Home PDC GDT ‘Van Gerwen oppermachtig, Neyens en Van den Bergh verliezen’

GDT ‘Van Gerwen oppermachtig, Neyens en Van den Bergh verliezen’

In het Victoria Stadium gingen we in Gibraltar verder met de tweede ronde. Tijdens de zaterdagavond kwamen twee Belgen in actie. Kenny Neyens was niet opgewassen tegen Luke Humphries, de Belg miste een paar cruciale kansen waardoor Coolhand door gaat ten kosten van Neyens naar zondag. Dimitri Van den Bergh had zijn avond niet, de Belg speelde Gabriel Clemens maar kwam tekort waardoor de German Giant slechts één leg afstond en enigszins verrassend met 1-6 won. Michael van Gerwen trof de oud BDO wereldkampioen Steve Beaton die hij met 6-2 versloeg. Van Gerwen gooide ruim 106 gemiddeld.

Oostenrijker Suljovic wist Gerwyn Price te verslaan, The Mensur was na afloop emotioneel gezien hij uit een diep dartsdal komt en door is in Gibraltar naar de zondag. 

Alle wedstrijden waren live te volgen en kunnen terug worden gekeken via darts-tv.com of via de ‘LIVE’ button in ons hoofdmenu. 
 
Gibraltar Darts Trophy
De wedstrijdverslagen

Michael Smith (94.12) 3-6 Josh Rock (94.07)
In de openingsfase weet Rock optimaal te profiteren van de misser op de dubbel van Smith. Bully Boy weet in de vierde leg met een 93-finish zijn eerste leg te pakken en breakt Rock om 2-3 te maken. Vervolgens weet Smith via een 108-finish 3-3 te maken waardoor de achterstand weer is goed gemaakt. Rock begint de zevende leg die hij behoudt, de Noord-Ier weer vervolgens te breaken en daarna de wedstrijd te beslissen met 3-6.

Luke Humphries (99.49) 6-3 Kenny Neyens (88.74)
In de vijfde leg laat Neyens twee kansen op de dubbel onbenut waardoor Humphries weet te breaken. Luke Humphries  begint vervolgens met twee maximale scores maar de perfecte leg komt niet wel een 11-darter. De Belg gooit een keurige 14-darter om de eigen leg te behouden waarna Cool hand wederom een 11-darter gooit. Neyens krijgt nog een kans om in de wedstrijd te blijven maar hij mist waarna Humphries dubbel 9 erin gooit voor een overwinning in 14-darts.

Peter Wright (96.92) 6-2 Craig Galliano (82.25)
In de tweede leg gooit de Gibraltarees Galliano  120 uit om 1-1 te maken. Galliano weet Snakebite ook te breaken om 1-2 te maken. Wright gooit echter twee 14-darters om zijn neus weer voor die van de Gibraltarees te krijgen. Met een 116-finish slaat de Schot vervolgens het gat, Galliano weet geen leg meer op het scorenbord te krijgen waardoor Wright met 6-2 wint.

Jonny Clayton (93.6) 6-2 Stephen Bunting (89.02)
Clayton zet meteen de toon in de eerste leg met de hoogste finish van de wedstrijd een 122. De derde en de zevende leg gaan allen naar Bunting, zijn eerste leg won hij via een 100 finish. The Bullet kon geen vuist maken tegen Clayton die met 6-2 relatief eenvoudig doorgaat naar de zondag.

Michael van Gerwen (106.08) 6-3 Steve Beaton (102)
Met twee 14- en een 13-darter komt de Nederlander uit de startblokken. Beaton zijn antwoord is een 97-finish om de vierde leg te behouden. The Bronzed Adonis weet de zesde leg in 13-darts te pakken, het was de leg die Beaton zelfs was begonnen. Mighty Mike laat spierballen zien met een 12-darts die met een 130-finish uitgaat. Het antwoord van de oud BDO Wereldkampioen is zoet Beaton slaagt erin om 101 te finishen met 12-darts voor 5-3. Dat was tevens de laatste leg die de Brit wist te pakken als de Vlijmenaar 6-3 maakt met een 13-darter.

Gerwyn Price (96.97) 4-6 Mensur Suljovic (97.66)
De Oostenrijker heeft Gerwyn Price uit het toernooi gegooid. De eerste vier legs gingen met de darts mee waarbij de Welshman een 110-finish gooide in leg twee. In de vijfde leg viel de eerste break, The Iceman gooide 160 uit in 12-darts. Lang kon Price niet genieten van zijn break gezien The Mensur ook een 12-darter gooide voor de re-break. Het lukt beide mannen niet om een break te verzilveren waardoor het 4-4 wordt. In de negende leg weet de Oostenrijker met een 13-darter zijn leg te behouden waarna hij met nog een 13-darter de wedstrijd in het slot gooit.

Dimitri Van den Bergh (80.72) 1-6 Gabriel Clemens (87.18)
The German Giant was een maatje te groot deze avond voor Van den Bergh. The Dreammaker gooide zeker niet zijn beste spel en was slechts 1 uit 13 op de dubbel. De eerste leg die Van den Bergh begon ging naar de Belg, Clemens liep uit naar 1-4 waarna hij een mooie 150-finish gooide in 15-pijlen voor 1-5. De zevende leg leek naar de Belg te gaan maar hij verzuimde de dubbel te gooien en liet zeven pijlen onbenut waarna de Duitser de wedstrijd besliste. 

Joe Cullen (92.96) 6-4 Ritchie Edhouse (89.1)
Cullen komt 5-2 voor en mist zeven matchdarts, Edhouse krijgt de leg cadeau en gooit vervolgens een 150-finish voor 5-4. De comeback van Ritchie Edhouse  is van korte duur als Joe Cullen de zaterdagavond besluit met een 6-4 overwinning.