Home PDC Dimitri van den Bergh verslaat Gerwyn Price op World Matchplay

Dimitri van den Bergh verslaat Gerwyn Price op World Matchplay

UNIBET PREMIER LEAGUE 2021 NIGHT2 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG DIMITRI VAN DEN BERGH V NATHAN ASPINALL DIMITRI VAN DEN BERGH IN ACTION

Vanavond werden de eerste twee kwartfinales gespeeld en deze gingen tussen Krzysztof Ratajski en Callan Rydz en tussen Gerwyn Price en Dimitri Van den Bergh.

De Pool wist een eenvoudige overwinning te boeken en de twee kwartfinale kende volop spektakel. Hierbij trok Dimitri van den Bergh uiteindelijk aan het langste eind.

Speelschema donderdag:
Krzysztof Ratajski (97,34) 16-8 Callan Rydz (88,11)
Het verschil tussen deze twee mannen was te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Spannend is het dan ook geen moment geworden en de Pool kende weinig moeite. Hij liep al snel naar een 7-3 en 11-5 voorsprong waarmee de halve finale al snel uit beeld verdween voor Callan Rydz. Het duel eindigde uiteindelijk in een 16-8 overwinning voor Ratajski.

Gerwyn Price (98,19) 9-16 Dimitri Van den Bergh (102,27)
Daar waar de eerste partij van de avond onder de noemer ‘saai’ kan worden geschaard was de tweede partij van de avond dit allerminst. Tijdens de partij die ging tussen Dimitri van den Bergh en Gerwyn Price was er veel te beleven. De huidige nummer 1 van de wereld ging helemaal los met schreeuwen en chynische dansjes zoals deze maar de Belg bleef uiterst koel en liet zich niet van de wijs brengen. Van den Bergh nam vroeg in de partij een voorsprong van 6-2 en zou deze nooit meer uit handen geven. Met het hoogste gemiddelde van de avond (102,27) en een 16-9 overwinning plaatste Van den Bergh zich voor de halve finale.