Home Ranking nieuws 4e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

4e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie Seizoen 2010-2011

RijnmondDartsEredivisie2010_2011

Dat het kort op elkaar zit aan het begin van het seizoen is begrijpelijk, maar het verschil tussen de top 4 is slechts vijf punten. Dat betekend dus dat de onderlinge wedstrijden heel belangrijk gaan worden voor de stand in RD Eredivisie. Helden van ’t Hof, Cobra, Zo Dannnn en The Crusaders hebben nog altijd niet verloren, maar over twee weken (volgende week wordt er een ronde van de Rijnmond Cup afgewerkt) zien we al het treffen tussen Helden van ’t Hof en The Crusaders. Een cruciale wedstrijd voor beide teams, dan zien ze pas het onderlinge krachtsverschil. Uitslagen 4e speelweek

The B Bull Dog’s – Undutchables = 6-3
Het thuisspelende team speelde weer een sterke wedstrijd, vooral Raymond v.d. Ende en John Vlietland toonde hun goede vorm. Bij de Undutchables zag men Stefan Couwenberg weer een sterke single gooien en ook de koppels speelde hij weer opvallend goed. The B Bull Dog’s staan nu weer in de subtop van de competitie en waarschijnlijk zullen ze over twee weken weer flinke punten pakken tegen de hekkensluiter Echt Alles.

Tijdloos 1 – Helden van ’t Hof = 0-9
Je zou het haast een vernedering noemen deze wedstrijd, want er werden slechts twee legs gewonnen door de mannen van Tijdloos 1. Neemt niet weg dat de Helden van ’t Hof een ongekend sterk team hebben en de gehele competitie zo verder zullen gaan. Zoals eerder gezegd zullen ze de volgende wedstrijd aan moeten treden tegen The Crusaders, dan pas kunnen we echt zien of Helden van ’t Hof de kwaliteiten heeft om kampioen te worden.

Zo Dannnn – Echt Alles = 8-1
Weer een makkelijke wedstrijd voor de heren spelend in Café de Walrus te Dordrecht. Ze tonen tegen de kleinere teams hun kwaliteit en zo staan ze dus in de top vier. Volgende wedstrijd zal lastiger worden voor Zo Dannnn, want dan gaan ze op bezoek bij het talententeam The Flinstones. Echt Alles zal toch moeten laten zien wat ze waard zijn, want op dit moment lopen ze al vijf punten achter op Flakkee United, The Busters en Tijdloos 1.

Havenzicht 2 – The Flinstones = 6-3
Als je aan het begin van deze wedstrijd gezegd had dat het thuisspelende team zou winnen, had ik je voor gek verklaard, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. De sterkste speler van The Flinstones (Andrew Helsemans) was afwezig en dan zie je toch dat het gaat kraken in het team. Na de gelijke stand na de singles wisten The Flinstones slechts één koppelwedstrijd te winnen en ook de teamronde werd verloren door de mannen uit Papendrecht. Havenzicht 2 speelde dus verrassend sterk met als uitblinkers: Brian Rufi en Michel de Pan. Ondanks dat ze nu 15 punten hebben, wordt Havenzicht 2 nog altijd gezien als een degradatiekandidaat.

Les Draguers – Cobra = 1-8
Je zou denken dat dit een zware wedstrijd zou worden voor de Nederlands Kampioen, maar het tegendeel werd bewezen door de Ridderkerkers. De geruchten gingen dat er een groot meningsverschil was bij de Cobraformatie, maar daar was deze avond niets van te merken. Dennis Labee maakte zijn rentree in de kampioensformatie, maar captain Jaap Dijksman zag Labee het enige punt weggeven in deze wedstrijd. Labee wist zich niet langs Kees van Andel te werken. Mareno Michels wist zijn single te winnen van junior Jeffrey Stigter.

The Crusaders – Flakkee United = 8-1
Een gewaagde opstelling van de Vlaardingers, door hun twee sterkste spelers (Dennis de Winter en Peter Smits) er naast te zetten. Flakkee United kon ondanks dit feit niet profiteren van dit geval, alleen Jan Melissant wist zijn single te winnen van Dennis van Deventer. Dit was dan ook het enige wapenfeit voor de Flakkeese formatie. De volgende wedstrijd voor Flakkee United is er op of er onder, want dan wacht mede degradatiekandidaat The Busters. The Crusaders spelen zoals eerder gezegd tegen Helden van ’t Hof. Kijken of de captain van The Crusaders weer zijn sterkste spelers er naast durft te zetten.

The Busters – Greyhounds 1 = 3-6
Het mag gezegd worden dat Greyhounds 1 hier punten hebben laten liggen. Met de kwaliteiten in het team hadden ze toch zeker met acht of negen punten naar huis moeten gaan. Ronald Visser en Ardy Jongenelen verloren hun single, beide met 4-3, en dan gaan toch even die knoppen om bij The Busters. Zij gaan dan ook denken aan een stunt. Greyhounds – captain Edo Smits liet het niet zover komen en werden er uiteindelijk toch nog zes punten gepakt tegen deze degradatiekanidaat.

Tussenstand:
1. Helden van ’t Hof 32 punten
2. Cobra 30 punten
3. Zo Dannnnn 29 punten
4. The Crusaders 27 punten
5. Greyhounds 1 21 punten
6. The Flinstones 20 punten
7. The B Bull Dog’s 16 punten
8. Havenzicht 2 15 punten
8. Les Draguers 15 punten
10. Undutchables 12 punten
11. Tijdloos 1 10 punten
11. Flakkee United 10 punten
11. The Busters 10 punten
14. Echt Alles 5 punten

180 scores:
7x Jeffey Stigter Les Draguers
6x Dick van Dijk, Jan van der Rassel, Jan Karel en Dennis de Winter

Hoogste finish:
167 Ardy Jongenelen Greyhounds 1
146 Dudley Meulens The Flinstones
146 Mareno Michels Cobra