Home Ranking nieuws Cor Ernst wint derde ranking Havenzicht Masters

Cor Ernst wint derde ranking Havenzicht Masters

HavenzichtMasters2010

Gisteren werd in “van ouds” Havenzicht alweer de 3e ranking gehouden. Nadat er gewacht was op een laatkomer, kon de loting plaatsvinden en er kwamen weer een paar leuke poules uitrollen. Vandaag hadden we 2 kijkers, die ook een keer mochten proeven wat het is om mee te doen, vandaar een keer 18 in plaats van 16.

In poule in zaten Michel van Roon, Dick van Dijk, Jaap Dijksman, Stefan Couwenberg en Brian “slow hands” Ruffi. In deze poule ging het voor alle deelnemers uitzonderlijk wisselvallig, goede scores gooien om vervolgens daarna niet uit te gooien. Iedereen had er last van (Jaap kent dat gevoel al wat langer). Nadat Michel van Roon wat opstart problemen kenden met zijn dubbels, 0-3 verlies tegen Dick, kwam hij daarna wat beter in zijn spel en won vervolgens van Brian en Jaap dijksman. Hij mocht in een onderlinge confrontatie tegen Stefan uitmaken wie er door zou gaan na de winnaarsronde. Michel kwam met 2-0 voor en er leek niks aan de hand. Stefan wilde zich niet zonder slag of stoor gewonnen geven en maakte knap 2-2. De laatste leg was er 1 van niveau en het was Michel die deze leg knap won met een 12 darter. Zodoende gingen Dick en Michel door na de winnaarsronde.

Poule 2: Ronald Visser, Jeffrey Stigter, Michael van Dijk, Peter vd Rijt, en Durtley Meulens. In deze poule waren het Jeffrey en Durtley die de lakens uitdeelden. Ronald Visser, die zich de 2 voorgaande keren wist te plaatsen voor de winnaarsronde, kon het dit keer niet bolwerken. Ook Michael van Dijk en Peter vd Rijt konden moesten eraan geloven deze avond. In een onderling duel was het Jeffrey die zich als eerste plaatste voor de volgende ronde, met Durtley als goede 2e. Voor Michael, Ron en Peter reste er niets anders dan de verliezerskant deze avond.

Poule 3: Jeroen van Die (nieuwkomer bij de Cobra) Anoop Ramdajal,Jan Postma, Ron Willemstein en Rene Vermeulen. Jan postma die dit seizoen wisselvallig speelt, en het al moeilijk heeft in de competitie om met zijn team te winnen, greep deze kans vanavond aan om weer eens ouderwets te knallen. Niemand in de poule was opgewassen tegen deze grote Fries (Groningse achternaam?). Hij maakte samen met Jeroen van Die uit wie er 1 en 2 werden in deze poule. In een onderling duel waarin beiden goed speelden, was het Jan die zich Jeroen van het lijf hield met 3-2. Beiden scoorden 2x 180 in deze wedstrijd. Ron, Rene en Anoop werden veroordeeld tot het spelen in de verliezersronde (die ook van een goed niveau is).

Poule 4: Cor Ernst, Jan Karel, Raymond vd Ende, Brian de Hoog. Deze op papier sterkste poule, beloofde veel goeds. Al spelers zijn aan elkaar gewaagd en konden hun borst nat maken. In de eerste wedstrijd van de poule kon EK ganger Cor Ernst gelijk aan de bak tegen J-K. Jan Karel kende weinig genade met Cor, en “sloopte” Cor met 4-1. Brian mocht aan de bak tegen Raymond en moest ook voluit gaan om Ray van zich af te houden. Jan mocht het daarna opnemen tegen teammaat Brian en moest nu zelf ondervinden wat verliezen is 4-3. Cor en Ray mochten het daarna gaan doen, en het was Cor die dit keer voluit moest gaan tegen ray, 4-2 voor cor. De belangrijkste wedstrijd in de poule werd die tussen Cor en Brian. Cobra vs De Helden vh Hof. Cor wist wat er van hem verlangt werd, een overwinning, en liefst zo ruim mogenlijk. Cor voldeed aan dit verzoek en won met 4-1 van Brian. Beiden hadden ze hetzelfde aantal punten, maar gaf het onderlinge resultaat de doorslag, Cor mocht samen met Jan door. Raymond stond de hele avond al goed te spelen,maar moest dit keer genoegen nemen met een 4e plek.Hoe dan ook, een speler om rekening mee te houden.

Nu het kaf van het koren gescheiden was, konden we doorgaan met de knockout fase. In de verliezersronde hadden we wat vrijlotingen deze keer, dus waren er 3 voorrondes. Ronald kon het niet bolwerken tegen Ron “one eye” Willemstein. Raymond maakte een einde aan de avond van Michael van Dijk met 3-1 en Rene Vermeulen liet Jaap dijksman nogmaals zien hoe je in een wedstrijd de 3e dubbel gooit.

De laatste 8:

Stefan Couwenberg- Ron Willemstein 3-2    Verrassend genoeg had Stefan zijn handen vol aan Ron,die op dat moment nog zicht had in beide ogen.

Anoop Ramdajal     – Raymond vd Ende 0-3  Raymond ging door waar hij de hele avond al mee bezig was (goed darten)

Peter vd Rijt           – Brian Ruffi   3-0  Brian moest even wennen aan zijn andere kleding, waar Peter geen boodschap aan had.

Brian de Hoog        – Rene Vemeulen 3-0 Brian had wat goed te maken en Rene moest eraaan geloven dit keer.

Halve finale’s:       

Stefan vs Raymond en Peter tegen Brian. Stefan die de voorgande ronde tot het gaatje moest gaan, speelde een solide match tegen ray en werd door hem winnend afgesloten met 3-1. Brian ging onverdroten door in deze halve finale, en stuurde Peter met 3-0 naar huis.

Finale:

Brian tegen Stefan. In een spannende wedstrijd was het Stefan die door voorsprong nam, en uitliep naar 3-1. Brian had even wat geluk nodig, kreeg was hulp van Stefan ook, en het stond alweer 3-3. Brian liet zich dit niet ontnemen, en nadat hij de vorige keer de finale verloor, won hij nu dit keer wel, al was het aan de “verkeerde kant” helaas voor hem. Voor Stefan waren de druiven zuur, maar mocht toch afscheid nemen met een mooie 2e plaats. Brian- Stefan 4-3.

In de Winnaarsronde kon iedereen gelijk aan de bak. Dick van Dijk mocht tegen Cor, Jan Postma vs Durtley Jeffrey tegen Jeroen en Jan Karel tegen Michel. Waar Dick de vorige keer Cor naar huis stuurde (en bracht ook) was het nu omgedraaid. Cor strafte alles af wat Dick liet liggen, en mocht door naar de halev finale (4-1). Durtley moest het opnemen tegen Jan Postma, alhoewel size niks zegt, was het dit keer Durtley die een maatje te groot was voor Jan, en hem aan zijn zegekar bond met 4-0. Jeffrey tegen Jeroen, Jeroen kan in deze wedstrijd geen potten breken tegen Jeff, die geroutineerd doorging met een 4-0 overwinning. Jan Karel en Michel van Roon mochten vervolgens uitmaken wie er alas laatste dioorging. In deze spannende pot waren de 2 spelers aan elkaar gewaagd, en was het kan die de gelukkigste was, en met 4-3 doormocht.

Halve Finale’s:

Cor – Durtley  4-1 aan de uitslag lijkt het een makkie voor Cor, maar hij moest alle zeilen bijzetten om te winnen. Het is dat Durtley wat slordig omsprong met zijn dubbels,en Cor daar geen genade voor kende.

Jan tegen Jeffrey 4-1 , Jan die al de hele dag sterk speelde, en weer in vorm lijkt te zijn, moest flink aan de bak. Jeffrey had in deze wedstrijd hetzelfde euvel als Durtley en kon ging dubbel raken helaas voor hem.

De Finale: Cor – Jan. waar ze in de poule al eerder tegen elkaar hadden gespeeld, en Cor een pak op zijn  billen kreeg met 4-1 van Jan, was cor gewaarschuwd. Beiden gingen goed uit de startblokken, en het was Jan die de dubbels prima vond. Jan nam een riante 4-2 voorsprong, en er leek geen vuilte aan de lucht…ware het niet dat Cor nooit opgeeft, en voor iedere leg vecht. Cor mocht de 7e leg zelf beginnen, en verkleinde de achterstand naar 4-3. Jan ging gelijk staan voor de volgende leg, om de overwinning binnen te halen. Jan kwam bedrogen uit…Het was Cor die ook deze leg naar zich toetrok en daarmee de stand gelijk maakte. De laatste leg was het Cor die mocht beginnen, en dit keer geen fout maakte, en met Tops, voor de 2e x de overwinning mocht vieren.

In totaal werden er vanavond  32 x de maximumscore gegooid waarvan Cor er samen met Stefan de meeste hadden met ieder 4. Hoogste finish: Brian de Hoog met 142 (Cor gooide tegelijkertijd 140 uit tegen Jan Karel). Tot zover dit verslag van de 3e Havenzicht Masters. Over 2 weken gaan we weer verder met de 4e. Graag tot ziens dan in “Van ouds” Havenzicht.

Cor Ernst                   50 punten

Brian   de hoog          48 punten

Dick  v Dijk                48 punten

Jan karel                   42 punten

Stefan Couwenberg    36 punten

Durtley Meulens         32 punten

Michel van Roon        30 punten

Ronald Visser            24 punten

Jeffrey Stigter            24 punten

Anoop Ramdajal         20 punten  ( ipv Marco Smit)

Jan Postma                20 punten

Jeroen van Die          18 punten

Raymond vd Ende      18 punten

Jaap Dijksman           14 punten

Ron Willemstein        14 punten

Brian Ruffi                12 punten