Home Ranking nieuws Cor Ernst wint eerste Havenzicht top16 toernooi

Cor Ernst wint eerste Havenzicht top16 toernooi

HavenzichtMasters2010

Gisteren is er een begin gemaakt met de Havenzicht Masters. Er was besloten om een playoff te houden, gezien de vele aanmeldingen. Helaas en ook gelukkig kon er een begin worden gemaakt met 16 spelers( wat ook de opzet was) Er werd ook besloten dat er om de week zal worden gespeeld, dus 2x per maand. waarbij er 20 speelweken zijn, met een grandioos eindtournooi, welke op een zaterdag zal wel gespeeld. De spelers die nu meededen zullen ook elke speelweek mee mogen doen. Vandaag was het Jaap Dijksman die zo vriendelijk was een plek in te nemen, deze plek zal dan ook open zijn voor 1 speler, die dan wel niet ziek ,zwak ,misselijk, moe zijn, of zelf in slaap vallen, maar gewoon elke week op een hoog niveau wil spelen. Tot zover deze info, dan nu het verslag.

Klokslag 8 uur werd er gestart met de loting van de Havenzicht Masters. Er werd gespeeld in 4 poules van 4, waarbij er 2 naar de winnaarsronde gaan en 2 naar de verliezers.ronde Op papier allemaal sterke poules, maar poule 4 was toch wel DE poule, met Jeffrey Stigter,Cor Ernst, Stefan Couweberg en Jan Postman. De eerste wedstrijd was gelijk al een kraker,
Ernst vs Stigter.. het was Cor ( onlangs geplaatst voor het EK in Turkije) Die met 4-0 Jeffrey oprolde! Jan Postma, de sympathieke Fries, jawel hij dus, kon vandaag geen potten breken in deze poule en moest genoegen nemen met een plek in de verliezersronde.
Cor met 12 punten en Stefan Couwenberg 10 punten, plaatste zich voor de winnaarronde.

In poules 1 was het Marco Smit die de lakens uitdeelde, en zich samen met Michel van Roon plaatste voor de winnaarsronde.
Jaap Dijksman en Jeroen van Die konden het helaas niet bolwerken, en mochten samen doorgaan in de verliezersronde

In poule 2 waren het Dick v Dijk, Durtly Meulens,Jan Karel en Raymond vd Ende die de strijd met elkaar mochten aangaan.
Verrassen mag deze poule wel genoemd worden, het was Jan Karel die een offday had, en maar 1 wedstrijd winnend wist af te sluiten.
Dick v Dijk begon voortvaren met een kansloze 4-0 nederlaag tegen Durtly. Dick had al 6 weken niet meer gedart, zijn enkelbanden gescheurd,
en afgelopen zondag zijn moeder verloren. Desalniettemin, plaatste Dick zich voor de winnaarsronde door 2x een 4-2 overwinning.
Durtly verloor nog wel zijn laatste wedstrijd,maar dat was voor de statistiek. Raymond won verdient met 4-0!

Poule 3 was er 1 met Ronald Visser, Ron willemstein( de Nederlandse James Wade) Brian Ruffi en Brian de Hoog. Verassend was het niet, ware het niet dat Brian de Hoog zich niet plaatste voor de winnaarsronde, door vroegtijdig weg te gaan ( je wil trainen of niet?) Ronald Visser ging door samen met Ruffi naar de winnaarsronde.

Nu de poules gespeel waren werd er gelood voor de winnaars en verliezersronde,

Veliezersronde:

Jaap Dijksman- Jan Postma 3-2 ( aantekening, Toch win ik dan van een Cobra speler, alsdus Jan op voorhand)
Ron Willemstein- Jan Karel 1-3
Raymond vd Ende- Bryan de Hoog 3-0 ( Bye voor Raymond)
Jeffrey Stigter- Jeroen van Die 3-1

Winnaarsronde:
Marco Smit- Stefan Couwenberg 2-4
Brian Ruffi-Dick van Dijk 1-4
Durtly Meulens- Ronald Visser 4-0
Cor Ernst- Michel van Roon 4-3

Spannende wedstrijden in de knock-out fase, waarbij Marco het onderspit moest delven tegen een goed spelen Stefan Couwenberg.
Brian Ruffi kan het niet waarmaken tegen Dick v Dijk, die steeds beter in zijn spel kwam, en derhalve Brian zonder koffer en stropdas huiswaards zond.
Durtly kenden weinig genade ook met Ronald Visser, die duidelijk last had nog van zijn valpartij met zijn fiets!
Cor Ernst moest diep gaan in de wedstrijd met Michel van Roon, die het Cor knap lastig maakte.

De halve Finales:

Jan Karel kende weinig genade met Jaap Dijksman, die zojuist een einde had gemaakt aan de hoop van Jan Postman.
Jan spurte in rap tempo naar een 4-0 overwinning, met Jaap denken aan zijn aankomden vakantie in het zonnige….Friesland.
Raymond vd Ende, won toch wel verrassend van Jeffrey Sigter met 3-1/ De finale was vandaag een prooi voor Jan Karel die in een mooie partij won van Raymond met 4-2.

De halve finales winnaarsronde

Stefan Couwenberg- Dick v Dijk 2-4

Cor Ernst- Durtly Meulens 4-2

Het waren Dick en Cor die zich plaatste voor de 1e finale van de Havenzicht Masters, met Stefan en Durtly op een mooie gedeelde 3e plaats.

De Finale:

Cor tegen Dick…Cobra vs Cobra….2 teammaten tegen elkaar in de finale….
Cor die zich afgelopen weekend zich geplaatst had voor het EK in Turkije was natuurlijk in topvorm, en blaakte van het zelfvertrouwen…
Hoe anders kan het zijn met darten. Het bullen werd gewonnen door Dick, die de 1e leg mocht starten. Deze leg ging naar Dick toe…
De 2e leg was ook een prooi voor Dick, waar Cor het niet kon afmaken, lukte het Dick wel. 2-0…De 3e leg leek een prooi te worden voor Cor,
ware het niet dat Dick de 3e leg een 156 finish uit de kast haalde…De 3e leg was Bizar( in het rotterdams) Dick opende met goede scores, en het was
Cor die het nakijken had….Dick kwam op 193, gooide 2x tripple 20….en dacht, waarom ook niet dan die 3e pijl ook! 13 punten reste er Dick voor de 4e leg!
Cor kon hem alleen maar wegzetten op 102, wachtend op Dick…ipv de 5 te raken werd het een 20, waarna Cor 102 uitgooide en de rollen omdraaide!
Ipv van 4-0 werd het 3-1, 3-2 en 3-3, niet dat Dick slecht speelde, maar het was Cor die het “momentum” had en daar dankbaar gebruik van maakte, en doorstoomde
naar een 5-3 overwinning….Zo zie je maar weer….Het gaat om de dubbels. Cor werd een terechte winnaar van de allereerste ranking derhalve.

hieronder de statistieken:

Finishes:

Durtly: 143
Raymond: 105
Jeroen van Die: 108
Stefan Couwenberg: 130
Jan postma: 118
Ron Willemstein: 112
Dick v Dijk: 125-121-156

180 ers:
Brian: 1
Ronald:1
Jan Karel: 6
Durtly: 1
Raymond: 1
Dick 8
Jeroen van Die: 2
Marco Smit:1
Michel v Roon: 2
Stefan Couwenberg: 3
Raymond vd Ende: 2