Gino Vos en Charona de Laat winnen eindronde dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Gino Vos en Charona de Laat winnen eindronde dinsdagranking

Met 33 deelnemers ging de eindronde van start bij Dartvereniging No-Score. Gino Vos wist zich ongeslagen te plaatsen voor de finale door overwinningen te boeken op Jurrian van Os (4-2), Djimmy van Mol (4-2), Tony West (4-2), John de Kruijff (4-2) en Jimmy van Schie (4-3). Met name zijn laatste wedstrijd was erg spannend aangezien Jimmy van Schie op een 3-0 voorsprong kwam en verschillende wedstrijdpijlen niet wist te verzilveren. Jeffrey Sparidaans ging in zijn eerste wedstrijd met 3-4 onderuit tegen Benito van de Pas, maar wist zich in de verliezersronde te herpakken. Daarbij won hij van Roy Hamers (4-0), Rico Dera (4-1), Tony West (4-3), Jerry Hendriks (4-1) en Toon Greebe (4-2). Met deze overwinningenreeks mocht hij voor een podiumplaats aanleggen tegen Jelle Klaasen die overwinningen boekte op o.a. Randy Hendrick (4-0), Djimmy van Mol (4-3), Benito van de Pas (4-1), Ron Schouten (4-0) en John de Kruijff (4-2). Jeffrey Sparidaans wist zijn sterke spel door te zetten en won met 4-2 van Jelle Klaasen. Voor een plaats in de finale mocht de jonge Tilburger aanleggen tegen Jimmy van Schie en met een 4-1 overwinning werd ook deze gewonnen, waardoor hij in de finale mocht aantreden tegen Gino Vos. Er leek geen rem te zitten op Jeffrey Sparidaans die de eerste finale met 5-3 winnend afsloot. Een tweede beslissende finale zou de winnaar van de eindronde gaan opleveren. Vanaf dat moment bleek Jeffrey zijn kruit te hebben verschoten en was het aan Gino Vos om de klus af te maken. De Ossenaar wist een 126-finish, 131-finish en een 139-finish te noteren in de finale en met een 5-0 overwinning schreef hij de eindronde op zijn naam en pakte hij de hoofdprijs.

Bij de dames gingen 8 speelsters van start aangezien Daphne Brynaert niet kwam opdagen ondanks het feit dat ze was geplaatst voor de eindronde. Sabine van Oijen was de dame die vroeg op de avond van zich liet spreken door overwinningen op Marjolein Voogd (4-3), Marilou Daamen (4-2) en Angela van der Meijden (4-3). Met deze overwinningen had ze zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. In de verliezersronde streden Charona de Laat, Marjolein Voogd, Sylvia van de Pas, Annet van Elten, Macy Netten en Marilou Daamen om alsnog op het podium te komen. Charona de Laat won van Marjolein Voogd (4-1) en Sylvia van de Pas (4-0) en mocht strijden tegen Annet van Elten die won van Macy Netten (4-0) en Marilou Daamen (4-3). Met 4-3 won Charona de Laat en daarmee was ze verzekerd van een podiumplek. Maar daar was ze nog niet tevreden mee wat ze denderde vervolgens door en won met 4-0 van Angela van der Meijden. In de finale mocht ze daarom aantreden tegen Sabine van Oijen. Charona minderde geen vaart en pakte de eerste finale met 5-0, waarna het ook bij de dames aankwam op de beslissende tweede finale. Ook hierin liet Charona zich van haar beste kant zien en met wederom 5-0 schreef ze de eindronde op haar naam.

Er werd in totaal 88 keer 180 gegooid wat neerkomt op 2,67 stuks per speler. De lijst werd aangevoerd door Jelle Klaasen met 14 stuks, gevolgd door John de Kruijff met 10 stuks en Gino Vos met 9 stuks. De hoogste finish werd gegooid door Jimmy van Schie die een schitterende 170-finish noteerde. Hij werd op afstand gevolgd door Jerry Hendriks met een 141-finish en door Gino Vos met een 139-finish.

Dit was de laatste dinsdagranking voor dit seizoen, maar we gaan in de zomer weer gewoon door met de No-Score Dinsdag Zomerranking 2010. Vanaf aanstaande dinsdag 22 juni zal er gedurende 10 speelweken iedere dinsdagavond een rankingavond op het programma staan waarna de beste 24 heren en de beste 8 dames zich plaatsen voor de eindronde die op 31 augustus wordt gespeeld. De Zomerranking bestaat uit een heren- en damestoernooi en kent een maximum aantal van 128 spelers per toernooi. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per rankingavond en deelname aan de eindronde is gratis. De helft van het inschrijfgeld wordt uitgekeerd op de avond zelf en de helft vormt de prijzenpot van de eindronde.

Aansluitend zal het nieuwe seizoen van de No-Score Dinsdagranking op 7 september weer van start gaan.

Let op: Alleen de eerste ranking (aanstaande dinsdag 22 juni) zal gespeeld worden in de oude locatie aan de Moeskampweg 13 te Den Bosch. Vanaf dinsdag 29 juni is de speellocatie van Dartvereniging No-Score bij de sportkantine van BVV. Sportpark De Vliert, Victorialaan 20 P5, 5213 JG 's-Hertogenbosch.

Meer informatie volgt later deze week. Bij deze alvast de locatie in Google Maps.