Home Ranking nieuws Dartteam ’t Vrijthof Oirschot bekerwinnaar TDV seizoen 2009-2010‏

Dartteam ’t Vrijthof Oirschot bekerwinnaar TDV seizoen 2009-2010‏

Vrijthof_Oirschot

Afgelopen zaterdag was het zover, de divisiekampioenschappen en finale van de beker van de TDV werden weer gehouden in cafe Bet Coolen te Tilburg. ’s-Middags was cafe ’t Vrijthof uit Oirschot al succesvol geweest doordat team ETIB Joannes, met speler Hennie Moors welke 2 weken geleden nog een podiumplaats bereikte op de Open Hongarije Darts 2010, voor het derde jaar achtereen kampioen en tevens divisiekampioen werd.

 Later op de avond moest de slagroom op de taart worden geleverd door het team ’t Vrijthof, die dit seizoen onder leiding van captain van Jean-Pierre Verbeek, al een tweede plaats bereikte in de competitie. In de kwart finale werd het team van de Jokers, door de spelers Davy Verkooijen, Michael van Oosterhout, Hendrie van Berkel en Danny de Haas, vrij eenvoudig aan de kant gezet met een 5-0 overwinning. In de spannende halve finale tegen de Statie uit Alphen werd het uiteindelijk een 5-2 overwinning.

 Maar de climax werd bereikt in een uiterste spannende finale waar de kampioen van dit seizoen wachtte. Magic Dreams 1 won dit seizoen al 2 x van ’t Vrijthof en kwam al vlug op een 2-0 voorsprong door overwinningen van Carre van Kuijk en Jan Huiskens, vervolgens klopte Hendrie van Berkel in een zinderend partij Leon de Geus. Waarna Davy Verkooijen zijn partij mocht beginnen tegen een goede bekende namelijk Rob Tillemans. Davy was gebrand op de overwinning en deed dit overtuigend met 3-0. Met een stand van 2-2 werd begonnen aan de koppels, het koppel Danny de Haas en Michael van Oosterhout van ’t Vrijthof zorgde voor een 3-3 tussenstand. Toen werd de turbo ingezet en walste de sterk spelende Hendrie van Berkel en Davy Verkooijen over hun tegenstanders heen. Met de einduitslag van 5-3 en aantal bekers en schalen op zak was de taart voor cafe ’t Vrijthof uit Oirschot compleet.