Hierna was het afgelopen met de pret. Taylor pakte maar liefst vijf legs op rij, Bates wist nog één leg af te pakken maar kon niet meer voorkomen dat Taylor hierna de partij op dubbel zestien besliste.

Paul Nicholson – Steve Beaton 3-10
Beaton wist door een 14darter meteen een break te forceren. Beaton behield vervolgens zijn eigen leg om 2-0 voor te komen. Nicholson kwam nog terug tot 1-2 door een 108 finish. Beaton pakte de 4e leg met een 110 finish. Nicholson wist er ook nog 2-3 van te maken, maar zag Beaton vervolgens uitlopen tot 6-2. Nicholson maakte er vervolgens nog 3-6 van.  Steve Beaton wist met 10-3 te winnen van Paul Nicholson, die dit jaar zijn debuut maakte op de World Matchplay.