Home Ranking nieuws Braulio Roncero en Lynn Taeymans winnen 10e dinsdagranking

Braulio Roncero en Lynn Taeymans winnen 10e dinsdagranking

SDC10391

Met 53 deelnemers ging de laatste zomerranking van 2010 van start. In het herentoernooi wist Braulio Roncero zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door op rij Michael van Oosterhout, Kevin Swinkels, Jelle Klaasen, Gino Vos en Steve West te verslaan. Steve West boekte eerder overwinningen op Tim Fonteijn, Jordy Waalboer, Leo Hendriks, Benito van de Pas en Roy Hamers. In de verliezersronde was het een strijd tussen Wouter Vaes, Jelle Klaasen, Michael van Oosterhout, Christiaan van Overdijk, Kim Huybrechts, Benito van de Pas, Jimmy van Schie, Rico Dera, Gino Vos en Roy Hamers om via een omweg het podium te betreden. Kim Huybrechts slaagde erin om het erepodium te bereiken door overwinningen op Benito van de Pas, Jimmy van Schie, Roy Hamers en Jelle Klaasen. De strijd voor de tweede finaleplaats ging tussen Steve West en Kim Huybrechts. Bij een 2-2 tussenstand kwam het aan op de beslissende leg die in het voordeel van Kim Huybrechts werd besloten. De finale werd er één tussen Spanje en België waarbij Braulio Roncero streed voor de huidige wereldkampioen bij het voetbal en waarbij Kim Huybrechts zijn pijlen wierp voor onze zuiderburen. De eerste finale werd met overtuigende cijfers binnengehaald door Huybrechts die met 4-0 een tweede en beslissende finale wist af te dwingen. Hierin wist de kleine ervaren Spanjaard zich te herpakken en met een 4-1 overwinning pakte hij de titel tijdens de 10e dinsdag zomerranking.

Bij de dames kenden we 10 deelnemers waaronder wederom een debutante. Betty Lentink nam voor het eerst deel en deed dit niet onaardig. Charona de Laat was de dame die zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale door overwinningen te boeken op Tonnie van de Kallen, Lynn Taeymans en Marilou Daamen. Aan de andere kant van de sheet wist Marilou Daamen eerder te winnen van Sylvia van de Pas en Annet van Elten. Om alsnog een plaats op het podium te veroveren streden Melissa Jacobs, Dana Verhaegen, Daphne Brynaert, Annet van Elten, Sylvia van de Pas, Betty Lentink en Tonnie van de Kallen. Lynn Taeymans slaagde erin om zich hiervoor te plaatsen waardoor ze mocht spelen tegen Marilou Daamen voor een finaleplaats. Met een 3-0 overwinning was het Lynn Taeymans die erin slaagde om de finale te bereiken. Hierin speelde ze tegen Charona de Laat. De eerste wedstrijd ging met 4-1 naar Lynn waardoor het aankwam op een tweede en beslissende finale. Ook de tweede finale eindigde in het voordeel van Lynn en met een 4-0 overwinning zette ze haar eerste dinsdagranking titel op haar naam.

SDC10392Een totaal van 79 stuks aan 180-ers werden er deze avond genoteerd waarbij Kim Huybrechts er met 10 stuks het meest gooide. Hij werd gevolgd door Ahmed Ahmaddy en Braulio Roncero die ieder goed waren voor 7 stuks. De hoogste finish van de avond was er voor Hermie van Orsouw die als enige de hoogst mogelijke finish va 170 wist te gooien. Kevin Swinkels volgde met een 136-finish en Michael van Oosterhout pakte nog een 130-finish mee. 

Met deze laatste ranking zijn ook de spelers bekend die zich hebben geplaatst voor de eindronde die aankomende week plaatsvindt. Het betreft hier de top 24 bij de heren en de top 8 bij de dames die dinsdagavond mogen strijden om een prijzenpot ter waarde van ruim 1.500 euro.

De geplaatste spelers zijn:
Jerry Hendriks, Jimmy van Schie, Christiaan van Overdijk, Roy Hamers, Rico Dera, Wouter Vaes, Kim Huybrechts, Benito van de Pas, Hermie van Orsouw, Tony West, Walter de Kort, Leo Hendriks, Bram de Jong, Gino Vos, Patrick Sterckx, Nick van Schaijk, Sjoerd Jansen, Braulio Roncero, Jelle Klaasen, John de Kruijff, Jermain Heijmans, Jörgen Aerts, Michael van Oosterhout en Robert Treffers.

Annet van Elten, Marilou Daamen, Sylvia van de Pas, Charona de Laat, Tonnie van de Kallen, Daphne Brynaert, Melissa Jacobs en Lynn Taeymans

180-ers 100+ finishes
10 Kim Huybrechts
7 Ahmed Ahmaddy
7 Braulio Roncero
5 Steve West
5 Jelle Klaasen
5 Gino Vos
5 Tony West
4 Rico Dera
3 Hermie van Orsouw
3 Christiaan van Overdijk                   
2 Jimmy van Schie
2 Patrick Sterckx
2 Ron Schouten
2 Jorgen Aerts
2 Sven Wens
2 Wouter Vaes
1 Robert Treffers
1 Benito van de Pas
1 Dana Verhaegen
1 Leo Hendriks
1 Walter de Kort
1 John de Kruijff
1 Koen van Engeland
1 Roy Hamers
1 Jermain Heijmans
1 Nick van Schaijk
1 Jerry Hendriks
1 Michael van Oosterhout
1 Charona de Laat
170 Hermie van Orsouw
136 Kevin Swinkels
130 Michael van Oosterhout
127 Jelle Klaasen
125 Steve West
124 Steve West
124 Andries Sterk
121 Kim Huybrechts
120 Jelle Klaasen
120 Charona de Laat
120 Tony West
118 Ron Schouten
116 Braulio Roncero
115 Jermain Heijmans
114 Sven Wens
112 Michael van Oosterhout
110 Danny Lens
110 Jimmy van Schie
109 Benito van de Pas
106 Michael van Oosterhout
100 Tonnie van de Kallen
100 Jimmy van Schie