Home Ranking nieuws Cor Ernst wint 1e Open Winners Café 2013, De Geus runner-up

Cor Ernst wint 1e Open Winners Café 2013, De Geus runner-up

Afgelopen vrijdag 31 mei werd het eerste Open Winnerscafé gehouden, om daarbij een stap te zetten richting de zomerranking. Hiervoor de nodige voorbereidingen, door er nieuwe borden op te hangen, meer borden op te hangen, waardoor het deelnemersveld zodoende ook kan groeien.

Tijdens de inschrijvingsperiode zagen we onder de deelnemers al een aantal kandidaten om de overwinning mee naar huis te nemen. Zo zagen we ‘s-Gravendeels talent Patrick van den Boogaard, Freddy de Geus, Cor Ernst, Jisse de Boer en Mark van der Voorden. Daarbij voegende nog zeker geen mindere spelers, dus er kunnen zomaar verrassingen komen.

Nadat alle inschrijvingen gedaan waren, konden we met 32 dames en heren beginnen aan de poulefase. In deze poulefase kwamen er over het algemeen weinig verrassende uitslagen, en wisten de betere darters zich te scheiden van de gezelligheidsdarters.

Hierin bleken al gelijk al een aantal krakers op het programma te staan in de winnaarsronde. Zo zagen we John Bonte niet meer zo sterk spelen als in de poulefase, en moest met 3-0 genoegen nemen tegen Mark van der Voorden, die zijn lijn goed doorzette. Al hield het voor Mark toch bijna op in de kwartfinale waarin Justin Schilperoord hem het vuur aan de schenen lag, maar Mark met een fantastische laatste leg toch de halve finales wist te bereiken. Tegenstander werd hierin, wie anders dan Cor Ernst. Die op zijn pad geen leg afstond aan zowel Leon Troost als Ahmet Kader.

Aan de andere kant van het schema waren het de jongelingen die de lakens uitdeelde. Zo won Freddy de Geus achtereenvolgens van Sander Treffers (3-1) en Raymond van den Hoeven (3-0). Zijn tegenstander in de halve finale werd de andere jonge speler Patrick van den Boogaard. Die speelde een moeizame eerste wedstrijden tegen Jisse de Boer (3-1) en Arjan Versendaal (3-1).

De eerste halve finale tussen Cor en Mark was er een van hoog niveau. Cor wist bij een 1-1 toe te slaan, en mark kwam deze break niet meer te boven, en verloor 4-1. De andere halve finale bleek een echte kraker. In het begin van de wedstrijd leek het de kant op te gaan van Freddy, maar Patrick vocht zich langszij, om vervolgens ook de 3-2 voorsprong te pakken. Maar een goed getimede 180 van Freddy bracht hem de 3-3. In de laatste leg wederom een 180 voor Freddy wat hem als eerste de kans gaf op de dubbel, en deze ook benutte.

Finale dus eentje die al vaker is gespeeld tussen beide. Niveau was het zeker! Freddy komt met een sterke eerste leg op voorsprong, waar Cor nog tegen de enen aan het vechten is, ondanks komt Cor toch op 1-1 door het missen van de kant van Freddy. Cor begint langzaam beter te spelen, en Freddy laat de kansen die hij kreeg te veel liggen, mede door tweemaal een 180 score en een 124 finish wint Cor met 5-1.

Dan de verliezersronde, hier maar 1 nodige verrassing voor de halve finales. Zo verloor Patrick Luijendijk toch enigszins verrassend van Stacey Rijn, die laatste weken lekker staat te pijlen! Café eigenaar Vincent Goudswaard kon het helaas voor hem niet meer bolwerken tegen Fabian Bakker, en Stacey ging in het vervolg gewoon verder en won van Mark Nootenboom.
In de finale was het beste spel er voor Stacey helaas af, en kon Fabian vrij gemakkelijk de verliezersronde op zijn naam schrijven.

Er werd 22 keer boven de 100 gefinisht, waarmee John Bonte met 148 de hoogste gooide bij de heren, en bij de dames, jawel boven de 40. Tamira Groenewoud finishte vanaf 115.
Er was ook veel dorst bij de aanwezige darters, en werd maar liefst 36 keer een maximale score doorgegeven, waarmee Freddy de Geus de meeste dorst had, door er vijf te gooien.

 Zodoende, willen wij als organisatie het café bedanken voor de locatie, nogmaals de felicitaties aan Vincent voor het 4-jarig jubileum, het personeel voor de service en de spelers voor een sportieve avond!