Home Ranking nieuws 3e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

3e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

RijnmondDartsEredivisie2010_2011

Een opmerkelijke week in de RD Eredivisie. De Nederlands kampioen Cobra liet punten liggen in Ridderkerk tegen The B Bull Dog’s. Terwijl de vooraf aangegeven degradatiekandidaten punten wisten te pakken tegen de middenmoters. Helden van ’t Hof ging stug verder met waaraan ze begonnen waren: zoveel mogelijk punten pakken.

Uitslagen 2e speelweek

Cobra – The B Bull Dog’s = 6-3
Jeroen van Die mocht de wedstrijd weer openen, maar wist geen leg te pakken tegen de altijd sterk gooiende Edwin van Suijlekom. Dick van Dijk liet het tweede punt in de wedstrijd liggen door te verliezen van Raymond v.d. Ende. Cor Ernst en Mareno Michels wisten hun singles wel te winnen en zo trokken zij de stand weer gelijk. Van Dijk werd vervolgens gewisseld, voor hem kwam Alex Emmerloot de boel onveilig maken aan het bord. Ernst en Van Die wonnen hun beide koppelwedstrijden, alleen Michels en Emmerloot verloren er één, van respectievelijk: Edwin van Suijlekom en John Vlietland. De teamronde werd wel gewonnen door de Ridderkerkers en zo een 6-3 overwinning. Toch drie belangrijke punten laten liggen door Cobra.

Helden van ’t Hof – Les Draguers = 7-2
Het thuisspelende team, onderleiding van teamcaptain Jan Karel, blaakte van het zelfvertrouwen tegen het nog zo jonge team uit Sliedrecht. Er waren single overwinningen van Elvin Geerlof, Stevie Moreira en Bryan de Hoog, alleen Karel verloor een single van Jeffrey Stigter. Nadat Jan Karel gewisseld werd voor Frans de Winter, werd er slechts nog één koppelwedstrijd verloren door de Rotterdammers. Jeffrey Stigter en Bas Breedveld wonnen een koppel van Moreira/De Winter. Dit was ook het laatste vuurwerk van deze wedstrijd en dit betekende weer een mooie overwinning voor Helden van ’t Hof.

Havenzicht 2 – Zo Dannnn = 3-6
Zo overtuigend als Zo Dannnn vorige week wist te winnen van de Undutchables, zo moeizaam ging het deze avond tegen het tweede team van Café van Ouds Havenzicht. Na de singles was de stand twee tegen twee. Na de koppels was de overwinning binnen voor de Dordtenaren, want de 2-2 werd al gauw een 2-5. Alleen het laatste koppel werd verloren door Zo Dannnn. Dit was vrij opmerkelijk aangezien Anne Schaap en Hans v.d. Giessen wisten te winnen van Edwin Rijsdijk en Jeroen Kromeich. Gewoonlijk is dit toch andersom, maar het spelletje zorgt af en toe voor verrassende uitslagen. De teamronde werd wel gewonnen door Zo Dannnn, dus weer zes punten in de pocket en nog altijd in de running voor de bovenste plaatsen.

Greyhounds 1 – The Crusaders = 3-6
Op papier een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams, alleen beschikte het thuisspelende team niet over Jan van der Rassel. Hij was waarschijnlijk al op weg naar Clervaux voor het Open Luxemburg. Dit zorgde dan toch voor het kwaliteitsverschil tussen beide teams. Na de singles was het 2-2, maar na de koppelpartijen was de overwinning al binnen voor de Vlaardingers, 3-5. De teamronde werd ook nog gewonnen door het team van Dennis de Winter. Een nette overwinning voor The Crusaders.

Undutchables – Echt Alles = 6-3
Beide teams werden na twee wedstrijden al gezien als twee degradatiekandidaten, maar als dit soort teams dan tegen elkaar moeten dan kan je vuurwerk verwachten. Dit gebeurde dan ook in de singles: Stefan Couwenberg wist zijn single te winnen van Cees van Toorn. Jan Postma verloor van Ronald Addink. Gert Herms wint van Anton v.d. Mooren en Arie Plaizier verliest van Jan Spaans. Tussenstand 2-2. De veelzijdigheid van de Undutchables bepaald dan ook de wedstrijd, want er werden drie van de vier koppels gewonnen door de Undutchables en ook de teamronde werd gewonnen door het team van René Vermeulen. Een mooie wedstrijd tussen de ploegen van het rechter rijtje.

The Flinstones – The Busters = 8-1
Zo waar een ware achtklapper voor de Young Guns uit Papendrecht. De jongens zijn zeker op de goede weg om aan het einde van het seizoen een mooie positie op de ranglijst te bemachtigen. Het talententeam, met o.a. Andrew Helsemans, Dudley Meulens en Dave van Zanten, speelt uitermate sterk tegen de mindere teams, het is alleen even afwachten of ze dit ook kunnen laten zien tegen de topteams. Het is duidelijk dat The Busters dit seizoen heel wat klappen te voorduren krijgen, want er werd nog geen wedstrijd gewonnen en in totaal werden er slecht zeven punten binnengehaald door de Dordtenaren.

Flakkee United – Tijdloos 1 = 5-4
Weer twee teams die gezien worden als degradatiekandidaten. Flakkee United toonde deze avond goed spel en goede teamspirit, dankzij dit gegeven was de eerste overwinning dan ook daar voor de Flacunians. Ook al moest de teamronde beslissing brengen in deze wedstrijd, waren de spelers uit Achthuizen toch in betere vorm. Er waren in deze wedstrijden hoofdrollen voor Jos de Jager en John Lokken, die de dubbels duidelijk wel wisten te vinden. De afgelopen twee wedstrijden speelde Michael van Dijk telkens een hoofdrol voor Tijdloos 1, maar ditmaal kon hij geen potten breken op Goeree-Overflakkee.

Tussenstand:
1. Helden van ’t Hof 23 punten
2. Cobra 22 punten
3. Zo Dannnnn 21 punten
4. The Crusaders 19 punten
5. The Flinstones 17 punten
6. Greyhounds 1 15 punten
7. Les Draguers 14 punten
8. The B Bull Dog’s 10 punten
8. Tijdloos 1 10 punten
10. Havenzicht 2 9 punten
10. Undutchables 9 punten
10. Flakkee United 9 punten
13. The Busters 7 punten
14. Echt Alles 4 punten

180 scores:
5x Gert Herms Untdutchables
5x Jan Karel Helden van ’t Hof
5x Andrew Helsemans The Flinstones
5x Dennis de Winter The Crusaders

Hoogste finish:
167 Ardy Jongenelen Greyhounds 1
146 Dudley Meulens The Flinstones
146 Mareno Michels Cobra
144 Stefan v. Engelen The Busters

Tekst: Razende Reporter