Home Ranking nieuws Café Takema rukt op naar 5e plaats

Café Takema rukt op naar 5e plaats

Superleague_wedstrijdverslagen

Vandaag vertrokken we richting Sneek om tegen The Legend te spelen. We waren na de nederlaag van de vorige keer tegen Oranjebar gebrand om vandaag te winnen.Tegen 12 uur arriveerden we in Café the Legend. Na vele oude bekenden een hand geschud te hebben, begonnen we om 13.00 uur met de wedstrijd. Wij starten de Roundrobin met Lakeside debutant Jan Dekker , bijna PDC WK debutant Johnny Okken, oud Lakesidespeler Albertino Essers en bijna pappa Richie Be Good Kimman( dat laatste geld ook voor Johnny) tegen de in vorm zijnde, in het Nederlandse team spelende en oud lakesidespeler Rick Hofstra, Henk 9dart Westerhof, Dennie Bos en Willem de Vries. Wij starten goed en wonnen gemakkelijk met 9-5 tegen een team dat opzoek is naar de vorm. Alleen Rick wist al zijn legs te winnen. 0-1 voor ons.

De eerste singel ging tussen Rick en Richard. Richard kon de ontketende en goed spelende Rick de eerste 3 legs nog goed bijhouden maar na 2-1 zakte Richard weg, omdat hij geen tripples meer kon raken en kon Rick gemakkelijk met 4-1 winnen. 1-1 weer.

De 2e wedstrijd ging tussen Henk en Johnny. ( beide speelden vorig jaar nog samen bij de Specials Groningen). Hier liet Johnny zien dat hij altijd constant kan spelen. Met 2 180’s en vele 100 plus scores wist hij met 4-1 te winnen van Henk die ook niet onaardig speelde. 1-2

De 3e wedstrijd ging tussen Willem en Tino. Willem begon beter dan in de roundrobin en Tino had het moeilijk om in de eerste 3 legs de tripples en dubbels te gooien. Willen kwam dan ook met 3-0 voor en had kansen voor de wedstrijd, maar Tino vocht zich sterk terug. Nadat Tino eindelijk 3-1 maakte, begon hij beter te spelen en won alsnog op karakter met 3-4 van Willem. (Tino ook 2x 180) 1-3

De 4e wedstrijd ging tussen Dennie en Jan. Dennie Speelde sterk en Jan heeft moeite met zijn vorm na een hactische week. Na dat Jan op 2-0 en 3-2 achterstand kwam. won hij toch met 3-4 . Daarvoor moest jan wel alles uit de kast halen. 1-4 voor.

De eerste koppel ging tussen Rick en Henk tegen Jan en Richard. Hier liet Richard zien waarom hij een sterke koppelspeler is, met 3 sterke finishes (80,66,100) en een goed schorende Jan werd er met 1-3 gewonnen en van Rick en Henk die ook kansen hadden. 1-5 en de 1e punt was binnen.

De 2e koppel ging tussen Dennie en Willem tegen Johnny en Tino. Deze werd makkelijkmet 0-3 gewonnen en zo stond het 1-6 en de overwinning was binnen.

De 3e koppel ging tussen Rick en Henk tegen Johnny en Tino. de concentratie was even weg bij ons en zodoende werd er met 3-0 verloren. 2-6

De 4e koppel ging tussen Dennie en Nelis Zijnstra tegen Jan en Richard. Een sterk invallende Nelis met vele 100 plus scores kon niet voorkomen dat Jan en Richard deze koppel ook met 1-3 wonnen en zo stond het 2-7.

De Sologame ging niet zoals iedereen verwachte tussen Rick en Jan, maar tussen Nelis en Tom Grevink. Een sterk spelende Tom won deze met 2-4 zodat het nog 2-8 werd, een uitslag die wij niet verwacht hadden. ( eerder 4-6 zoals mark voorspeld had). Na gezamenlijk nog even lekker gegeten te hebben en na een paar drankjes gingen we weer richting Coevorden. Wij staan nu met 6 punten uit 4 wedstrijden keurig op de 5e plaats. Volgende wedstrijd 4 december thuis tegen Havenzicht Ridderkerk.

Tekst: Arie Ossel