Ahmet Kader was de sterkste speler tijdens de Winners Ranking 8 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Ahmet Kader was de sterkste speler tijdens de Winners Ranking 8

Ahmet Kader was de sterkste speler tijdens de Winners Ranking 8

Vrijdagavond 9 augustus weer een avondje darten in het Winners Café te Numansdorp. Na wederom een vrije week hoopten we weer op een mooie opkomst, gezien een vrije week soms wonderen kan doen. En dat deed het zeker; 43 dames en heren wisten naar Numansdorp af te reizen om de strijd met elkaar aan te gaan! Met namen als Wilco Vermeulen, Jisse de Boer, Patrick van den Boogaard, Ahmet Kader, Marco Smit en koploper Mark van der Voorden was voor niemand de winst zeker. Daarbij aansluitend natuurlijk ook nog eerdere winnaars Raymond van der Hoeven en Boyan Vogel.

Om eerst maar te beginnen met de verliezersronde, hierin waren het Donnelly Teunisse en Kevin Klein die de lakens uitdeelde, die al her en der met de nodige moeite hun tegenstanders achter zich moesten laten. Donnelly kwam in de finale door te winnen van achtereenvolgens Marjolein Bunk met 2-0. Hierna volgde een moeizame partij tegen Robert Vermaat (2-1). In de halve finale was Donnelly dan te sterk voor Raymond Meijer die in de laatste leg moest capituleren (2-1). Kevin kwam in de finale door ook enigszins moeizame partijen te winnen. Zo moest bij de laatste 16 Jordy Kaptein afscheid nemen na een beslissende leg.

In de kwartfinales wist Kevin toch enigszins verrassend Patrick Luijendijk naar huis te sturen, waarna ook in de halve finales Dennie Mallegrom een maatje te klein was voor Kevin. In de finale ging het begin lang gelijk op. Kevin mocht de partij beginnen en hield dit voordeel, 1-0. Donnelly behield vervolgens zijn eigen leg om de stand weer in evenwicht te brengen. Kevin wist wederom zijn voordeel te benutten, om weer op voorsprong te komen. Donnelly kreeg vervolgens zijn eigen leg niet verzilverd en zag Kevin er met de winst vandoor gaan!

In de winnaarsronde zagen we bij de laatste 16 al gelijk een aantal krakers aan partijen! Kandidaten voor de dagwinst die gelijk tegen elkaar uit zouden komen. Zo moest Patrick van den Boogaard capituleren voor Mark van der Voorden die mede door een 112 finish met 3-1 won. Wisten Jisse de Boer en Marco Smit er een boeiende pot van te maken met sterk spel van beide kanten, maar wist Smit de beslissing te brengen nadat De Boer pijlen miste voor 2-2. Was Dennis Verwijs weer op oorlogspad door in de voorronde Boyan Vogel klop te geven. In deze ronde werd ook Jos Solleveld slachtoffer van Dennis!

In de kwartfinales had Wilco Vermeulen geen moeite met Sander van Oostenbrugge. Had ook Marco Smit geen kind aan Dennis Verwijs die toch een goed toernooi draaide. Aan de onderkant van het schema waren het nieuwkomer Pim Steenhouwer en Ahmet Kader die zich de halve finale in speelde. Pim won in een sterke partij van Mark van der Voorden mede door een 180 en een 120 finish. Ahmet speelde Raymond van der Hoeven uit het toernooi met 2-3.

In de halve finales zag men twee krakers van partijen, al was het bij de een niet te zien aan de uitslag. Ahmet Kader wist met goed spel Pim Steenhouwer uit de finale te houden, en wist met 4-1 te winnen. Wilco Vermeulen en Marco Smit maakte er een mooie pot van waar werkelijk alles in zat; Vermeulen pakte de voorsprong, maar Smit kwam langszij en brak Wilco voor 1-2 voorsprong. Wilco toonde veerkracht en zette de partij weer naar zijn hand: 3-2 voor Wilco. Waar Smit de vorige toernooien het niet redde, deed hij dit deze keer wel, en maakte de 3-3. In de laatste leg was het Smit die als eerste de dubbel raakte, en zich klaar mocht maken voor een ontmoeting met Ahmet Kader!

Voor beide was dit de eerste finale in de cyclus en wilden ze allebei ook graag de zege maar meteen meepakken. Ahmet begon sterker dan Smit en pakte gelijk zijn eerste eigen leg. Smit moest er dus achteraan. Mede door een 180 en goed finishwerk van Ahmet trok hij de touwtjes aan waardoor Smit achter de feiten aan moest lopen, 2-0. Ahmet met nogmaals een 180, en kon aanleggen voor de 3-0. Hierna was het beste er bij Smit af, en kon Kader het afmaken. Whitewash in de finale. Al was het een mooie en hoogstaande pot om naar te kijken!

Er werden een mooi aantal maximale scores gegooid, waarvan er een 4-tal personen er elk 2 gooide! De hoogste finish is nu voor de derde maal op rij 144, maar wel elke keer van een andere speler; Pim Steenhouwer wist deze ditmaal te finishen. Hopen op een andere hoogste finish volgende week!

Rest ons alleen nog te vertellen dat het aantal minimaal gespeelde rankings voor plaatsing voor het eindtoernooi is verlaagd van 7 naar 6! Allemaal wederom weer bedankt voor het komen en vrijdag 16 augustus staat de volgende ranking op het programma! Inschrijven is weer mogelijk tot 19:45 uur.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws