Home Ranking nieuws Christian Hekman wint 4e avond donderdag-avond ranking in Nijverdal‏

Christian Hekman wint 4e avond donderdag-avond ranking in Nijverdal‏

dartsbord

Donderdag is altijd de vaste dartavond bij ENC DARTS in Nijverdal. Vanaf 19 uur traint de jeugd en vanaf 20 uur mogen de senioren het proberen tegen elkaar in de wekelijkse ranking. Bij de jeugd spelen we een onderlinge competitie en is het de bedoeling dat iedereen een keer tegen elkaar gooit. De lijst waarin de uitslagen bijgehouden wordt is bijna vol en binnenkort zullen de bekers uitgereikt gaan worden, maar zolang we elke week nog een paar uitslagen bij kunnen schrijven, gaan we nog even door.
De wekelijkse ranking is amper aan begonnen en donderdag stond de 4e van een reeks van 20 avonden op het programma. De winnaar van de vorige ranking staat alweer met afstand aan kop en de vraag is of er nog mensen hem bij kunnen blijven.
Er kwamen weer 25 darters naar Nijverdal die over 6 poules verdeeld werden. De uitslagen van de knock-out fase die volgde na de poules:

Achtste-finale verliezersronde:
Ramon Michiels-Lucien Heinen 2-0
Wilco Pas-Arno Leemhuis 2-0
Marten Mulder-Lindsey Schakelaar 1-2
Gerard Smit-Domingus Souhuwat 0-2
Jurgen Kamp-Gerrit Heinen 2-0

Kwart-finale verliezersronde:
Patricia Zandvoort-Ramon Michiels 2-0
Alfred van Dorth-Wilco Pas 2-0
Richard Mollink-Lindsey Schakelaar 2-1
Domingus Souhuwat 1-2

Halve-finale verliezersronde:
Patricia Zandvoort-Alfred van Dorth 3-1
Richard Mollink-Jurgen Kamp 1-3

Finale verliezersronde:
Patricia Zandvoort-Jurgen Kamp 0-3

Patricia kwam vandaag weer wat later op gang en bereikte uiteindelijk redelijk makkelijk de finale van de verliezersronde. Hier kwam ze Jurgen tegen die zijn mindere poule goed maakte door het winnen van de verliezersronde-finale. Hij wist met overtuiging te winnen en de punten zijn dan ook terecht en hij blijft dan ook stevig in de top 10 staan.

Achtste-finale winnaarsronde:
Erik Drenth-Jordi Hoop 3-0
Dick Bontekoe-Marcel Snippe 0-3
Martin de Blecourt-Marco Schalen 2-3
Kevin Hoop-Christian Hekman 1-3

Kwart-finale winnaarsronde:
Henry Zandvoort-Erik Drenth 3-2
Marco ten Pas-Marcel Snippe 1-3 (Marcel 1×180)
Mark Meijer-Marco Schalen 0-3 (Marco 1×171 + 1×180)
Geert Spenkelink-Christian Hekman 0-3

Halve-finale winnaarsronde:
Henry Zandvoort-Marcel Snippe 3-2 (Henry 2×180 Marcel 1×180)
Marco Schalen-Christian Hekman 1-3

Finale winnaarsronde:
Henry Zandvoort-Christian Hekman 2-4

Beide heren komen elkaar regelmatig tegen en elke keer is het weer de vraag wie er gaat winnen, want wat niveau betreft zitten ze dicht bij elkaar. Henry liet 2 heren van ENC Kansloos achter zich, maar de 3e was toch iets teveel van het goede en Christian weet dan ook de 4e avond te winnen. Beide heren doen goede zaken in de stand, want Christian stijgt naar plaats 2 en Henry staat na 2 deelnames alweer op de 9e plaats en zal de komende weken wel weer verder stijgen. De stand staat inmiddels alweer bijgewerkt op www.encdarts.nl Marcel Snippe had vandaag met 5 maximale scores het grootste aandeel in de lijst van bijzonderheden, maar een hoge finish stond er vandaag niet op.