Home Ranking nieuws Henry Zandvoort winnaar 1e avond zomerranking ENC Darts

Henry Zandvoort winnaar 1e avond zomerranking ENC Darts

Het seizoen zit er voor ENC Darts bijna op. De 2 kampioensteams moeten nog wel aan de bak om op 12 juni in Hengelo een poging te doen om het kampioenschap van Oost Nederland in hun divisie in de wacht te slepen. Alle aanmoedigingen in Hengelo zijn van harte welkom. Om te voorkomen dat de trainingen helemaal stil komen te liggen heeft ENC Darts besloten een zomerranking te organiseren. Op 12 donderdag avonden zal gestreden worden om mooie bekers die aan het eind verdeeld worden. De inleg per avond in zijn totaal mee naar de slotavond. Op de slotavond wordt er ook een bbq georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.encdarts.nl.

Op donderdag 3 juni werd de eerste zomerranking gehouden. Er deden 18 spelers mee in de kantine van s.v. ENC’09 en dit aantal voldeed aan de verwachtingen van de organisatie die uiteindelijk op een gemiddelde van 15 spelers hoopt te komen. Vanwege de vakantieperiode is het nog de vraag of dit aantal gehaald wordt. De uitslagen van de 1e avond zomerranking:

Achtste-finale verliezersronde:
Maikel van Munster – Rene Aal 1-2
Patricia Zandvoort – Mark Kamp 1-2
 
Kwart-finale verliezersronde:
Biran Bloemendal – Marco ten Pas 0-2
Remon Nijland – Rene Aal 0-2 (Rene 1×177)
Jeroen Kiewiet – Alfred van Dorth 2-0
Arjen Maneschijn – Mark Kamp 1-2
 
Halve-finale verliezersronde:
Marco ten Pas – Rene Aal 3-1
Jeroen Kiewiet – Mark Kamp 3-2 (Mark 1×180)
 
Finale verliezersronde:
Jeroen Kiewiet – Marco ten Pas 0-3
 
Beide spelers hadden in de poule ook al tegen elkaar gespeeld en toen won Marco ook al met 2-0. Marco is dus klaar voor de divisie-kampioenschappen in Hengelo volgende week zaterdag.
 
Kwart-finale winnaarsronde:
Herman Jansen – John Berendsen 3-0
Cor Boelhouwer – Dick Bontekoe 0-3
Geert Spenkelink – Danielle Scholman 2-3 (Geert 102 en 112-check)
Henry Zandvoort – Arjan Lepelaar 3-2 (Henry 2×180)
 
Halve-finale winnaarsronde:
Herman Jansen – Dick Bontekoe 2-3 (Dick 120-check)
Danielle Scholman – Henry Zandvoort 1-3
 
Finale winnaarsronde:
Dick Bontekoe – Henry Zandvoort 0-4 (Henry 1×174 en 1×180)
 
De teamgenoten tegen elkaar. Dick won de bull, gooide 60 en kreeg direct 174 om de oren. Zijn kleine beetje hoop was weg en hij verloor dan ook kansloos.
De meest opmerkelijke partij vandaag was die van Danielle en Geert. Danielle nam een 1-0 voorsprong. Geert kwam terug met een 102-check (20, bull, d16). Danielle nam een 2-1 voorsprong en Geert wist met een 112-check toch weer terug te komen. De laatste leg zet Geert weg op 32 waarna Danielle 64-checkt met dubbel 7 gevolgd door bull. Volgende week is er geen zomerranking in verband met de HVC-bokaal, maar 17 juni hopen we toch weer veel darters te mogen verwelkomen.

Tekst: Dick Bontekoe