Danny Klompenburg pakt de Vrijboom maandagavond titel Ranking nieuws
Ranking nieuws

Danny Klompenburg pakt de Vrijboom maandagavond titel

Danny Klompenburg pakt de Vrijboom maandagavond titel

37 deelnemers deze maandag, 1 februari, waren naar de Vrijboom gekomen om hun kunnen te tonen.Jeroen van Velzen had een mooie finish van 126, Jordy Terburg was beter met 132 en Ruud Nicolasen had de hoogste met 136. Ook werden er 32 180-ers gegooid waarvan Danny Klompenburg met 8 het leeuwendeel voor zijn rekening nam.

Na de kwartfinale werd er stilletjes op gehoopt dat er een rematch zou komen van de RDB ranking finale van afgelopen zaterdag tussen Jordy Terburg en Danny Klompenburg. Maar in de eerste halve finale was het Sebastiaan Kuppen. Hij had op diezelfde ranking de verliezers ronde op zijn naam geschreven. Sebas had duidelijk andere plannen, en wist Jordy Terburg op de juiste momenten onder druk te zetten, en uit te gooien met een 5-2 overwinning als resultaat. De andere halve finale ging tussen good old Theo Thijssen en Danny Klompenburg. Helaas voor Theo is Danny in super vorm, de laatste week, en werd het een walk-over met 5-0 voor Danny.

De finale was een wonderschoon schouwspel van zéér hoog nivo en 2 gelijkwaardige spelers. Deze finale ging dan ook over de volle lengte van 11 legs. Danny nam nog wel een break voorsprong met 4-2 maar Sebas brak op het juiste moment terug. De gemiddeldes lagen ruim boven de 90 per beurt. Getuigen ook de 7 180-ers die deze finale rijk was. Danny nam er 5 van voor zijn rekening. Bij 5-3 miste Danny 1 match dart. Maar bij 5-5 maakte hij deze fout niet meer en zo zijn we een nieuwe winnaar rijker op de maandag ranking.

Aankomende maandag. 8 februari, weer een maandag ranking. Gezien het aantal deelnemers komen we dicht tegen “vol” aan te zitten. Voorkom teleurstelling en maak gebruik van de voorinschrijving op 06-51283944 06-51283944

Hoogste Finishes:
136 van Ruud Nicolasen, 132 van Jordy Terburg, 126 van Jeroen van Velzen

Meeste 180'ers:
8 van Danny Klompenburg, 5 van Sebastian Kuppen, 4 van Jordy Terburg

Laatste 16:
Danny Gietman - Lars Fransen 3 - 0
Sebastian Kuppen - Tonnie van Binsbergen 3 - 0
Ronnie van Binsbergen - Patrick van Olderen 0 - 3
Jordy Terburg - Marco van Drunen 3 - 0
Richard Janssen - Danny Klompenburg 0 - 3
Ruud Nicolasen - Theo Reuters 3 - 2
Jaimy Melchels - Wim van Schaik 2 - 3
Sjors van Summeren - Theo Thijssen 0 - 3

Laatste 8:

Danny Gietman - Sebastian Kuppen 2 - 4
Patrick van Olderen - Jordy Terburg 0 - 4
Danny Klompenburg - Ruud Nicolasen 4 - 1
Wim van Schaik - Theo Thijssen 2 - 4

Halve finales:
Sebastian Kuppen - Jordy Terburg 5 - 2
Danny Klompenburg - Theo Thijssen 5 - 0

Finale:
Sebastian Kuppen - Danny Klompenburg 5 - 6

Tekst Jos Megens

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws