Home Ranking nieuws 5e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie seizoen 2010/2011

5e Speelweek Rijnmond Darts Eredivisie seizoen 2010/2011

RijnmondDartsEredivisie2010_2011

Zoals eerder gezegd zou er een wedstrijd zijn tussen twee teams die duidelijk voor de prijzen gingen spelen. Helden van ’t Hof tegen The Crusaders. Het uitspelende team kon geen potten breken in Rotterdam en dus zien we Helden van ’t Hof en Cobra steeds een klein beetje afstand nemen van de rest.

Uitslagen 5e speelweek

Flakkee United – The Busters = 7-2
Beide teams werden vorig seizoen kampioen in de eerste divisie, maar toch zie je het onderlinge krachtsverschil. Flakkee United speelde een solide wedstrijd. Roy Moerenhout en Corné Groeneveld wisten hun singles te winnen en zouden hun sterke niveau heel de avond vasthouden. In de koppels werd John Lokken nog ingebracht en hij maakte dan ook het verschil voor de Flakkeese delegatie. Volgende week wacht Havenzicht 2 voor Flakkee United. Martin Jongejan zal dan zijn eerste competitiewedstrijd spelen van dit seizoen.

Undutchables – Les Draguers = 6-3
Vooraf werd dit gezien als een spannend duel, maar na deze avond was er toch echt een duidelijke overwinning. Jeffrey Stigter was de enige die zijn single wist te winnen aan Les Draguers-zijde en dan zie je toch dat de rest van het team net te kort komt. Undutchables spelen dit seizoen gewoon hun spelletje en zullen proberen een mooie plaats in de middenmoot te bemachtigen.

Cobra – Tijdloos 1 = 9-0
Een gemakkelijke opgave voor de mannen uit Ridderkerk. Ook zonder Cor Ernst werd er een mooie overwinning geboekt tegen deze degradatiekandidaat. Alex Emmerloot, Dick van Dijk, Mareno Michels en Jeroen van Die deden wat van hun verwacht werd en zo blijft Cobra duidelijk in de running voor het kampioenschap. Tijdloos 1 speelde een slechte wedstrijd, alleen Hans den Ouden wist zijn single spannend te maken, maar verloor uiteindelijk toch met 4-3 van Jeroen van Die.

The Flinstones – Zo Dannnn = 4-5
Waar Cobra en Helden van ’t Hof stug door blijven winnen, zo laat Zo Dannnn toch echt punten liggen. Deze wedstrijd had met grotere cijfers afgesloten kunnen worden door de Dordtenaren, neemt niet weg dat The Flinstones goed tegenstand geboden hebben. Zo Dannnn laat nu dus ook punten liggen in de strijd om de titel en zal aan het einde van het seizoen tevreden moeten zijn met een mooie derde plaats.

Echt Alles – The B Bull Dog’s = 3-6
Alweer de derde overwinning voor het team geleidt door Leonard Veringmeier. Ditmaal liep het allemaal op rolletjes tot aan 0-5, want toen wisten Cees van Toorn en Ronald Addink hun koppels te winnen voor Echt Alles. Ook de teamronde werd een prooi voor Echt Alles en zo staat er na 0-5 toch een 3-6 als eindstand op het wedstrijdformulier. Na deze ruime voorsprong maakte Veringmeier ook een fout door Arjan Poortvliet en Ruud Elshout in te brengen voor uitblinkers John Vlietland en Edwin van Suijlekom. Dit kantelde dan ook gelijk de totale wedstrijd. Anders had het wellicht 0-9 geweest voor The B Bull Dog’s.

Greyhounds 1 – Havenzicht 2 = 6-3
Je kan zeggen dat dit een matige overwinning is voor het thuisspelende team. The Greyhounds 1, ook ditmaal zonder Jan van der Rassel, speelde een uitstekende wedstrijd en voor Havenzicht 2 maakte Anne Schaap toch het verschil. Schaap wist zijn namelijk zijn single te pakken tegen Dim v/d Meer en ook het koppelen samen met v/d Giessen verliep lekker (2 overwinningen).

Helden van ’t Hof – The Crusaders = 7-2
Vooraf gezien werd dit duel betiteld als “de Wedstrijd van de Week”. Toch als deze twee teams tegen over elkaar staan zie je toch het verschil qua kwaliteit. Dennis de Winter is duidelijk één van de beste spelers uit de regio en ook vanavond liet hij dat zien voor de Vlaardingers. De Winter won zijn single met duidelijke cijfers van voormalig PDC-lid Bryan de Hoog. Maar is dan ook eigenlijk het enige wapenfeit van deze wedstrijd. The Crusaders moesten het echt afleggen tegen de Rotterdamse formatie. Volgende week wacht er weer een zware opgave voor The Crusaders, want dan komt de Nederlands Kampioen langs in Vlaardingen.

Tussenstand:
1. Helden van ’t Hof 39 punten
1. Cobra 39 punten
3. Zo Dannnnn 34 punten
4. The Crusaders 29 punten
5. Greyhounds 1 27 punten
6. The Flinstones 24 punten
7. The B Bull Dog’s 22 punten
8. Havenzicht 2 18 punten
8. Les Draguers 18 punten
8. Undutchables 18 punten
11. Flakkee United 15 punten
12. The Busters 12 punten
13. Tijdloos 1 10 punten
14. Echt Alles 8 punten

180 scores:
10x Dick van Dijk Cobra
8x Raymond v.d. Ende The B Bull Dog’s
7x Ardy Jongenelen The Greyhounds 1
7x Jan Karel Helden van ’t Hof
7x Jeffrey Stigter Les Draguers
7x Dennis de Winter The Crusaders

Hoogste finish:
167 Ardy Jongenelen Greyhounds 1
152 Jeffrey Stigter Les Draguers
146 Dudley Meulens The Flinstones
146 Mareno Michels Cobra

Wedstrijdschema Speelweek 6:
Dinsdag The Crusaders – Cobra
Dinsdag The Busters – Helden van ’t Hof
Woensdag The Flinstones – Greyhounds 1
Donderdag Havenzicht 2 – Flakkee United
Donderdag Les Draguers – Echt Alles
Donderdag Tijdloos 1 – Undutchables
Vrijdag Zo Dannnn – The B Bull Dog’s (wedstrijd v.d. week)

door de razende reporter