Home Ranking nieuws 1e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

1e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

RijnmondDartsEredivisie2010_2011

Het seizoen is dus begonnen in de regio Rijnmond en dat betekent dat de strijd weer begonnen is tussen Cobra (Ridderkerk) en Helden van ’t Hof (Rotterdam). Beide teams hebben de meeste kwaliteit in huis, maar dat neemt niet weg dat er nog zeker zes teams zijn die dikke punten kunnen pakken tegen deze teams. Aan mij dus de taak om dit alles te tonen aan de lezers van dartfreakz.nl

Uitslagen 1e speelweek

Cobra    – Undutchables  = 7-2
De Nederlands kampioen heeft slechts één nieuwe speler aangetrokken in de persoon van Jeroen van Die. Van Die werd vorig seizoen rankingwinnaar en liet de afgelopen maanden zeer goed spel zien en dat was dus een duidelijke rede voor captain Jaap Dijksman om Van Die in het team op te nemen. Ook deze avond liet Cobra weer zien waarom ze Nederlands kampioen geworden zijn. De enige punten die bleven liggen waren de single van Van Die tegen Gert Herms en Dick van Dijk en Alex Emmerloot verloren een koppel tegen Gert Herms en Stefan Couwenberg.

Helden van ’t Hof – Echt Alles   = 8-1
De nr.2 van vorig seizoen moest het hier gelijk opnemen tegen het gepromoveerde Echt Alles uit Dordrecht. Captain Jan Karel heeft ook slechts één nieuwe speler toegevoegd aan de selectie. Elvin Geerlof mocht dan ook gelijk zijn debuut maken en zeker niet onverdienstelijk. Deze wedstrijd bleek een makkelijk opgaaf voor de Rotterdammers en wonnen ze ook overduidelijk. Het enige punt dat ze verloren was een koppelpartij van Bryan de Hoog met Jan Karel. Zij verloren van Cees van Toorn en Ronald Addink.

The Busters   – Zo Dannnnn  = 2-7
Beide teams spelen in Café de Walrus te Dordrecht, dus voor beide teams een thuiswedstrijd. The Busters werden vorig seizoen kampioen in de eerste divisie A, maar aangezien hun beste speler (Elvin Geerlof) vertrok naar Helden van ’t Hof zijn ze nu zeker verzwakt en mogen ze vrezen voor degradatie dit seizoen. Neemt niet weg dat Stefano van Engelen nog altijd de punten pakt bij The Busters. Hij won zijn single van Louis Busink en won een koppel samen met Herman Gerritsen tegen Edwin Rijsdijk en Dennis v/d Wal.

The Greyhounds 1 – Les Draguers  = 5-4
Les Draguers beschikt over een sterk team, met o.a. Jeffrey Stigter en Peter v.d. Rijt in de gelederen. Neemt niet weg dat The Greyhounds 1 zich versterkt hebben met Jan van der Rassel en Hessel Stok. Beide zeer sterke spelers, die zeker nog wat extra’s zullen laten zien tegen de sterkere teams. Een mooi gelijk opgaande wedstrijd resulteerde in deze eerste overwinning voor het gepromoveerde The Greyhounds 1 uit Heerjansdam.

The Flinstones  – Tijdloos 1   = 5-4
Beide teams spelen dit seizoen voor de middenmoot. Toch wonnen The Flinstones vorig seizoen nog in het bekertoernooi van Nederlands kampioen Cobra. Dus het mag gezegd worden dat ze kwaliteit hebben in het team. Sterkste speler van Tijdloos 1 is naar alle waarschijnlijkheid Michael van Dijk. Dit liet hij dan ook weer duidelijk zien in deze wedstrijd.

Flakkee United  – The B Bull Dog’s  = 3-6
Vorig seizoen nog werden de bewoners van Goeree-Overflakkee glansrijk kampioen van alle Eerste Divisies, maar door het wegvallen van diverse spelers moest er gekeken worden naar vervanging. Deze werd lokaal gevonden en dus zal er weer flink gewerkt moeten worden aan het team om ook volgend seizoen nog in de Eredivisie uit te komen. Toch met spelers als Martin Jongejan en John Lokken moet dit toch te doen zijn. Deze avond waren het toch de mannen van The B Bull Dog’s die het beste de punten wisten te pakken en met een voldaan gevoel richting Hellevoetsluis gingen.

Havenzicht 2  – The Crusaders  = 1-8
Het tweede team van Havenzicht moet echt vechten tegen degradatie, want met de spelers die ze hebben in het team kan het nog een zware bevalling worden. The Crusaders beschikken al seizoenen lang over een uitmuntende selectie en hun beste speler, Dennis de Winter, mag één van de beste van de regio Rijnmond genoemd worden. Het krachtsverschil tussen beide partijen bleek veel te groot, daarom ook dit resultaat.

Tussenstand:
1. Helden van ’t Hof  8 punten
2. The Crusaders  8 punten
3.  Cobra    7 punten
4.  Zo Dannnnn   7 punten
5. The B Bull Dog’s  6 punten
6.  The Greyhounds 1  5 punten
7. The Flinstones  5 punten
8. Tijdloos 1   4 punten
9. Les Draguers  4 punten
10. Flakkee United  3 punten
11. Undutchables  2 punten
12. The Busters   2 punten
13. Havenzicht 2  1 punt 
14. Echt Alles   1 punt

180 scores:
5x Gert Herms  Untdutchables
4x Dick van Dijk Cobra
3x Jeroen van Die Cobra
3x Jan v.d. Rassel The Greyhounds 1
3x Brian Rufi  Havenzicht 2

Tekst: De razende reporter