Home PDC World Matchplay: Jelle Klaasen overtuigend door naar tweede ronde

World Matchplay: Jelle Klaasen overtuigend door naar tweede ronde

Jelle Klaasen heeft zich als vierde Nederlander weten te plaatsen voor de tweede ronde. Hij wist overtuigend Mervyn King opzij te zetten met maar liefst 10-4, waarbij hij de laatste acht legs naar zich toe trok en de wedstrijd besloot met een 121-finish. Gary Anderson maakte bovendien veel indruk door met 10-0 zijn landgenoot Robert Thornton opzij te zetten. Steve Brown zorgde voor een verrassing door Terry Jenkins met 10-6 naar huis te sturen en Simon Whitlock kende weinig problemen met Tony Eccles die de Australiër met 10-1 naar zich toe trok.

Terry Jenkins – Steve Brown 6-10
Steve Brown liet vanaf de eerste leg al weten dat hij aanwezig was door onmiddellijk een break te forceren met een 127-finish. Vervolgens gingen voor de eerste pauze alle legs met de darts mee waardoor Brown met een 3-2 voorsprong kon gaan rusten. Na deze pauze ging alles anders en gingen vier van de vijf legs tegen de darts in. Alleen Steve Brown wist zijn leg te behouden met een 116-finish waardoor hij van een 6-4 voorsprong genoot tegen Terry Jenkins die er niet aan te pas leek te komen. Na de tweede pauze was het wederom Brown die een break wist te pakken, ditmaal doormiddel van een 149-finish. Vervolgens liep hij uit tot een 9-4 voorsprong waarna “The Bull” even wakker schoot en aanzette. Hij kwam nog terug tot 6-9 maar zijn comeback kwam te laat want met 10-6 wist Steve Brown de wedstrijd op slot te gooien.

Simon Whitlock – Tony Eccles 10-1
Simon Whitlock begon zeer sterk aan de wedstrijd en kende weinig problemen. Al snel liep de Australiër uit naar een 5-0 voorsprong voor de pauze. Na de pauze liep hij vrij eenvoudig door naar maar liefst 7-0 en even leek het erop dat hij zonder een leg af te staan de wedstrijd zou gaan binnenhalen. Dit werd Tony Eccles bespaart doordat hij de achtste leg van de wedstrijd wist te pakken en dus zou er nog een tweede pauze komen. Bij een 9-1 tussenstand was het tijd voor een onderbreking maar hierna zou er nog slechts één leg worden gespeeld. De achtste leg bleek de enige die aan Eccles was besteed want met een 10-1 overwinning was het Whitlock die de wedstrijd overtuigend won.

Robert Thornton – Gary Anderson 0-10
Gary Anderson maakte een zeer sterke indruk en kwam voor de eerste pauze op een 5-0 voorsprong. Robert Thornton wist geen enkel moment in zijn ritme te komen en zag het initiatief gedurende de hele wedstrijd bij zijn Schotse opponent liggen. Het Schotse onderonsje werd een eentonig verhaal waarbij Anderson geen enkele leg wist af te staan en zo wist te voorkomen dat er überhaupt nog een tweede pauze aan te pas zou komen. Met een 10-0 overwinning veegde Anderson zijn landgenoot Thornton hard van het bord.

Mervyn King – Jelle Klaasen 4-10
Jelle Klaasen zag zijn eerste leg naar Mervyn King gaan maar herstelde zich in de tweede leg door terug te breken. De twee daaropvolgende legs gingen met de darts mee waarna de Engelsman wederom een leg tegen de darts in pakte en daarmee met een 3-2 voorsprong ging rusten. Na de pauze pakte King zijn eigen leg en kwam daarmee op een 4-2 voorsprong. Vervolgens behield Jelle Klaasen zijn leg en brak hij King met een 107-finish via bulls-eye, single 17 en dubbel 20. Hiermee kwam hij wederom op gelijke hoogte en dit bleek tevens een ommekeer in de wedstrijd. De Nederlander wist vervolgens uit te lopen naar een 6-4 voorsprong waarna het wederom tijd was voor een onderbreking. De Matador bleek niet meer te stoppen en gunde zijn tegenstander geen enkele leg meer. Jelle Klaasen pakte maar liefst 8 legs op rij en besloot de wedstrijd met een 121-finish via bulls-eye, triple 13 en dubbel 16.