Home Ranking nieuws Dartfreakz organiseert de Sleutelstad Masters 2010

Dartfreakz organiseert de Sleutelstad Masters 2010

Sleutelstadlogo_250_167

Gisteravond werd in Snookercentrum Hogewoerd in Leiden gestreden voor de 8e plek in de Sleutelstad Masters. Deze door Dartfreakz in samenwerking met Snookercentrum Hogewoerd georganiseerde ranking en finaleavond staat alles in het teken om het darten in de regio Leiden weer even een positieve impuls te geven.

De opzet van de Sleutelstad Masters is gedeeltelijk over komen waaien uit Amsterdam waar Remco van Eijden en Erwin Renkema een soortgelijke competitie houden. Aldaar om het niveau van de Amsterdamse spelers wat op te krikken, zie TopTraining.

In Leiden zal men van start gaan op donderdag 27 Mei en de finaleavond zal vervolgens worden gehouden op donderdag 8 Juli. De spelers die in de eerste editie van de Sleutelstad Masters in aktie zullen komen zijn Rilana Erades, Danny Azier, Elmer Kralt, Wim Mink, Ron de Pijper, Dennis Verhagen, Mark de Wolf en Danny van de Kooy.

Er zal gespeeld worden in twee poule’s die iedere speelavond worden gevormd door een loting. Vervolgens wordt er een kruisfinale tussen de winnaars en verliezers gespeeld, waarna de finales worden gespeeld. Na 6 speelweken worden aan de hand van de ranking de kwartfinales bepaald en uiteindelijk de halve finales en finale. Vervolgens zullen we de winnaar bekend maken van de eerste Sleutelstad Masters.

De speeldata zullen als volgt zijn:
Donderdag 27 Mei – 3 Juni – 10 Juni – 17 Juni – 24 Juni – 1 Juli – 8 Juli.

Dan nog even terug naar gisteravond. In Snookercentrum de Hogewoerd in Leiden werd dus gestreden om de laatste plek in de Dartfreakz Masters. Het waren Mark de Wolf en Max de Jong die om deze laatste plek hebben gestreden. De twee jongens kennen elkaar goed want ze spelen ook samen voor de Leidse Dart Vrienden in de DBBR competitie. Beide jongens hebben zich zeer sportief opgesteld en nadat Mark de partij uiteindelijk met 3-1 in sets naar zich toe trok gaf Max hem een stevige hand en wenste Mark veel succes bij de Sleutelstad Masters 2010.