Home Ranking nieuws Dart Team Venlo overklast gehavend L&L Nederhemert

Dart Team Venlo overklast gehavend L&L Nederhemert

Superleague_wedstrijdverslagen

DTV moet vandaag aantreden tegen L&L Nederhemert 1. Dave Proosten is vandaag wegens omstandigheden niet aanwezig. Met z’n vieren moet dus de klus geklaard worden en is het broodnodig dat de punten in Velden blijven.

Als L&L binnen komt blijkt dat ook dat team bij lange na niet compleet is. Jelle Klaasen, Toon Greebe, Gino Vos en de gebroeders Huybrechts hebben andere verplichtingen.

De Round Robin begint goed voor DTV. Al na 11 legs is de buit binnen. Hopelijk voorspelt dat ook veel goeds voor de rest van de middag.

In de singles blijkt dat de Round Robin de rest van de middag al verspelde. De eerste single gaat tussen Jac Proosten en Christian van Overdijk. Deze partij moet over de volle lengte worden gespeeld, maar Jac gaat er uiteindelijk met de winst vandoor. Als tweede mogen Patrick van Veldhoven en Robert Treffers tegen elkaar spelen. Al na twee legs ziet er uit dat Patrick de winst gaat halen. De derde leg is nog wel voor Robert, maar daarna maakt Patrick er 4-1 van. De derde partij gaat tussen Geert Verhagen en Dennis Koenen. Dennis pakt de eerste leg, maar speelt daarna geen rol meer in deze single. Geert maakt eenvoudig 4-1. Aan Jan Martens de eer om de stand op 5-0 te zetten. Hiervoor dient hij wel te winnen van Andries Sterk. In een single waarin beide heren aan elkaar gewaagd zijn, moet de 7de leg gegooid worden. Jan loopt weg van Andries, maar mist een pijl op de dubbel. Andries heeft zich daarvoor al netjes op 170 weggezet. Hij gooit beide trippel 20, maar mist net de Bull. Jan gooit de beurt erna uit en wint daarmee de partij.

Tussen stand 5-0

Wie er van te voren had gezegd dat DTV met 5-0 voor kwam te staan had ik niet geloofd. Maar het is dan nu wel echt dat wij met 5-0 voor staan. Dit is een goede uitgangspositie, maar het 6de punt moet nog wel gepakt worden. Jac/Geert gaan hiervoor aan de oche staan tegen Christian/Andries. In een hele snelle partij wordt het 3-0 voor Jac/Geert en is de winst al binnen. Dat wij al gewonnen hebben, betekend bij DTV niet dat we niet de rest van de partijen niet meer hoeven te winnen. Patrick/Jan 3-2 van Robert/Dennis. De koppel erna winnen ook Jac/Geert van Robert/Dennis. En ook de laatste koppel van Patrick/Jan tegen Christian/Andries wordt gewonnen, met een mooie 154-finish van Jan in de laatste leg.

Tussenstand 9-0

De solo is vandaag voor Geert. Hij mag proberen om de 10-0 binnen te halen tegen Christian. De eerste leg begint goed, maar daarna wil Christian dan toch de eer van L&L redden. De laatste drie legs gaan allemaal in 16 pijlen uit en is L&L toch nog van die hatelijke 0 af.

Eindstand 9-1.

Absoluut niet verwacht, maar zeer welkom is deze monsterzege. Het niveau was nog niet altijd even goed, maar ja dat was vandaag ook niet nodig. DTV heeft bewezen dat ze mentaal zeer sterk zijn. Aangezien wij vandaag maar met z’n vieren waren en ook daarbij nog nare familieomstandigheden bij één speler zijn en dan toch zo weerbaar dat we winnen. L&L was vandaag gewoon zwak. Bij binnenkomst straalden zij al niet heel veel zelfvertrouwen uit. En als je dat al zo uitstraalt, dan komt dat in het spel ook naar voren. Wij hebben weer 3 belangrijke punten binnen. De volgende superleaguewedstrijd is pas 4 december. DTV speelt dan uit tegen Real Magic. Op 20 november speelt DTV een promotiewedstrijd tegen het Nederlands Team. Dit vindt plaats tijdens de Dart Promodag van het VDO op het recreatiepark de Schatberg in Sevenum. De wedstrijd begint om 13.00 uur.

180-scores: Geert Verhagen en Jan martens 3x, Patrick v. Veldhoven en Jac Proosten 2x
Hoge finishes: Jan Martens 154 en Patrick van Veldhoven 120

Tekst: Nicole Bartels