Benito van de Pas wint eerste dinsdagranking, Gino Vos runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Benito van de Pas wint eerste dinsdagranking, Gino Vos runner-up

Benito van de Pas wint eerste dinsdagranking, Gino Vos runner-up

Zo’n 58 deelnemers namen deel aan de eerste No-Score Dinsdagranking, waaronder Jan van der Rassel die lange tijd afwezig is geweest. Benito van de Pas bleek de sterkste van de avond door een overwinning met 4-2 op Gino Vos in de finale. Bij de dames rekende Marilou Daamen in de finale af met Regina Diepenaal in 4-1.

Benito van de Pas plaatste zich voor de finale door overwinningen op Walter de Kort (3-2), Ad van Haaren (3-1), Kevin Swinkels (3-2), Leo Hendriks (3-1), Gilbert van der Meijden (3-0) en Jan van der Rassel (3-1). Van der Rassel stond aan het begin van de avond zeer sterk te spelen en wist tot aan de wedstrijd tegen Benito van de Pas slechts 1 leg af te staan aan Wim Mink. Hij boekte overwinningen op Wim Mink (3-1), Victor Schokkers (3-0), Jelle Klaasen (3-0), Hendri van Es (3-0) en Gino Vos (3-0). Vos wist via de verliezersronde alsnog het podium te bereiken door o.a. een overwinning op Toon Greebe (3-1) en Danny Lanooy (3-0). Voor een plaats in de finale streden Gino Vos en Jan van der Rassel tegen mekaar. Eerder op de avond ging de winst met 3-0 naar de ervaren van der Rassel maar ditmaal ging de winst met 3-2 naar de jonge Ossenaar. De finale werd dus gespeeld door de jonkies Gino Vos en Benito van de Pas. Na een paar mooie wedstrijden te hebben gezien gedurende de avond was de finale van een lager niveau. Benito van de Pas boekte een overwinning door met 4-2 te winnen. Het behaalde gemiddelde in de finale lag op 72.24 voor Benito van de Pas en op 70.93 voor Gino Vos.

De dames gingen ditmaal met slechts 7 deelneemsters van start waarbij o.a. Denise Trouerbach door een blessure niet kon deelnemen en moest toekijken. Marilou Daamen plaatste zich ongeslagen voor de finale door overwinningen op Angela van der Meijden (3-0) en Regina Diependaal (3-0). Diependaal kende een goede avond en boekte overwinningen op Rowena van Schijndel (3-0) en Annet van Elten (3-0). Vanuit de verliezersronde kwam Angela van der Meijden alsnog op het podium door overwinningen op Marjolein Voogd (3-2), Stephanie Dekker (3-2) en Annet van Elten (3-1). Regina Diependaal wist vervolgens Angela van der Meijden met 3-1 te kloppen waarmee ze zich plaatste voor de finale. In de finale trof Regina Diependaal het jeugdlid Marilou Daamen. Daamen die gedurende de avond nog geen leg had afgestaan deed dat ditmaal wel, maar het bleef bij slechts 1 leg waardoor ze de overwinning opeiste in 4-1.

Jan van der Rassel wist op de avond de meeste 180-ers te gooien met 7 stuks, gevolgd door Jelle Klaasen met 6 stuks en Christiaan van Overdijk met 5 stuks. Ook bij de dames viel er een 180-er, namelijk bij Marilou Daamen. In totaal werden er 75 stuks genoteerd. Benito van de Pas pakte naast de overwinning bij de heren ook de hoogste finish van de avond mee met een 148-finish.

180-ers
7 Jan van der Rassel
6 Jelle Klaasen
5 Christiaan van Overdijk     
5 Gino Vos
4 Walter de Kort
4 Hermie van Orsouw
3 Stefan Schevers
3 Wim Mink
3 Gaston Meunier
3 Robert Treffers
3 Gilbert van der Meijden      
3 Toon Greebe
2 Rico Dera
2 Vincent Verweij
2 Benito van de Pas
2 Dave van de Lee
2 Ron Schouten
2 Ruzdya Hopic
2 Danny Lanooij
2 Gydo Meijer
1 Leo Hendriks
1 John de Kruijff
1 Danny de Haas
1 Mark Brouwers
1 Marilou Daamen
1 Andries Sterk
1 Jordy Terburg
1 Wouter Vaes
1 Bryan Meering
1 Matthew Mosjeew         
Hoogste finish
148 Benito van de Pas
141 Stefan Schevers
140 Andries Sterk
136 Toon Greebe
121 Jan van der Rassel
121 John de Kruijff
107 Kevin Swinkels
100 Rico Dera

Volgende week de tweede No-Score Dinsdagranking in 's-Hertogenbosch. Inschrijven tot 19:15 uur, aanvang 19:30 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws