Home PDC World Matchplay kwartfinales: Geweldige avond darts, Noppert en Price door

World Matchplay kwartfinales: Geweldige avond darts, Noppert en Price door

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND2 DANNY NOPPERT V JASON HEAVER Danny NOPPERT IN ACTION

Vrijdagavond beloofde weer een zinderende avond in de World Matchplay 2022 te worden. De kwartfinales stonden op het programma en hierin zagen we een Nederlandse clash. De mannen in vorm, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode, namen het tegen elkaar op en het was een prachtig duel. Ook de wedstrijd tussen Jose de Sousa en Gerwyn Price was een prachtig duel.

Bekijk hier de resultaten van de kwartfinales:
Dirk van Duijvenbode (97.45) 16-11 Danny Noppert (97.19)
Dankzij een paar missers van Dirk, lukte het Danny op de eerste leg af te pakken. En deze break werd verzilverd door Danny waardoor hij op 2-0 voor kwam. Maar ook Dirk liet van zich horen, hij pakte de derde leg door 132 uit te gooien. Voor de eerste pauze stond Danny met 4-1 voor. Na de pauze leek Dirk de opgelopen schade goed te maken, maar Danny pakte toch weer een ruime voorsprong en stond al snel met 6-3 voor. Voor Dirk was de schade dus toch weer even groot geworden. Met een 6-4 tussenstand begon de tweede pauze.

Hierna lukte het Dirk dan toch om terug te komen tot een gelijke stand. Hij kwam zelfs met 7-6 voor, Danny wist wel direct weer gelijk te maken. Dirk begon sterker en Danny begon zwakker te spelen, hierdoor was de voorsprong voor Dirk, voor de pauze. Maar Danny liet zich helemaal zien, pakte twee legs op rij en de tweede door 150 uit te gooien. De mannen gingen echt nek-aan-nek en lieten elkaar geen ruimte. Uiteindelijk was het toch Danny die op een grotere voorsprong kwam: 11-9. De voorsprong voor Danny bleef even groot, ondanks een knappe 116-finish van Dirk: 12-10. Die finish gaf hem vertrouwen om terug te komen tot 11-12. Maar uiteindelijk kon Danny toch de voorsprong weer vergroten tot 14-11, mede dankzij een foutje van Dirk, die een enkele één gooide toen hij op 120 stond. Danny Noppert eindigde de wedstrijd in stijl door 121 uit te gooien via bulls-eye. Hij is dus de Nederlander die we terug gaan zien in de halve finale.

Jose De Sousa (97.98) 14-16 Gerwyn Price (104.64)
De eerste leg was voor De Sousa, maar Price pakte direct terug. Door 160 uit te gooien pakte hij zijn eerste leg op spectaculaire wijze. Price kwam op voorsprong, maar De Sousa pakte hem terug met ook een 160-finish. Voor de eerste pauze kwam Price met 3-2 voor. Price gooide scorend een stuk beter maar De Sousa gooide met name in zijn eigen legs sterk en pakte vooral zijn kansen steeds. Maar ook Price hield zijn eigen legs waardoor het steeds met de darts mee ging. Hierdoor stond het 5-5 bij de tweede pauze. Price wist zichzelf op 7-5 voor te zetten en dus De Sousa te breaken. Maar de Portugees maakte deze break ongedaan door 90 uit te gooien via een enkele achttien en twee keer dubbel achttien: 7-6. En toen was het wederom Price die wist te breaken om de voorsprong weer te vergroten tot twee legs. Dit keer pakte Price wel zijn eigen leg en dus stond hij met 9-6 voor.

Na de pauze ging het weer lang met de darts mee, totdat Price weer kon breaken. Hij kwam met 12-8 voor en kon de overwinning dus ruiken. Maar ineens was daar De Sousa. Hij breakte Price, hield zijn eigen leg en breakte Price weer, door 100 uit te gooien via 20, tops, tops: 12-13. Het was dus ineens weer spannend. De Sousa kon de stand zelfs helemaal gelijk trekken tot 13-13. Eenmaal bij een gelijke stand leek De Sousa het helemaal weer kwijt te zijn. Hij liet Price weer twee legs op rij pakken en bij een stand van 15-13 stond Price op één leg van de overwinning. Op het moment dat het gespeeld leek pakte De Sousa toch weer een leg af van Price: 14-15. Door vijf gemiste dubbels van De Sousa, kreeg Price dan toch de kans om de wedstrijd te beslissen, zijn derde pijl op de dubbel ging erin. Hierdoor zien we Price terug in de halve finale.