Home PDC Noppert en Van Duijvenbode naar de L8 World Matchplay

Noppert en Van Duijvenbode naar de L8 World Matchplay

De woensdagavond bracht twee Nederlanders in de kwartfinale van de World Matchplay. Danny Noppert speelde ruim 106 gemiddeld en maakte gehakt van Daryl Gurney. In de laatste wedstrijd Dirk van Duijvenbode die in het interview na afloop teleurgesteld was over zijn spel maar wel met de eerste 170-finish van het toernooi en 7-11 Michel Smith wist te verslaan. In de kwartfinale gaan we naast Dimitri van den Bergh en Michael van Gerwen ook Noppert en Van Duijvenbode terug zien waarbij er één Nederlander zeker is van de halve finale gezien Noppert en Van Duijvenbode elkaar zullen spelen.

Een hevig geëmotioneerde Jose de Sousa versloeg in een mooi duel Voltage Rob Cross en Gerwyn Price wist met gezwollen hand Dave Chisnall te verslaan.

Voor het uitzendschema, uitslagen, prijzengeld en alle info over de World Matchplay kun je ons toernooicenter bezoeken

De wedstrijdverslagen:
Daryl Gurney (94.69) 4-11 Danny Noppert (102.36)
In de derde leg weet de Nederlander te breaken, hij verzilverd de break met een 13-darter om vervolgens 1-5 voor te komen met een 114-finish. Het zal vervolgens tot de achtste leg duren voordat de Noord-Ier SuperChin weer een legje weet te behouden voor 2-6. Met een mooie 13-darts leg weet Gurney zelfs een break terug te pakken waarna Noppert in 12-pijlen daar een stokje voor weet te steken. Noppert weet zijn break wel te verzilveren, ditmaal met een 102-finish in 12-darts. De leg daarop geeft de Fries de absolute knock-out door een 132 bull-finish te gooien en 3-9 voor komt. Nadat The Freeze zijn vierde 100+ finish gooit spartelt Gurney nog even door 4-10 te maken waarna Danny Noppert zijn kwartfinale veiligstelt.

Jose de Sousa (103.26) 11-8 Rob Cross (103.98)
De Sousa komt 4-1 voor nadat Cross zijn leg in 11-darts wist te winnen. Hiermee is het gat meteen geslagen voor de in Spanje wonende Portugees. Cross weet 104- en 106 te finishen en gooit een aantal sterke legs maar hij weet de achterstand die hij in de beginfase opliep niet meer goed te maken. Qua gemiddelde en finish percentage kwamen beide titanen vrijwel gelijk uit, in de eerste fase was Cross zijn scorend vermogen te weinig waardoor De Sousa vol van emotie zich wist te plaatsen voor de laatste acht.
 
Gerwyn Price (98.32) 11-8 Dave Chisnall (93.91)
The Iceman begon oppermachtig met een 161-finish in 12-darts voor de eerste leg. In de vijfde leg weet de 41-jarige Chisnall te breaken en via de eigen leg de break te consolideren om 2-4 voor te komen. Chizzy weet tot de twaalfde leg op voorspong te blijven. Price groeide langzaam in de wedstrijd en kreeg steeds meer ‘praatjes’ op het winter gardens podium. De twaalfde leg ging met een 124-finish naar Price nadat Chisnall één pijl op tops miste. De Welshman verzilverde zijn break waarna hij 164 uitgooit in 12 pijlen voor 8-6. De Engelsman gooit ook een sublieme leg met een 142-finish om de achtervolging in te zetten. Vier pijlen mist Chizzy voor de gelijkmaker waardoor Price kan uitlopen. Chisnall geeft nog een laatste stuiptrekking in leg 18 met een 11-finish waarna Gerwyn Price de wedstrijd met 11-8 beëindigd. 

Michael Smith (94.22) 7-11 Dirk van Duijvenbode (98)
Met een 11-darter in de tweede leg en een magische 170-finish (de eerste van deze matchplay) komt de Nederlander 0-4 voor tegen Bully Boy. Met onder andere een 87-finish in 12-darts weet de Engelsman drie legs op rij terug te pakken waarmee de stand 3-4 is. De volgende drie legs gaan met de darts mee waarna de elfde leg in 13-darts naar Aubergenius. Nadat beide eigen legs houden komt de Winter Gardens in extase als Michael Smith na twee 180-scores aanlegt op 141, Bully Boy legt aan op dubbel 12 voor een perfecte leg maar mist de dubbel.. In de zestiende leg weet de Engelsman nog een break te forceren omdat Van Duijvenbode te weinig triples gooit. In de zeventiende leg breakt de Westlander weer terug waarna hij tops gooit om de wedstrijd te beslissen en in de kwartfinale Danny Noppert te ontmoeten.