Van de Pas en Marcus winnen laatste eindronde dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van de Pas en Marcus winnen laatste eindronde dinsdagranking

Van de Pas en Marcus winnen laatste eindronde dinsdagranking

Dinsdagavond was het dan zover, de laatste eindronde van de No-Score Dinsdagranking werd gespeeld. Jurrian van Os begon de avond voortvarend door na een vrijloting overwinningen te boeken op Ton Halberstad, Leo Hendriks, Kevin Mast en Gijs de Wilde waarmee een finaleplek was verzekerd. Gijs de Wilde verwees op zijn beurt Danny Slegers, Tim Fonteijn, Ron Schouten en Benito van de Pas naar de verliezersronde. Het talent uit Tilburg wist zich echter te herpakken en via winst op Leo Hendriks, Kevin Mast en Gijs de Wilde plaatste hij zich alsnog voor de eindstrijd en de laatste wedstrijd van de dinsdagranking. In deze finale stonden Jurrian van Os en Benito van de Pas oog in oog om te strijden om de laatste te vergeven titel. De in vorm verkerende Van de Pas, die de afgelopen twee rankingavonden won, was vast besloten om ook deze eindronde naar zijn hand te zetten en dit was af te lezen uit zijn spel. Maar liefst 7 stuks aan 180-ers noteerde hij in de finale waarmee hij de toon zette. Na winst in de eerste finale werd de tweede met maar liefst 5-1 gewonnen waarmee hij de eindronde op zijn naam schreef.

Bij de dames maakte Petra Marcus geen misstappen en met winst op Angela van der Meijden, Marilou Daamen en Bettie Lenting, welke allen slechts één leg wisten te pakken, plaatste Marcus zich zonder problemen voor de finale. Haar tegenstandster zou uiteindelijk Annet van Elten worden die na verlies in haar eerste partij tegen Sylvia van de Pas via de achterdeur en overwinningen op Macy Netten, Marilou Daamen, Sylvia van de Pas en Bettie Lenting alsnog de finale haalde. In deze laatste finale liet Petra wederom slecht 1 leg aan haar tegenstandster over waardoor de winst met 4-1 werd gepakt door Petra Marcus.

Terugblik op de dinsdagranking
Aangezien er met dit laatste verslag een einde is gekomen aan de dinsdagranking, blikken we hieronder even terug met enkele hoogtepunten en feiten.

In augustus 2008 ging de allereerste dinsdagranking van start op de voorgaande locatie met 34 dartsbanen. Enkele maanden later werd het eerste hoogtepunt behaald aangezien Jelle Klaasen erin slaagde om op 20 januari 2009 een 9-darter te gooien in een officiële partij tegen Jordy Terburg. Het aantal deelnemers nam in de maanden daarna fors toe en gezien het succes werd de Dinsdag Zomerranking geïntroduceerd. Na verloop van tijd is er noodgedwongen van locatie verandert waar niet veel later het volgende hoogtepunt werd behaald. Benito van de Pas wist evenals Klaasen de perfecte leg te gooien tijdens een officiële wedstrijd van de dinsdagranking en wel op 9 augustus 2011 in zijn duel met Gijs de Wilde.

Inmiddels kunnen we concluderen dat er in al die tijd maar liefst 8.312 stuks aan 180-ers zijn genoteerd en dat er 5.516 finishes van 100 of hoger zijn opgeschreven. Bovendien bedraagt het record aantal deelnemers op één avond maar liefst 88 spelers en in totaal kende de ranking zo’n 7.556 inschrijvingen in haar bestaan.

Alle spelers die een nieuwe trainingslocatie zoeken voor de dinsdagavond verwijzen we graag door naar deze pagina.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws