Home Ranking nieuws 2e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

2e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

RijnmondDartsEredivisie2010_2011

Er is meerdermalen deze week aan mij gevraagd, waarom deze Eredivisie nu één van de betere van Nederland is. Dan kan ik het niet laten om te zeggen dat deze competitie beschikt over de Nederlands Kampioen Teamkampioenschappen. De volgende vraag is dan maar al te duidelijk: “Is dat de enige reden??”. Dan antwoord ik “Nee!! In deze Eredivisie beschikt men ook over spelers die zowel nationaal als internationaal uitmuntend gepresteerd hebben. Niet alleen de laatste jaren, maar ook jaren daarvoor.” Ik sta nog altijd achter dit antwoord. Tenslotte beschikt men bij de Rijnmond Darts Eredivisie over spelers zoals Dick van Dijk, Mareno Michels, Cor Ernst, Bryan de Hoog, Jan Karel, Jan van der Rassel, Stevie Moreira, Jeffrey Stigter en Freddy de Geus.

Uitslagen 2e speelweek

Echt Alles – Cobra = 0-9
Aan het begin van de wedstrijd leek het nog spannend. Mareno Michels en Alex Emmerloot wonnen hun wedstrijden wel, maar toch telkens in een nipte 4-3 tegen respectievelijk Ronald Addink en Anton v.d. Mooren. Hierna werd de trekker overgehaald en dit resulteerde in de eerste full-score van het seizoen. Echt Alles kan nu gaan werken aan de puntjes, nu ze de allersterkste gehad hebben. Zeker voor een gepromoveerd team is het een lastige taak om punten te winnen van de nummers een en twee van het vorige seizoen.

The Crusaders – The Flinstones = 5-4
Op papier zag het er al uit als een kraker en dit bleek ook wel nadat de eindstand genoteerd werd op het wedstrijdformulier. Vorige week liep het makkelijk voor The Crusaders uit Vlaardingen, maar deze avond bleek het allemaal wat lastiger tegen het talententeam uit Papendrecht. Zeker toen het na een half uur al 0-2 was voor The Flinstones. Andrew Helsemans en Dudley Meulens wisten te winnen van Dennis de Winter en Dennis van Deventer. Maar de mannen uit Vlaardingen wisten zich in no time terug te werken naar 2-2. Dit was dan ook nodig, want in de koppels ging het gas er weer op bij het Papendrechtse dartteam.
2-2, 2-4, 4-4 en dus de teamronde moest dus de beslissing brengen. Het meer ervaren team wist dus de 2-4 achterstand om te buigen naar een nette overwinning.

The Busters – Havenzicht 2 = 4-5
Het is te vroeg om te zeggen, maar naar alle waarschijnlijkheid was dit een wedstrijd tussen twee degradatiekandidaten. Zeker na de leegloop bij Havenzicht 2. Seizoenen lang waren ze een steady middenmoter, maar de druk komt er nu aardig op te staan bij de Ridderkerkers. Ondanks dat pakken ze hun eerste overwinning van het seizoen.

The B Bull Dog’s – Helden van ’t Hof = 1-8
De overwinning van vorige week van de The B Bull Dog’s uit Hellevoetsluis leek allemaal zo rooskleurig, maar deze avond tegen één van de betere teams van Nederland bleek een heel ander verhaal. Bryan de Hoog, Stevie Moreira, Jan Karel, Elvin Geerlof en Freddy de Geus speelde hun normale spelletje en aan het einde van de avond vertrokken ze uit Hellevoetsluis met acht overduidelijke puntjes in de pocket.

Tijdloos 1 – Greyhounds 1 = 2-7
Net als vorige week zagen we weer een sterke Michael van Dijk bij Tijdloos 1. Alleen deze week een veel lastigere tegenstander dan vorige week, nu tegen het gepromoveerde team uit Heerjansdam. Greyhounds 1 beschikt niet alleen over zeer sterke darters, maar deze heren hebben ook een gemiddelde lichaamslengte van 1.95 meter. Misschien toch nadenken om het team volgend seizoen The Giants te noemen. Klinkende overwinning voor het Heerjansdamse team met Jan van der Rassel, Ardy Jongenelen en Hans Boer in de gelederen.

Les Draguers – Flakkee United = 8-1
Het thuisspelende team beschikte weer over Jeffrey Stigter en Peter v.d. Rijt en dit maakt toch het verschil in dit soort wedstrijden. Deze zeer talentvolle darters kennen ondertussen het klappen van de zweep en toonde dan ook weinig medelijden met de Flacunians. United was niet op volle oorlogssterkte tegen deze subtopper. Ze konden namelijk niet beschikken over Martin Jongejan en John Lokken die beide om kwamen van het werk deze dag. Desondanks wist Roy Moerenhout nog de eer te redden door zijn single te winnen.

Zo Dannnnn – Undutchables = 8-1
Beide kwaliteitsteams alleen komt het er af en toe niet uit bij sommige spelers. Vanavond leek het ook weer zo’n avond. De mannen van Zo Dannnnn speelden een uitstekende wedstrijd tegen het nieuw opgezette team uit Ridderkerk. Jan Postma wist nog wel een punt te pakken voor Undutchables, maar verder kwamen ze ook niet dan dit ene puntje. Niet kansloos, maar toch net dat beetje meer bleek net te lastig voor Undutchables. Weer een nette overwinning voor de Dordtenaren: Jeroen Kromeich, Louis Busink, Edwin Rijsdijk, Jos Snijders, Dennis v.d. Wal en Mitchell von Schukkmann.

Tussenstand:
1. Helden van ’t Hof 16 punten
1. Cobra 16 punten
3. Zo Dannnnn 15 punten
4. The Crusaders 13 punten
5. Les Draguers 12 punten
5. Greyhounds 1 12 punten
7. The Flinstones 9 punten
8. The B Bull Dog’s 7 punten
9. Havenzicht 2 6 punten
9. Tijdloos 1 6 punten
9. The Busters 6 punten
12. Flakkee United 4 punten
13. Undutchables 3 punt
14. Echt Alles 1 punt

180 scores:
5x Gert Herms Untdutchables
5x Jan Karel Helden van ’t Hof
4x Jeroen van Die Cobra
4x Dick van Dijk Cobra
4x Bryan de Hoog Helden van ’t Hof
4x Jan v.d. Rassel Greyhounds 1
4x Brian Rufi Havenzicht 2

Hoogste finish:
167 Ardy Jongenelen Greyhounds 1
146 Dudley Meulens The Flinstones
146 Mareno Michels Cobra
144 Stefan v. Engelen The Busters

door de razende reporter