Home Ranking nieuws Dick van Dijk wint 2e avond Top16 Havenzicht Masters

Dick van Dijk wint 2e avond Top16 Havenzicht Masters

HavenzichtMasters2010

Deze week begonnen we met een gewijzigd deelnemersveld, o.a omdat er verwaring was of het al dan wel niet gespeeld zou worden. Aan de deelnemers van vorige week was al vermeld dat er deze week gespeeld zou worden! We hadden deze week 5 afmeldingen, en 4 spelers die zich in de speelweek vergisten! Bij deze Maandag 5 oktober is de 3e ranking!!ondanks de vele mensen die er niet waren, 9 stuks totaal kwamen we toch weer aan een deelnemersveld
van 16 spelers. Omdat Jaap Dijksman er vandaag niet bij was vanwege een verre warme vakantie in Friesland
waren en wat opstart problemen, maar desalnietemin, werd er gewoon op tijd gestart met de poules. 4 poules van 4 man, waarbij er weer een hele sterke poule was…Die van Cor Ernst ( weer hij) Cor mocht zijn krachten meten met Brian Ruffy, Durtley Meulens en Brian de Hoog! Cor moest elke wedstrijd vol aan de bak, en had er een zware kluif aan. Cor starte met een 4-2 nederlaag tegen Bryan de hoog, maar wist vervolgens de 2 andere wedstrijden winnend af te sluiten met 4-2. Bryan de Hoog werdt eerste met Cor 2e . Durtley en Brian Ruffy mochten hun geluk aan de andere kant in de verliezersronde gaan beproeven.

In poule 1 waren het Dick v Dijk, en Ronald Visser die door mochten naar de winnaarsronde, met Jan postma en toch wel verrassend Michel van Roon op plek 3 en 4.

in poule 2 waren het Jan Karel en Richard Broer?( die was ingevallen) die de dienst uitmaakten en doorgingen. Rene Vermeulen en Anoop Ramdajal, water de slachtoffers in deze ronde.

In poule 4 waren er 3 nieuwkomers, en het was Stefan Couwenberg die met overmacht dooorging naar de goede kant, samen met Debbie Vos!
Debbie maakte een verdienstelijke invalsbeurt, en wist 2 mannen te verslaan! Dat alleen Stefan een maatje te groot voor haar was, doe niks af haar haar prima prestatie!! Ronald Rietbroek en John “the butcher”Lokken waren hiervan het slachtoffer. Waarbij vermeld mag worden dat John zo vriendelijk was de verre reis graag te aanvaarden om mee te doen.

Na de poules de knockout fase,
Ind er verliezersronde waren het uit eindelijk Michel v Roon en Anoop, die mochten uitmaken wie er de winnaar daar werd. Het was uiteindelijk Michel die de vriendelijke man uit het Mauritsius naar de 2e plek wees met 4-2.

In de winaarsronden kon er uitgekeken worden naar een paar leuke partijen.
Dick mocht het opnemen tegen de winaar van vorige week, Cor Ernst. Jan Karel bond de strijd aan met Debbie, Bryan de Hoog mocht het opnemen tegen Ronald “Big Ron”Visser ( wederom in de winnaarsronde) en Stefan tegen Richard. de wedstrijden waren niet verrassend, Jan Karel kendde weinig genade met Debby, Bryan moest er iets meer voor doen om Ronald van zich af te schudden,en Stefan wist ook de 4 dubbels te vinden, en ging door.
Dick tegen Cor, was er 1 van stuivertje wisselen, Dick ging sterk van start, misten, en Cor op 1-0..2e leg zelfde verhaal Dick maakt 1-1. uiteindelijk werd het 3-3 waarbij Dick mocht beginnen, en geen fouten maakt door sterk te starten met 100-140-85. Cor kon dit niet meer bijbenen en moest genoegen nemen met een gedeelde 5e plaats.

Dick-Cor 4-3
Jan- Debbie 4-0
Bryan- Ronald 4-2
Stefan- R ichard 4-3

De halve finale’s

Dick tegen Jan, het was Jan die 1-0 voorkwam tegen Dick, ,maar daarna het even kwijt was,
en wisselvallig speelde en daarvoor werd afgestraft. Dick ging lekker door en won met 4-1 van Jan.
Bryan stond de stere van de hemel te spelen en liet Stefan kansloos deze ronde.

Dick- Jan 4-1
Bryan- Stefan 4-1

De finale was inmiddels bekend , en ging tussen Bryan de Hoog en Dick v Dijk. Beiden spelers zijn altijd aan elkaar gewaagd, en halen het besten in elkaar spel naar boven. Waar Bryan niet zo scherp speelde tegen Ron, was hij nu op en top! Dick mocht beginnen en deed dat met 3 100+ scores, maar het was Bryan doe gebruik maakt van het missen van Dick. De 2e leg van Bryan was bepaald niet zijn sterkste van de dag, en het was Dick die 1-1 maakte. beiden spelers hielden vervolgens hun eigen legs waarbij, de stand op 4-4 kwam. Het was Dick die zijn hoofd koel heeft en het afmaakte deze keer. Vermeld mag worden dat Dick op 139 voor een 3-1 voorsprong dacht dubbel 16 over te hebben ipv dubbel 11. en het Bryan was die 106 uitgooide!! We hebben nu 2 weken pauze, en zien graag alle spelers weer op 4 oktober!