Home Ranking nieuws Dimitri Holowacky wint zevende dinsdagavondranking, Greebe tweede

Dimitri Holowacky wint zevende dinsdagavondranking, Greebe tweede

De Dinsdagavondranking was toe aan de zevende ranking van de elfde cyclus. Met 25 darters was het een relatief rustige avond bij SV CHC. De darters werden verdeeld in vier poules van vier en drie poules van drie. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde wist Toon Greebe in een hoogstaande partij nipt met 4-3 van Ron Schouten te winnen. De partij ging tot de laatste leg, Ron mocht beginnen, maar haalde zijn niveau van de rest van de partij niet. Toon kon hierdoor relatief makkelijk de beslissende leg pakken.

In de tweede halve finale leek Leo Hendriks naar een gemakkelijke overwinning op Dimitry Holowacky af te stevenen, maar niets was wat het leek; Leo miste een 90-finish voor een 3-0 voorsprong, Dimitry gooide vervolgens 108 uit om te breken. Leo zette de volgende legs ook steeds weg op een dubbel of finish, maar Dimitry besloot om opvolgend 96, 100 en 82 te finishen om een 2-0 achterstand om te buigen naar een 4-2 overwinning.

De finale tussen Toon Greebe en Dimitry Holowacky was er werderom een van goed niveau, de dubbels konden iets beter, maar de scores waren hoog. De eerste twee legs gingen tegen de darts in waarop Toon zijn eigen leg hield om 2-1 voor te komen. Toon mist vervolgens om te breken waarop Dimitry 103 uitgooit. In de vijfde leg krijgt Dimitry kans om te breken, maar mist, Toon vezilvert deze kans niet, waarop Dimitry wederom een voorsprong pakt. De leg erop mist Dimitry 102, waarop Toon direct terug breekt om 3-3 te maken. De leg erna missen beide heren wederom dubbels, waarop Dimitry uitgooit. De achtste leg staat Toon na negen pijlen op 41, maar hij mist. Hierop pakt Dimitry de leg en zo ook direct de zevende rankingavond met een 5-3 overwinning. Wederom is na zeven rankings nog geen een keer dezelfde winnaar uit de bus gekomen…

De finale van de verliezersronde ging tussen Roy Chambon en Kevin Stolzenbach. Roy had de ronde ervoor met een whitewash van Peter de Jong gewonnen, terwijl Kevin Niels Veldhuizen met 3-1 achter zich hield.

In de finale wist Roy middels een break 2-0 voor te komen, en deze voorsprong gaf hij niet meer af. De volgende legs gingen met de darts mee, hierdoor pakte Roy met goed spel een terechte 4-2 overwinning en schreef hiermee de verliezersronde op zijn naam.

Beste dames was Annemarie van Poudrooijen, in een onderlinge partij met Melissa Boonstoppel wist zij te winnen om zo de laatste 8 van de verliezersronde te halen.

Hoogste finish was een 136 finish van Toon Greebe, hij bleef hiermee nipt Dennis Engelen voor die 135 uitgooide. Er werden in totaal tien 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 107, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Toon Greebe en Ron Schouten met elk 8 stuks. Ze bleven hiermee Leo Hendriks voor die er zes gooide. In totaal werd er zesendertig keer 180 gegooid.

De 9-darter was niet gegooid. Dit betekent dat de pot van meer dan 600 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Op de algehele ranglijst zien we lijstaanvoerder Richard de Bie en Wesley Kradolfer door hun afwezigheid en Peter de Jong door zijn deelname in de verliezersronde de top 3 uitvallen. De top 3 wordt nu, door zijn laatste rankingwinst, aangevoerd door Dimitry Holowacky, nummer twee is Toon Greebe en nummer 3 is Tammo Kitselaar.

Rond 23:30 waren alle wedstrijden gespeeld. Hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn nipt gehaald.

De organisatie hoopt op de volgende ranking op dinsdagavond 3 juli dezelfde en nieuwe gezichten te zien.

Voor overige data en bijzonderheden www.dbidc.nl of op Facebook:CHC Darts of Leo Hendriks.