Home Ranking nieuws Bennie Gerrits & Christian Kist winnen ‘t 10e Hèanig An Koppeltoernooi

Bennie Gerrits & Christian Kist winnen ‘t 10e Hèanig An Koppeltoernooi

Afgelopen zondag 19 december werd alweer het 10e Hèanig An koppeltoernooi bij Sportcafe Hèanig An te Vroomshoop georganiseerd. 12 koppels waren – ondanks de sneeuwval – aanwezig. Het was weer gezellig druk in het Sportcafé, mede omdat er toch wel veel toeschouwers aanwezig waren. Ada verdeelden via het digitaal spelsysteem de spelers in en er werd gestreden in drie poules. Van deze poules gingen de eerste twee van de poules naar de Winaarronde. Om 13:00 uur werden de eerste pijlen gegooid en om 18:30 uur uur was de uitslag bekend. De wedstrijdleiding Ada, Gert Scholten & Alex Schilder hadden besloten om de poules te spelen met het speltype best off 5-701.

Bennie Gerrits en Christian Kist wonnen in een spannende finale van Christian Hekman en Mark Meijer van ‘t 10e Hèanig An koppeltoernooi. Deze finalisten spelen in de DVO dartscompetitie in de ere divisie respectievelijk voor Kremer 5 en Hèanig An 4.

Halve-finale verliezerronde
Danny Olde Kalter en Mike Olde Kalter VS Grietje Talen en Harriet Wortelboer 4-1.
Gert Scholten en John Oelen VS Jan Fransen en Gerald Mensen 0-4 .

Finale verliezerronde
Danny Olde Kalter en Mike Olde Kalter VS Jan Fransen en Gerald Mensen 3-5 .

Kwartfinale Winaarronde
Bennie Gerrits en Christiaan Kist VS Klaas Veneberg en Herman smelt 4-0.
Henry Zandvoort en Arjan Wevelaar VS Jamie en Jackie Kelder 3-4.
Marcel Beernink en Michael Stoeten VS Henk de Jong en Jeroen Geerding 1-4.
Jurgen Hoevers en Jurriën Schiphof VS Mark Meijer en Christian Hekman 3-4.

Halve-finale Winaarronde
Bennie Gerrits en Christiaan Kist VS Jamie en Jackie Kelder 5-2.
Henk de Jong en Jeroen Geerding VS Mark Meijer en Christian Hekman 3-5

Finale Winaarronde
Bennie Gerrits en Christiaan Kist VS Mark Meijer en Christian Hekman 6-5.
Deze finale ging gelijk op en geen van de koppels konden de leg van hun tegenstander breken. Elk koppel behield zij leg en deze finale was zeer spannend. De laatste leg hielden deze koppels elkaar in evenwicht maar uiteindelijk gooide Bennie de check en wonnen het 10e Hèanig An koppeltoernooi.

Hoogste Finish:
De hoogste finish van vandaag werd gegooid door Gerald Mensen. Hij wist 130 uit te gooien. Extra prijs 3e bulls-eye finish: Jurriën Schiphof wist een kan bier te winnen, omdat hij als derde darter de 3e bulls-eye finish van deze dartmiddag gooide. Tijdens dit toernooi werd er 16 x 180 gegooid. De foto’s van de prijsuitreiking worden geplaatst op de hyves pagina van Sportcafé Hèanig An. Deze zijn te zien op http://alsanjai.hyves.nl. de organisatie kon terugkijken op een gezellige dartmiddag. Speciale dank voor Sandra & Coby die de bar en de keuken op zich namen en met de hapjes rond gingen.

Hoge finishes:
Gerald Mensen 130. Jurriën Schiphof 112. Jackie Kelder 112. Henk de Jong 112.Jurgen Hoevers 104
Hoge Scores: Jamie Kelder 3x 180. Marcel Beernink, Michael Stoeten, Christian Hekman 2x 180. Bennie Gerrits, Mark Meijer, Christian Kist, Jurgen Hoevers, Herman Smelt, Hendry Zandvoort, Arjan Wevelaar 1x 180.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.