Home Ranking nieuws Dartclinics op middelbare scholen regio Venlo

Dartclinics op middelbare scholen regio Venlo

RegioDarts_Limburg

In de maand maart van 2010 is het Blariacum iXsport van start gegaan. Dit concept wil ervoor zorgen dat de middelbare scholieren meer deelnemen aan naschoolse activiteiten. Hierbij konden de scholieren zich aanmelden voor diverse takken van sport waarvoor dan wekelijks diverse clinics werden verzorgt.

De scholieren hadden zeer diverse keuzemogelijkheden, hierbij valt te denken aan paardrijden, basketbal, mountainbiken maar ook darten. In samenwerking met Gemeente Venlo Sport werden deze wekelijkse dartclinics verzorgt door Jerry Hendriks. Jerry had al een aantal keren in samenwerking met middelbare scholen gewerkt om de dartsport te promoten en om meer interesse wekken bij de jeugdige doelgroep. Voor deze eerste opgezette clinic reeks waren er vier dartbanen ter beschikking gesteld en was het maximum aantal leerlingen vastgezet op 16 personen.

Jerry: “Ik probeer op een zo leuk mogelijke manier het spel en de sport over te brengen om de scholieren enthousiast te maken zoals ik vroeger zelf ook enthousiast ben geraakt”.

In deze 4 weken durende reeks van dartclinics werd er aandacht geschonken aan verschillende basis elementen van de sport zoals de houding, de materialen, de rekenkundigheid, de spelvormen en natuurlijk de uitvoering. In de eerste en de tweede week was te merken dat de rekenkundigheid niet altijd vanzelfsprekend was, maar in de laatste twee weken was een zekere vooruitgang te zien en hier was dus ook uit op te maken dat het “dartspel” de rekenvaardigheid verbeterd. Dit is natuurlijk voor de reguliere darters geen nieuws maar menig docent stond hier van versteld.
 
Binnen de clinics werd telkens aangevangen met trainings spellen zoals tactics, het eerst behalen van een x aantal bull’s enzovoort. Dit werd eerst uitgelegd en gedemonstreerd door Jerry. Elk spel was met achterliggende gedachte voor de concentratie en behendigheid te trainen maar ook om het competitie element naar boven te halen. Met in het vooruitzicht een finale toernooi op de laatste clinic dag.Op deze laatste dag werd een toernooi georganiseerd waarbij Jerry voor de eerste vier plaatste in de hoofdronde en de eerste twee plaatsen in de B-ronde diverse bekers ter beschikking stelde. In dit toernooi werd 301 b.o. 3 gespeeld waarbij Dusty van Rhee en Jeroo Beek de finale wisten te halen. Na een spannende finale wist Jeroo aan het langste eind te trekken en met grote trots namen alle bekerwinnaars hun verdiende prijs in ontvangst.