Home Ranking nieuws Henry Zandvoort wint 4e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS

Henry Zandvoort wint 4e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS

darts enc

Donderdag-avond kwamen er 14 darters naar ENC DARTS voor onze ranking. Hiervan waren er maar liefst 6 die uitkomen in de Ere-divisie, dus het niveau was hoog. We konden 3 poules maken, 2 van 5 waarin een best off 3 gespeeld werd en 1 van 4 waarin een best off 5 gespeeld werd. Om klokslag 20 uur begonnen we met nog voor 22 uur werd begonnen met de knock-out fase. De uitslagen:

Kwart-finale verliezersronde:

Martin de Blecourt-Lindsey Schakelaar 2-0

Mark Meijer-Dick Bontekoe 2-0

Marco Schalen-Robert Jansen 0-2

Kevin Hoop-Domingus Souhuwat 1-2

Halve-finale verliezersronde:

Martin de Blecourt-Mark Meijer 1-3

Robert Jansen-Domingus Souhuwat 3-0

Finale verliezersronde:

Mark Meijer-Robert Jansen 0-3

Mark Meijer komt in het Ere-divisie team uit van ENC DARTS. Robert speelt ook bij ENC DARTS en speelt 3e divisie. Robert had al een tijd niet meer meegedaan omdat hij veel in de kost zit, maar hij liet Mark zonder leg achter en besliste de wedstrijd met dubbel 1 op zijn knieën.

Kwart-finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Marcel Snippe 3-2 (Marcel 1×180)

Alfred van Dorth-Jan Tijhuis 1-3

Halve-finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Henry Zandvoort 3-1

Christian Hekman-Jan Tijhuis 3-1 (Christian 1×180)

Finale winnaarsronde:

Henry Zandvoort-Christian Hekman 4-2 (Henry 2×180)

Henry won de bull, maar Christian wist Henry direct te breken in de 1e leg met een 24-darter. Toch brak Henry direct terug met een 17-darter met daarin een 180. Maar Christian toonde karakter en brak nog een keer in 21-darts en kwam toch weer tegen de darts in met 1-2 voor. De 4e leg gooide Henry zijn 2e 180 en brak toch weer Christian en trok de stand weer gelijk. Hierna maakte Henry het wel af in zijn eigen leg met een 21-darter. De 7e leg mocht Christian de stand weer gelijk trekken, maar Henry brak voor de 3e keer de leg van Christian en gooide de partij direct op slot met een 18-darter. Door zijn finaleplaats nam Christian de koppositie van Jan Tijhuis over, maar dit is puur op legsaldo omdat ze evenveel punten hebben. De stand staat op www.encdarts.nl

Zondag organiseert ENC DARTS het 36e Open ENC DARTS. Het adres is Rossinistraat 4 in Nijverdal. Inschrijven kan tot 12.00. Meer informatie staat op onze site.