Home Ranking nieuws BDO verslaat PDC tijdens finaledag van Oranjebar Super Ranking

BDO verslaat PDC tijdens finaledag van Oranjebar Super Ranking

Pas van de Benito zdm11

De finaledag van de 4e editie van de Oranjebar Super Ranking eindigde gisteren met een prachtige affiche. Twee van Nederlands grootste dartstalenten, ieder uitkomend voor een andere bond, namen het tegen elkaar op voor de titel en natuurlijk de hoofdprijs van 200 euro. Met 16 deelnemers, voornamelijk gerenommeerde namen zoals Braulio Roncero, Davy van de Zande, Benito van de Pas, Bobby Biemans, Gino Vos en Theo Bekkers werd de avond begonnen met geweldige wedstrijden waarbij outsiders als Andre Steenbakker Dennis Klamer en Nico Thissenhun huid duur verkochten evenals de andere deelnemers die zich voor de finaledag gekwalificeerd hadden.

Bij de halve finalisten konden Gino Vos, Braulio Roncero, Benito van de Pas en verrassend Dennis Klamer worden verwelkomd waarvan Gino en Benito de sterksten bleken en dus in een onderlinge wedstrijd mochten bepalen wie er met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Hoewel er tussen de dartspelers onderling weinig aandacht aan wordt gegeven was het toch een saillant detail dat de finalisten die beiden in hun eigen bond als groot talent te boek staan en dus is het altijd leuk om te zien welke bond de succesvolste jonge spelers voortbrengt.

Deze avond ging de zege naar de BDO vertegenwoordiger Benito van de Pas, die in een zwaar bevochten finale liet zien dat hij tegenwoordig tot de werkelijk grote mannen behoort en geen probleem heeft met het, zogenaamd extreem hoge, PDC-niveau. Gino Vos was een waardige tegenstander die zijn verlies dit keer sportief nam maar zeker terug zal keren in de Super Ranking V om revanche te nemen.

Uitslag van finale: 1. Benito van de Pas 2. Gino Vos 3. Braulio Roncero en 4. Dennis Klamer.

Tevens werd deze avond voor de eerste keer de prijs voor de winnaar van de totaal ranking ter waarde van 100 euro uitgekeerd en deze ging naar Hermie van Orsouw. Dinsdag 25 september aanstaande zal de Oranjebar Super Ranking V van start gaan met de eerste kwalificatiedag in een reeks van twaalf. Inschrijving á € 6 p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvangvan het toernooi is 20.00 uur.
.