Home Ranking nieuws Gino Vos en Daphne Brynaert winnen vierde dinsdagranking

Gino Vos en Daphne Brynaert winnen vierde dinsdagranking

SDC10429

De vierde dinsdagranking kende 46 deelnemers en was daarmee redelijk bezet. Bij de heren was Jelle Klaasen oppermachtig. Hij versloeg achtereenvolgens Jermain Heijmans 3-0, Gerard de Jong 3-0, Kim Huybrechts 3-1, Rico Dera 3-1 en Andries Sterk 3-0 en plaatste zich rechtstreeks voor de finale door slechts twee legs af te staan. In de verliezersronde wisten de volgende namen de laatste 12 te bereiken Jerry Hendriks, Christiaan van Overdijk, Ron Schouten, Junni Ruiter, Gino Vos, Gaston Meunier, Toon Greebe, Kim Huybrechts, Rico Dera, Benito van de Pas en Andries Sterk. Gino Vos ging in de winnaarsronde onderuit tegen Andries Sterk, maar herstelde zichzelf in de verliezersronde en boekte overwinningen op Roy Hamers 3-0, Michael van de Ven 3-0, Gaston Meunier 3-1, Toon Greebe 3-1 en Rico Dera 3-1 waarna hij mocht aanleggen tegen Benito van de Pas voor een podiumplek. Benito van de Pas won eerder op de avond van Bram de Jong, Christiaan van Overdijk, Toon Greebe en Jerry Hendriks maar moest zijn meerdere erkennen in Gino Vos die met 3-2 won. Voor een finaleplaats mochten Andries Sterk en Gino Vos de strijd met elkaar aangaan en de jonge Ossenaar zette zijn zegereeks door en plaatste zich met een 3-0 overwinning voor de finale. Hierin speelde hij tegen Jelle Klaasen en ze liepen uit naar een 3-3 tussenstand. De beslissende laatste leg werd gewonnen door The Fox uit Oss en dus werd er een tweede finale gespeeld. Deze tweede en beslissende finale werd met 4-1 gewonnen door Gino Vos die daarmee de dagzege binnenhaalde.

Bij de dames was er weer een mooie opkomst met 11 dames, waarbij we Lindsy Kremers voor het eerst mochten begroeten. Ze kon bij haar debuut helaas nog geen potten breken en ging onderuit tegen Marilou Daamen en Sylvia van de Pas. Twee weken geleden wist Daphne Brynaert al indruk te maken met sterk spel en een tweede plaats en dus was het wachten op haar eerste overwinning. Ze wist zich ditmaal rechtstreeks te plaatsen voor de finale door overwinningen op Carla Gloudemans 3-1, Annet van Elten 3-1 en Marilou Daamen 3-0. In de verliezersronde boekte Lynn Taeymans overwinningen op Macy Netten 3-0, Annemarie Sluimer 3-0 en Tonnie van de Kallen 3-1 maar ze ging net voor het podium onderuit tegen Annet van Elten met 1-3. Voor de tweede finaleplek streden Marilou en Annet en laatstgenoemde won met 3-1. De eerste finale werd met 4-3 gewonnen door Annet en dus diende er een tweede finale te worden gespeeld. Wederom liepen de dames uit naar een 3-3 tussenstand waarbij het ditmaal Daphne was die de laatste dubbel wist te gooien en daarmee haar eerste dinsdagtitel pakte.

Al vroeg op de avond noteerde Teun van Iperen een mooie 150-finish die lang bleef staan als de hoogste van de avond, maar Andries Sterk stak er alsnog een stokje voor en gooide een 156-finish. Er werden in totaal 12 finishes van 100 of hoger gemeld. Daarnaast werden er 45 stuks aan 180-ers genoteerd waarbij de finalisten van het herentoernooi er beide 8 stuks wisten te gooien.

Volgende week is het tijd voor vijfde ranking waarna er nog één volgt voordat de balans weer wordt opgemaakt. De top 24 bij de heren en de top 8 bij de dames plaatsen zich voor de eindronde. Voor de actuele rankingstand klik hier

180-ers 100+ finishes
8 Jelle Klaasen
8 Gino Vos
4 Christiaan van Overdijk       
4 Jerry Hendriks
4 Toon Greebe
3 Rico Dera
3 Andries Sterk
3 Ron Schouten
2 Benito van de Pas
2 Bjorn Fransen
1 Davy van der Zanden
1 Teun van Iperen
1 Sven Wens
1 Ron Willemsen
156 Andries Sterk
150 Teun van Iperen
145 Gino Vos
139 Jerry Hendriks
130 Toon Greebe
124 Benito van de Pas
116 Gino Vos
110 Jelle Klaasen
107 Kevin Swinkels
102 Kim Huybrechts
101 Kevin Swinkels
100 Benito van de Pas