Home PDC Phil Taylor verslaat Raymond van Barneveld en wint World Matchplay

Phil Taylor verslaat Raymond van Barneveld en wint World Matchplay

taylor_world_matchplay_winner_2010

Vanavond was het zover, de grote finale van de World Matchplay van 2010 tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Beide heren moesten gaan uitmaken wie er met de beker en de 100.000 pond mee naar huis zou gaan. Voor ‘Barney’ was het de eerste keer dat hij in de finale van de Matchplay stond, voorgaande keren werd hij keer op keer uitgeschakeld in de kwartfinale. Deze keer wist hij te winnen van Co Stompe bij de laatste acht en een ronde later moest James Wade er aan geloven. Phil Taylor wist de finale te bereiken door o.a. Kevin Painter en Simon Whitlock uit te schakelen.

Zondag 25 juli Finale

Raymond van Barneveld – Phil Taylor 12-18

Van Barneveld begint sterk, maar met een score van 180 weet Taylor bij te blijven. Raymond mist dubbel 4 om de eigen leg te houden maar Phil mist ook en met dubbel 2 houdt B eigen leg: 1-0. Taylor staat in het vervolg eerst op finish van 79 maar met een score van 177 weet Van Barneveld hem onder druk te zetten. Hij weerstaat de druk en brengt met dubbel 11 de stand op 1-1. Beide heren blijven dicht bij elkaar met de scores. Raymond zet de 3e leg weg op 36 terwijl Phil nog op een 142 finish staat. Taylor mist en Van Barneveld maakt er 2-1 van. Phil vervolgt met een perfecte eigen leg maar mist. Omdat Van Barneveld 156 niet uit weet te gooien wordt het weer gelijk. Wederom wordt de eigen leg gehouden door Raymond en doet hij wat hij moet doen, hij houdt zijn eigen legs in de eerste sessie met een stand op3-2.

Na de pauze heeft Raymond met 161 de kans om te breken maar het blijkt te hoog gegrepen. Phil redt zijn eigen leg en maakt er 3-3 terwijl hij in het vervolg wel Raymond weet te breken om er 3-4 van te maken. Taylor lijkt de motor even aan te zetten terwijl Barneveld niet tevreden lijkt met zijn spel. Het wordt 3-5. Raymond laat in zijn eigen leg 34 staan terwijl Phil nog op 161 staat hij mag terugkomen en scoort 4-5. In de leg van Taylor blijft Barneveld ver achter. Met een stand van 4-6 gaan de heren de pauze in.

Barneveld komt sterk de pauze uit waar Taylor achter blijft het wordt al snel 5-6. In de 12 leg is het precies andersom en Phil brengt de stand op 5-7. Omdat Phil ver weg is en nog op 242 staat zet hij de leg weg op dubbel 18. Hij heeft nog een pijl op dubbel 9 nodig en maakt er 6-7 van. Een uit het bord schietende pijl voorkomt maximale druk van Raymond op de leg van Taylor die zijn eigen leg alsnog kan houden. Beide heren komen in de 14e leg op 156 te staan, maar beide missen. Met dubbel 8 staat Raymond nog altijd maar 1 break achter met weer een pauze is de stand 7-8.

Beide heren blijven aan elkaar gewaagd en blijven de eigen leg houden. De stand is op dat moment 8-9. Omdat Barneveld laat 67 over in de leg van Taylor om hem onder druk te zetten maar die gaat hier goed mee om door met 135 te finishen. In zijn eigen leg komt hij ook onder druk te staan als 143 over moet laten terwijl “The Power” 16 over heeft. De 2e break wordt een feit en Phil brengt de score op 8-11. Het lijkt erop dat Taylor steeds sterker gaat spelen, terwijl ook Barneveld prima meegaat. Met een fantastische 136 finish breekt hij Taylor direct terug en is het weer 9-11.

Taylor krijgt weer de kans om te breken terwijl Barneveld op 110 staat. Die mist dubbel 16 en moet toezien hij Phil hem wederom breekt om op 9-12 te komen. Taylor loopt verder uit naar 9-13 tot Barneveld terug komt tot 10-13. Beide heren houden hun eigen leg waardoor de stand op 11-14 komt.

De achterstand lijkt Raymond nog niet van zijn stuk te brengen en hij blijft stug zijn eigen niveau doorgooien ondertussen is de stand 12-15. In de 27e leg gaat de Hagenees zichtbaar op zoek naar een break maar het zit hemniet mee en 160 is een brug te ver. Taylor houdt zijn eigen leg voor 12-16. Phil weet Raymond in zijn eigen leg onder druk te zetten en gefrustreerd gooit hij zijn pijlen naar het bord. Dit wordt afgestraft door Taylor die er 12-17 van maakt. In het vervolg komt Barneveld op achterstand terwijl Taylor al op 124 staat. Die gaat er wel voor maar mist. Uiteindelijk brengt dubbel 16 voor een 64 uitgooi uiteindelijk de beslissing. Phil Taylor wint de titel in Blackpool met 12-18.

Foto´s
{pgslideshow id=21|width=500|height=333|delay=3000|image=L|pgslink=1|imageordering=9}