Home Ranking nieuws Finaledag ZomerRanking Quincy wint Davyd Venken

Finaledag ZomerRanking Quincy wint Davyd Venken

 

Nu de finaledag in Café Quincy. In de winnaarsronde was het weer Davyd Venken die de finale wist te halen.
Hij speelde deze wedstrijd tegen Patrick Bulen. Bulen liet er geen gras over groeien en won deze wedstrijd met maarliefst 4-0! De eerste keer dat Venken tijdens de zomerranking een wedstrijd verloor.
 
Aan de verliezerskant ging de finale tussen Stephan Bernaerts en Davy Cardinaal. Cardinaal scoorde uitstekend en finishte daarbij ook nog eens goed.
Hij gooide in deze partij met een 128 shot de hoogste finish van de dag en won de partij met 4-0.
 
Er stond nu een plekje in de finale op het spel tussen Davy en Davyd. Venken nam al snel een 0-3 voorsprong. Cardinaal kwam nog even terug tot 2-3 maar kon hierna geen potten meer breken en verloor met 2-4. Het was dus Venken die zich wederom voor de finale plaatste.
 
In deze finale was Patrick Bulen voor de tweede maal vanavond zijn tegenstander. Bulen ging uitmuntend uit de startblokken en kwam al snel op en 0-4 voorsprong in deze best of 9. Venken wist zich net optijd te herpakken en knokte zich terug tot 1-4. Bulen wist in de 6e leg zijn eerste wedstrijdpijlen niet te benutten. Voor hij het wist stond het al 4-4 en was de spanning helemaal terug in de wedstrijd.
In de laatste leg was het Venken die de verlossende dubbel gooide.
 
Beide spelers hadden nu 1 wedstrijd verloren dus mochten het nogmaals tegen elkaar opnemen om het toernooi te beslissen. Weer was het Bulen die goed van start ging en een 0-2 voorsprong nam. Venken kreeg het wederom knap voor elkaar om de wedstrijd te kantelen en wist uiteindelijk het toernooi te winnen door een 5-2 eindstand op het scorebord te zetten.
 
Het eerste jaar dat we deze toernooien organiseerden is goed bevallen. Daarom hebben wij als organisatie besloten om deze ZomerRanking volgend jaar weer te houden. Wellicht zien we jullie dan terug.
 
Onderstaand de uitslagen vanaf de laatste 12 op de finaledag:
 
9e/12e
Brian Meering – Bob Doelman 2-3
Jean Piere Hendrix – Michel Groen in ’t Wout 3-1
Sjaak Versteeg – Wouter Vaes 1-3
Enrico Kuklok – Stephan Bernaerts 0-3
 
7e/8e
Wouter Vaes – Bob Doelman 2-3
Stephan Bernaerts – Jean Piere Hendrix 3-1
 
5e/6e
Davy Cardinaal – Bob Doelman 3-0
Stephan Bernaerts – Roy Steeman 3-0
 
4e
Stephan Bernaerts – Davy Cardinaal 0-4
 
3e
Davy Cardinaal – Davyd Venken 2-4
 
1e/2e
Davyd Venken – Patrick Bulen 5-4
Davyd Venken – Patrick Bulen 5-2