Home Ranking nieuws Edwin Appel weer de sterkste op zaterdagranking Bachus

Edwin Appel weer de sterkste op zaterdagranking Bachus

Op de Zaterdagavondranking van 20 maart in café Bachus te Rosmalen waren 15 darters afgekomen. Deze werden onderverdeeld in drie poules van vijf, waarvan de nummers 1 en 2 en de twee beste nummers 3 door zouden gaan naar de kwartfinale.

In poule 1 zaten Edwin Appel, Jan van den Broek, Marieke Kronenburg, Richard Helmer, Wesley Manie. Edwin Appel wist al zijn wedstrijden te winnen zonder ook maar een leg af te staan en werd dus eerste met 12 punten. De tweede plaats was voor Jan van den Broek met 9 punten. Marieke Kronenburg vond zichzelf terug op de derde plaats met 4 punten. Richard Helmer bezette de vierde plaats met 4 punten. Wesley Manie eindigde vijfde met 3 punten.

In de 2e poule streden Amanda, Johan Timmers, Jolanda van Esch, Jordy Manie en Thomas Hurkens tegen elkaar. Jolanda van Esch won al haar wedstrijden en eindigde zodoende eerste met 12 punten. Jordy Manie eindigde tweede met 11 punten. Thomas Hurkens bezette op onderling resultaat de derde plaats met 8 punten. De vierde plaats was voor Johan Timmers met eveneens 8 punten. Amanda vond zichzelf terug op de vijfde plaats met 0 punten.

In poule 3 zaten Dennis Oomen, Jacco Krook, Patrick Langenbach, Rick van Roosmalen en William Teulings. Rick van Roosmalen wist al zijn poulewedstrijden met 3-0 te winnen, waardoor hij eerste eindigde met 12 punten. De tweede plaats was voor Patrick Langenbach met 9 punten. William Teulings behaalde 7 punten en daarmee de derde plaats. Dennis Oomen vond zichzelf terug op de vierde plaats met 4 punten. Jacco Krook bezette de vijfde plaats met 1 punt. Patrick wist tijdens de poulewedstrijden 119 te finishen en noteerde ook een 17-darter voor de wedstrijd.

Kwartfinale
Edwin Appel – Thomas Hurkens 3-0
Een goed spelende Edwin won zonder veel moeite met 3-0 van een redelijk goeiende Thomas.

William Teulings – Jolanda van Esch 3-1
Beiden gooiden een redelijk goede wedstrijd en mede doordat Jolanda nogal wat moeite met het finishen had wist William met 3-1 te winnen.

Rick van Roosmalen – Jordy Manie 3-0
Een redelijk goed gooiende Jordy had weinig in te brengen tegen een goed spelende Rick. Het werd 3-0 voor Rick.

Jan van den Broek – Patrick Langenbach 3-1
Een goed spelende Jan wist mede door een 125 finish voor de wedstrijd met 3-1 te winnen van een redelijk goed spelende Patrick.

Halve finale
Edwin Appel – William Teulings 4-1
Een goed spelende Edwin Appel was met 4-1 te sterk voor een redelijk goed gooiende William. Hiermee is William de eerste die Edwin een leg weet af te pakken vanavond.

Rick van Roosmalen – Jan van den Broek 4-3
In een goede wedstrijd wist Rick door een break via een 107 finish 2-1 voor te komen, maar werd direct terug gebroken. Waarna Rick in de beslissende leg weer wist te breken.

Strijd om de 3e/4e plaats
William Teulings – Jan van den Broek 2-3
In een wedstrijd waarin beide spelers redelijk goed gooiden trok Jan net aan het langste eind met 3-2.

Finale
Edwin Appel – Rick van Roosmalen 5-0
Een goed spelende Edwin had weinig moeite met Rick, die zich duidelijk ergerde aan het feit dat het vaak net niet was bij Rick. Hiermee wist Edwin twee van de drie gehouden zaterdagrankingtoernooien te winnen en bij het andere toernooi was hij afwezig.